Hvordan lage en Facebook-app for siden din

Du kan lage din egen Facebook-app for din sak, bedrift, organisasjon eller personlig bruk - ved å integrere den med Facebook-siden din. Facebook Developers-plattformen har alt du trenger, inkludert alle nødvendige verktøy og guider for å lede deg gjennom prosessen.


Hva er en Facebook-app?

Utviklere bygger de fleste vanlige appene du finner på Facebook, via Facebook Developers-plattformen. Tusenvis av tredjepartsapper er tilgjengelige for bruk via personlig Facebook-konto som hjelper deg med å koble deg til andre produkter og tjenester.

En app (for ikke å forveksle med den tilsvarende ikke-fullstendige applikasjonen som kalles en "applet") er egentlig ikke en applikasjon i den forstand at Mac- og Windows-databrukere kjenner begrepet. I stedet for å installere et dataprogram (også kjent som programvare og programmer) fra en disk eller en nedlasting på datamaskinens harddisk, vil du bruke en Facebook-app ved å kjøre i nettleseren din - som ikke tar opp plass på datamaskinen.

For eksempel, hvis du bruker en app for å spille Scrabble med en venn på Facebook, lagrer Facebook hvert trekk du gjør på serverne sine, ikke lokalt. Siden oppdateres når du logger på igjen eller på nytt oppdaterer nettleseren. Dette er kjerneforskjellen mellom en Facebook-app og en konvensjonell applikasjon.


Hva er Facebook Developers Platform?

Facebook lanserte Facebook Developers-plattformen i 2007, og ga et rammeverk som utviklere kan bruke til å lage applikasjoner som samhandler med de viktigste Facebook-funksjonene. Dette betydde at apper kunne dele brukerinformasjon med eksterne applikasjoner via et åpent API (applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt).

Facebook Developers-plattformen tilbyr et sett med APIer og verktøy som gjør det mulig for tredjepartsutviklere å integrere med den åpne grafen - enten det er gjennom applikasjoner på Facebook.com eller eksterne nettsteder og enheter.


Hvorfor oppretter du en Facebook-app?

Du lurer kanskje på hva kan bedriften din bruke et spill som Scrabble til? Veldig lite, men spill er ikke den eneste bruken av apper. Enhver enhet som ønsker at navnet deles på tvers av et sosialt nettverk, kan bruke en app til å generere merkevaregjenkjenning.

Tenk på dette scenariet: Du eier en restaurant med sin egen Facebook-side. Mange legger ut verdslige kommentarer på sidens innlegg, og det handler om det. Siden har en fanskare, men ikke veldig mange kunder føler seg oppmuntret nok til å "like" den.

Tenk deg siden som har en app som viser menyelementer - komplett med bilder som brukere kan velge og dele. I stedet for å tilby fansen kjedelige statusoppdateringer eller lenker til bloggen din, kan en app la dem dele et mer iøynefallende syn på hva de nettopp spiste i restauranten din. Det er både enkelt og morsomt for fans å bruke, og på denne måten utnytter du verdien av sosial markedsføring.


Bruker Facebook API

Graph API er kjernen i Facebook Developers-plattformen, som gjør det mulig for utviklere å lese fra og skrive data til Facebook. Graph API presenterer en enkel, konsistent visning av Facebooks sosiale graf, som jevnt representerer objekter i grafen (f.eks. Personer, bilder, hendelser og sider) og forbindelsene mellom dem (f.eks. Venneforhold, delt innhold og fotokoder ).

I tillegg til applikasjonskatalogen er dette det kraftigste aspektet av Facebook-plattformen for utviklere.

To funksjoner som Facebook-utviklere ofte bruker for å utvide publikummet, er appinvitasjoner og innlegg til nyhetsfeedhistorier. Begge forteller Facebook-brukere hvilke av vennene deres som deltar i appen.

En invitasjon er et eksplisitt spørsmål rettet mot venner av appbrukerens valg. På den annen side lar nyhetsfeed-alternativet ganske enkelt andre få vite at en venn bruker en app.

Å få en bruker til å sende ut invitasjoner er vanskeligere fordi slike invitasjoner ikke alltid er velkomne. Men hvis en bruker sender dem til de som virkelig er interessert i appen, kan dette føre til påmeldinger.

Med riktige insentiver, markedsføring og merkevarebygging kan apper på Facebook spre seg som ild i bål. Følg instruksjonene nedenfor for å lære hvordan du bygger din første.


Hvordan lage en Facebook-app for siden din (Bruke Messenger som eksempel)

De følgende trinnene tar deg gjennom de enkle trinnene som kreves for å sette opp en app som spesifikt fungerer med Messenger, men det er flere andre produkter du kan velge mellom for appen din. Følgende trinn krever også at du allerede har satt opp en Facebook-side.

  1. Naviger til developers.facebook.com i en nettleser. Hvis du ikke allerede er logget på Facebook-kontoen din, velger du Logg Inn øverst til høyre for å logge på kontoen din.

  2. Plukke ut Mine apper øverst til høyre og velg deretter + Opprett app fra rullegardinlisten.

  3. Opprett din app-ID ved å skrive inn et navn i Visningsfelt og en e-postadresse i Kontakt e-postfeltet.

    Velg den blå Opprett App ID når du er ferdig.

    Du kan bli bedt om å fullføre en sikkerhetskontroll ved å skrive inn en CAPTCHA-kode.

  4. Facebook vil gi deg muligheten til å velge mellom fire scenarier for å hjelpe deg med å bygge appen din. Du kan velge en og velge den blå Bekrefte knappen nederst, eller hvis du heller vil bygge appen din uten å bruke et av disse scenariene, velger du Hopp i stedet.

    For denne spesielle opplæringen, vil vi Hopp scenariene.

  5. Velg Sett opp knappen for et produkt som begynner å bygge appen din.

    For formålet med denne opplæringen skal vi velge Messenger.

  6. I delen Access Tokens velger du nedtrekksliste under Side for å velge Facebook-side du vil bruke.

    Du må kanskje redigere tillatelsene for å gi appen tilgang og generere et token. Velg den blå Rediger tillatelser knapp> Fortsett som [Navn] > Side avkrysningsrute > neste > Ferdig > OK. En streng med tegn vises i feltet Sidetilgangstoken.

  7. Før du gjør noe annet, må du følge Facebooks installasjonsinstruksjoner for Webhook for å opprette et bekreftelsestoken, som du trenger for neste trinn.

    Du trenger Node.js installert på datamaskinen din for å konfigurere webhooken.

  8. Velg under Webhooks-delen Sett opp Webhooks og skriv inn sidenettadressen din i URL-feltet for tilbakeringing pluss bekreft token du opprettet i det siste trinnet i feltet Bekreft token.

  9. Velg avmerkingsboksene ved siden av webhook-hendelsene du vil skal leveres til webhooken din.

    Facebook anbefaler å velge meldinger og messaging_postbacks i det minste.

  10. Velg den blå Bekreft og lagre knapp.

    En GET-forespørsel vil bli sendt til webhooken din. Hvis du konfigurerer alt riktig, blir webhook-innstillingene dine automatisk lagret.

  11. Nå for å abonnere appen din på siden din, gå tilbake til appens innstillinger og se etter Token Generation-delen og velg Velg en side for å velge siden din fra rullegardinlisten.

  12. Gå tilbake til Webhooks-delen, gjør det samme som ovenfor ved å velge Velg en side for å velge siden din fra rullegardinlisten.

  13. Velg Abonner knapp.

  14. For å sikre at du konfigurerer alt riktig, test appen din ved å gå til Facebook.com eller Messenger på mobilenheten din og sende en melding til siden din. Webhooken din skal motta en webhook-begivenhet, noe som betyr at appen din er vellykket konfigurert.

    Hvis du bruker Messenger med appen din, kan du vurdere å sjekke ut Facebooks hurtigstartveiledning for å hjelpe deg med å bygge din første Messenger-bot.


Legg igjen en kommentar