Administrere flere brukere i Google Chrome på Windows

Chrome-profiladministratoren lar deg sette opp flere brukerkontoer for Google Chrome-nettleseren på Windows 10. På denne måten kan hver person som bruker datamaskinen din ha sine egne individuelle innstillinger, bokmerker og temaer. Du kan til og med koble Chrome-kontoen din med Google-kontoen din for å synkronisere bokmerker og apper på flere enheter.

Informasjonen til denne artikkelen gjelder Windows 10, 8 og 7. Du kan også administrere flere Chrome-kontoer på en Mac.

Sam Diephuis / Getty Images


Hvordan legge til Google Chrome-brukere på Windows

Slik konfigurerer du en ny brukerprofil i Google Chrome for Windows:

  1. Velg Profil ikonet øverst til høyre i Chrome og velg Administrer mennesker.

  2. Plukke ut Legg til person.

  3. Skriv inn et navn, velg et profilikon og velg Legg.

    Merk av i boksen ved siden av Lag en snarvei på skrivebordet for denne brukeren for muligheten til å starte direkte i brukerens surfesession når som helst.

  4. En ny surfesession åpnes for brukeren du nettopp opprettet. Plukke ut Kom i gang for å konfigurere brukerpreferanser, eller logge på en Google-konto for automatisk å synkronisere innstillinger og preferanser.


Håndtering av flere brukere i Chrome

Etter at du har lagt til flere brukere i Chrome, når du velger Profil ikonet, vil du se de andre brukerne oppført. Velg en bruker for å veksle mellom surfesesjonene.

For å endre individuelle brukerinnstillinger, velg tre vertikale prikker øverst til høyre i Chrome, og velg innstillinger. Alle nettleserinnstillinger en bruker endrer, for eksempel å installere et nytt tema, lagres kun for profilen deres. Disse innstillingene kan også lagres på serversiden og synkroniseres med Google-kontoen din.

Det er mulig å sette opp foreldrekontroll i Chrome ved å opprette en overvåket profil.


Hvordan fjerne Google Chrome-brukere på Windows

Slik sletter du en Chrome-bruker fra PCen:

  1. Velg Profil ikonet øverst til høyre i Chrome og velg Administrer mennesker.

  2. Hold musen over ikonet for brukeren du vil fjerne, og velg deretter tre vertikale prikker som vises øverst til høyre.

  3. Plukke ut Fjern denne personen.

Slik kobler du en Chrome-profil til en Google-konto

Hvis du ikke koblet til en Google-konto mens du konfigurerte en Chrome-brukerprofil, kan du alltid gjøre det senere. Åpne en surfesession som bruker og velg Profil > Slå på Sync for å logge på eller opprette en ny Google-konto.

Slik administrerer du synkroniseringsinnstillinger for Chrome-brukere

Slik spesifiserer du hvilke elementer som skal synkroniseres med Google-kontoen din hver gang du logger på nettleseren:

  1. Velg tre vertikale prikker øverst til høyre i Chrome og velg innstillinger.

  2. Plukke ut Synkroniser og Google-tjenester.

  3. Herfra kan du administrere synkroniseringsinnstillingene dine. Plukke ut slå av for å deaktivere synkronisering helt, eller velg Administrer synkronisering for å veksle mellom hvilke elementer som blir synkronisert.

    Det er også et alternativ å kryptere alle dine synkroniserte data, ikke bare passordene dine, eller til og med lage din egen passordfrase for kryptering i stedet for passordet til Google-kontoen.


Legg igjen en kommentar