Hvordan konvertere PDF-filer til JPG-format

Du kan lagre en PDF i JPG hvis du vil at dokumentet skal være et bilde i stedet. Når du lagrer en PDF i JPG-format, trenger ikke dokumentet lenger å åpnes med en PDF-leser, og kan i stedet vises med de fleste bildevisere.

En PDF til JPG-konvertering er ofte nyttig når du deler en PDF fordi du ikke trenger å bekymre deg for at den andre personen har en PDF-visning eller plugin-modul på datamaskinen, eller en PDF-åpner på telefonen. Imidlertid er det noen ulemper ved å konvertere PDF til JPG, som du bør vurdere før du gjør konverteringen.

En annen måte å lagre en PDF som en JPEG-fil er å bruke en spesiell omformer som bare konverterer bildene fra PDF-filen. Du kan bruke denne typen omformer hvis du bare vil ha bildene fra PDF - omformeren trekker ut PDF-bildene og lagrer hver av dem i JPG-format.


Bør du gjøre det?

Selv om det er fordeler med å lagre en PDF i JPG, er det viktig å vite hva som faktisk skjer når du gjør konverteringen. Siden en PDF er et dokument, og en JPG et bilde, to helt forskjellige typer filer, kan du ikke konvertere uten å miste noen aspekter av PDF-filen.

Hvis du for eksempel vil redigere teksten i PDF-en, kan du vurdere å beholde den i PDF-format (eller i det minste ikke slette den originale PDF-en etter konverteringen til JPG). Mens de fleste PDF-filer kan redigeres ved hjelp av en PDF-editor, kan de fleste av dem sannsynligvis ikke gjøre det samme mot en JPG, og du vil sannsynligvis ha vanskelig for å finne en god JPG til tekstkonverterer.

Et annet problem med PDF til JPG-omformere er at alt innebygd innhold som bokmerker eller lyd under konverteringen går tapt og ubrukelig i JPG. Med mindre du beholder den originale PDF-en for å få tilgang til disse tingene, kan du aldri få dem tilbake siden du ikke kan konvertere JPG til PDF og forvente å hente de innebygde objektene.


PDF til JPG konverteringsverktøy

Det er flere måter å lagre hele sider fra en PDF til JPG-format. Metoden du velger å bruke, bør først og fremst avhenge av operativsystemet du bruker, og om du allerede har omformeren på datamaskinen.

PDF2JPG.net. Skjermbilde 

PDFtoJPG.net er et av de enkleste stedene å konvertere hver side av PDF-filen til et eget bilde i JPG-format. Denne PDF-omformeren fungerer på Windows, macOS, Linux og ethvert annet operativsystem som støtter en nettleser. Bare last opp PDF-filen til det nettstedet, velg JPG-kvalitet, vent på konverteringen til JPG, og last deretter ned hvilken som helst av sidene som JPG, eller last ned en ZIP med alle de konverterte sidene.

PDFtoJPG.me er lik, men godtar større PDF-filer og lar deg velge en rekke sider du vil konvertere.

Skjermbilde

Pixillion er en gratis bildefilkonverterer for Windows og macOS som lar deg laste en PDF i programmet og deretter konvertere den til JPG. Du kan også justere oppløsningen, skalere bildene, snu sidene, rotere sidene, legge til et vannmerke til bildene og mer. Hver side i PDF-filen lagres som en egen JPG-fil.

Skjermbilde

Hvis du har Windows 10, foretrekker du kanskje å bruke PDF til JPEG Windows-appen. Bare åpne PDF-filen i det programmet, velg en mappe, og trykk deretter på Konverter -knappen for å lage en JPG for hver side i PDF-filen.

Skjermbilde

macOS-brukere har det best å bruke det innebygde PDF-verktøyet til å konvertere PDF til JPG. Åpne PDF-filen for å starte Forhåndsvisning (eller åpne Forhåndsvisning først og gå til filet > Åpne ... hvis den ikke starter automatisk), og velg deretter JPG via filet > Eksport… menyvalg. Du kan også høyreklikke på en av sidene fra venstre rute for å eksportere PDF-siden til JPG.

Skjermbilde

Hvis du allerede har Adobe Photoshop på datamaskinen din, kan du bruke den til å konvertere en PDF-side til JPG. Bare åpne PDF-filen slik du ville gjort med et bilde, velg sider alternativet, og bruk deretter filet > Lagre som... menyvalg for å lagre siden som en JPG-bildefil.

Skjermbilde

Adobe Acrobat ligner på Photoshop: det er ikke gratis, men hvis du har det, er det perfekt for å konvertere PDF til JPG. Åpne PDF-filen, og gå deretter til filet > Eksporter til > Bilde > JPEG for å konvertere alle PDF-sidene til JPG-filer.

Noen andre PDF til JPG-omformere, hvorav noen støtter batch-konverteringer, inkluderer PDFMate PDF Converter, UniPDF, EasyPDF.com, DocuFreezer, Boxoft PDF til JPG, LightPDF, Icecream PDF Converter og UnitePDF. Noen PDF-splittere kan også konvertere PDF til JPG.

DocuFreezer produserer et vannmerke på alle de konverterte sidene hvis du bruker gratisversjonen, og EasyPDF.com, LightPDF og UnitePDF er de eneste fra listen som er online PDF til JPG-omformere; de andre er programmer du installerer på datamaskinen din.

Hvis du ikke vil at de konverterte PDF-sidene skal være separate, individuelle JPG-filer, men i stedet bare en stor JPG-fil med alle sidene slått sammen, må du bruke et helt annet verktøy. Filesmerge.com er et eksempel på et nettsted som kan slå sammen alle JPG-sidene i en fil, enten horisontalt eller vertikalt, noe som kan være lettere å sende eller lagre i stedet for å beholde alle sidene som separate filer.


Konverter PDF-bilder til JPG-er

En annen måte å konvertere en PDF til JPG er hvis du vil lagre bildene fra PDF til JPG-format. Med andre ord, du kan trekke ut alle bildene fra en PDF og konvertere hver av dem til JPG.

Skjermbilde

En måte å gjøre dette fra ethvert operativsystem er med en online PDF til JPG-omformer. Jeg elsker PDF er en av de bedre måtene å gjøre dette på, fordi du kan laste PDF-filen fra (og lagre JPG-ene på) datamaskinen, Google Drive-kontoen eller Dropbox. Hvis flere JPG-filer blir ekstrahert, får du dem i en ZIP-fil.

Du kan også få JPG-bilder fra en PDF ved hjelp av Photoshop (velg Bilder etter å ha valgt PDF-filen som skal åpnes) eller Adobe Acrobat (verktøy > Eksporter PDF > Bilde > Eksporter alle bilder).

Legg igjen en kommentar