Hvordan konvertere et Word-dokument til HTML

Når du har et Microsoft Word-dokument som du vil bruke på en webside, kan du bruke Word til å lage HTML-dokumenter og websider. Eller bruke andre verktøyer for å konvertere Word-dokumenter til et format som passer for nettet. Lær når du skal bruke Word for å lage HTML-dokumenter, og når andre alternativer er bedre.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 og Word 2010.


Bruk Word til å lagre dokumenter som HTML

Når du vil konvertere Word DOC-filer til HTML, starter du Microsoft Word. Word er ikke en ideell måte å lage HTML-dokumenter eller til å lage websider fra bunnen av. Den inkluderer ikke de nyttige funksjonene og kodingsmiljøet som finnes i HTML-redigeringsprogrammer.

Notepad ++ er en enkel tekstredigerer som tilbyr noen HTML-funksjoner som gjør det lettere å lage sider på nettsteder enn å konvertere dokumenter til HTML i Word.

Hvordan lagre et Word-dokument som en webside

Slik konverterer du et Word-dokument raskt til HTML- eller nettsideformat:

  1. Åpne Word-dokumentet du vil konvertere til HTML. Eller åpne et nytt, tomt dokument og skriv inn teksten du vil konvertere til en HTML-fil.
  2. Gå til filer fanen og velg Lagre som eller Lagre en kopi for å lagre dokumentet.

  3. Velg stedet du vil lagre HMTL-filen på.
  4. Skriv inn filnavnet her tekstboksen, skriver du inn et navn på dokumentet.

  5. Velg Lagre som rullegardinpilen og velg Nettside (* .htm; * .html).

  6. Trykk på Lagre.

Begrensninger for konvertering av Word-dokumenter til HTML

Word er en praktisk måte å konvertere sider når du trenger dem opp på et nettsted raskt, men det er ikke den beste langsiktige løsningen for publisering på nettet. Når det brukes som en webside redigerer, legger Word merkelige stiler og koder til HTML-koden. Disse kodene påvirker hvor rent kodet nettstedet ditt er, hvordan det fungerer for mobile enheter og hvor raskt det lastes ned.

Et annet alternativ er å opprette dokumentet i Word, lagre filen med DOC- eller DOCX-utvidelsen, laste opp DOC-filen til nettstedet ditt og sette opp en nedlastingskobling på en webside slik at besøkende kan laste ned filen.


Bruk en Nettsideredigerer for å konvertere DOC-filer til HTML

De fleste nettsideredigerings programmer har muligheten til å konvertere Word-dokumenter til HTML. For eksempel konverterer Dreamweaver DOC-filer til HTML ved hjelp av noen få trinn. Og Dreamweaver fjerner de merkelige stilene som Word-generert HTML legger til.

Når du bruker et nettredigeringsprogram for å konvertere Word-dokumenter til HTML, ser sidene ikke ut som Word-dokumentet. Word-dokumentet ser ut som en webside.

Konverter Word-dokumentet til en PDF

Hvis du konvertering av Word-dokumentet til HTML ikke ga det ønskede resultatet, konverterer du dokumentet til en PDF. En PDF-fil vises akkurat som Word-dokumentet, og den kan vises integrert i en nettleser.

Ulempen med å bruke PDF-filer er at for søkemotorer er en PDF en flat fil. Søkemotorer søker ikke i PDF-filer etter innhold og rangerer ikke PDF-filer etter nøkkelord og setninger som potensielle besøkende kan være på utkikk etter, noe som kan være et problem for deg. Hvis du bare vil at et dokument du opprettet i Word skal vises på et nettsted, er en PDF-fil et godt alternativ å vurdere.


Legg igjen en kommentar