AIFF-, AIF- og AIFC-filer forklart og hvordan du åpner dem

Filer som ender i filtypen .AIF eller .AIFF er Audio Interchange File Format-filer. Dette formatet ble utviklet av Apple i 1988 og er basert på Interchange-filformatet (.IFF).

I motsetning til det vanlige MP3-lydformatet er AIFF- og AIF-filer ukomprimert. Dette betyr at mens de beholder en høyere lydkvalitet enn MP3, tar de betydelig mer diskplass - vanligvis 10 MB for hvert minutts lyd.

Windows-programvare legger vanligvis til .AIF-filtypen til disse filene, mens det er mer sannsynlig at macOS-brukere ser .AIFF-filer.

En vanlig variant av AIFF-formatet som bruker komprimering, og som derfor bruker mindre diskplass, kalles AIFF-C eller AIFC, som står for Compressed Audio Interchange File Format. Filer i disse formatene bruker vanligvis .AIFC-utvidelsen.


Hvordan åpne AIFF- og AIF-filer

Du kan spille AIFF- og AIF-filer med Windows Media Player, Apple iTunes, Apple QuickTime, VLC, Media Player Classic og sannsynligvis de fleste andre multiformatmediespillere. Mac-datamaskiner kan også åpne AIFF- og AIF-filer med disse Apple-programmene, samt med Roxio Toast.

Apple-enheter som iPhone og iPad skal kunne spille AIFF / AIF-filer naturlig uten app. En filkonverterer (mer om disse nedenfor) kan være nødvendig hvis du ikke kan spille en av disse filene på en Android eller andre mobile enheter som ikke er fra Apple.


Hvordan konvertere AIF- og AIFF-filer

Hvis du allerede har iTunes på datamaskinen din, kan du bruke den til å konvertere AIFF- og AIF-filer til andre formater som MP3. Høyreklikk bare på filen mens den er åpen i iTunes, og gå til filet > Konverter > Lag MP3 versjon.

Du kan også konvertere AIFF / AIF til WAV, FLAC, AAC, AC3, M4A, M4R, WMA, RA og andre formater ved hjelp av en gratis filkonverterer. DVDVideoSofts Free Studio er en flott gratis lydkonverterer, men hvis AIFF-filen din er relativt liten, kan du sannsynligvis komme unna med en online-omformer som FileZigZag eller Zamzar.


Hvordan åpne og konvertere AIFC-filer

Filer som bruker den komprimerte versjonen av Audio Interchange File Format, har sannsynligvis filtypen .AIFC. De har CD-lignende lydkvalitet og ligner på WAV-filer, bortsett fra at de bruker komprimering (som ULAW, ALAW eller G722) for å senke den totale størrelsen på filen.

I likhet med AIFF- og AIF-filer kan AIFC-filer åpnes med Apples iTunes- og QuickTime-programvare, samt med Windows Media Player, VLC, Adobe Audition, vgmstream og sannsynligvis noen andre mediespillere.

Hvis du trenger å konvertere en AIFC-fil til et annet lydformat som MP3, WAV, AIFF, WMA, M4A, etc., er det flere lydkonverterere å velge mellom. Mange av disse omformerne krever at du laster ned programmet til datamaskinen din for å lagre AIFC-filen i et nytt format. Imidlertid, akkurat som med det ukomprimerte Audio Interchange File Format vi snakker om ovenfor, kan AIFC-filer også konverteres online med FileZigZag og Zamzar.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis disse programmene ikke åpner filen din, er det en veldig god sjanse for at du ikke egentlig har en fil med noen av disse filtypene. Les utvidelsen på nytt og sørg for at du ikke forveksler et annet suffiks til dette på denne siden.

Noen filtyper ser veldig like ut, men det sier ikke mye for filformatene. de kan faktisk være helt ubeslektede og derfor uforenlige med programmene som er oppført ovenfor. For eksempel kan AIT, AIR og AFI lett leses feil som AIFF- eller AIF-fil. Du kan imidlertid ikke åpne filer med de tre utvidelsene på samme måte som du kan de to andre.

Det samme kan sies for mange andre filutvidelser, som IAF (Outlook Internet Account-fil), FIC (WinDev Hyper File Database) og AFF (Spellcheck Dictionary Description File).

Hvis filen ikke fungerer som beskrevet på denne siden, må du dobbeltsjekke filtypen og deretter undersøke det sanne suffikset for å lære mer om formatet og se hvilke programmer som kan åpne eller konvertere filen.

AIFC står også for Australian Institute of Family Counselling. Hvis det er det du leter etter, og ikke lydfilformatet, kan du besøke nettstedet aifc.com.au for mer informasjon.


Legg igjen en kommentar