Hva var spillsenter og hva skjedde med det?

Apples iOS er en ledende mobil videospillplattform. Spillene som er tilgjengelige for iPhone og iOS er underholdende, men spillere og utviklere lærte at spill er enda bedre når de spilles med venner head-to-head over internett. Det er her Apples Game Center kommer inn.

Game Center-appen ble introdusert i iOS 4.1. Apple avviklet appen i iOS 10 og flyttet noen av funksjonene til iOS.


Hva er spillsenter?

Game Center er et sett med spillspesifikke funksjoner som du kan bruke til å finne folk å spille mot. Du kan også sammenligne statistikken og prestasjonene dine med andre spillere.

Å få Game Center krever iOS 4.1 eller nyere, opp til men ikke inkludert iOS 10. Hvis enheten som kjører noe eldre enn iOS 10, kan den ha Game Center på den.

Du trenger også en Apple-ID for å opprette en Game Center-konto. Fordi Game Center var innebygd i disse versjonene av iOS, trenger du ikke laste ned noe annet enn kompatible spill.

Game Center fungerer også på Apple TV og noen versjoner av macOS.


Hva skjedde med Game Center i iOS 10 og nyere?

Ved introduksjonen var Game Center en frittstående app. Denne tilnærmingen endret seg med iOS 10 da Apple avviklet Game Center-appen. I stedet for appen gjorde Apple noen Game Center-funksjoner til en del av iOS.

Game Center-funksjonene som kan være tilgjengelige for brukere inkluderer:

  • Leaderboards
  • Utfordringer for andre spillere
  • Prestasjoner i spillet
  • Deling av prestasjoner
  • Spillopptak

Tidligere funksjoner i Game Center som ikke lenger er tilgjengelige inkluderer:

  • status
  • Profilbilde
  • Evne til å legge til venner
  • Evne til å se venners spill og statistikk

Å stole på apputviklere for å støtte Game Center gjør det vanskelig å bruke disse funksjonene. Utviklere kan støtte alle Game Center-funksjonene, noen av dem eller ingen i det hele tatt. Det er ingen konsistent erfaring med Game Center, og det er vanskelig å vite hvilke funksjoner, hvis noen, følger med et spill før du laster det ned. 


Administrer Game Center-kontoen din

Game Center bruker den samme Apple ID-en som du bruker til å kjøpe fra iTunes Store eller App Store. Opprett en ny konto hvis du vil, men det er ikke nødvendig. Selv om Game Center ikke lenger eksisterer som en app, kan du administrere noen aspekter av Game Center-kontoen din:

  1. Trykk på på iPhone-startskjermen innstillinger.

  2. Plukke ut Game Center.

  3. Skru på Game Center vekslebryter.

  4. Skru på Spillere i nærheten vippebryter for å spille head-to-head-spill med spillere i nærheten.

    Du må ha et Game Center-kompatibelt spill og være koblet til Wi-Fi eller Bluetooth for å spille med en annen spiller.

  5. Game Center-profil Trykk på navnet ditt for å åpne profilen din. Dette navnet er hvordan du blir identifisert for andre spillere som inviterer deg til spill.

  6. Trykk på på profilskjermen kallenavn feltet og skriv inn et nytt navn eller kallenavn.

  7. Pek Ferdig.

En endring i Game Center i iOS 10 og nyere er at individuelle venner ikke kan legges til eller slettes fra Game Center-nettverket ditt på iPhone. Det eneste alternativet er å fjerne hver Game Center-venn du har. Fordi det ikke er noen måte å legge til venner, må du være sikker på at dette er hva du vil før du gjør det. For å fjerne venner, gå til Game Center-skjermen, trykk på venner, velg deretter Fjern alle.


Hvordan få spillsenter-kompatible spill

Å finne Game Center-kompatible spill pleide å være enkle: Du kan bla gjennom eller søke etter dem i Game Center-appen. De ble også tydelig merket i App Store med et Game Center-ikon.

Nå indikerer spill ikke tydelig hvor som helst at de støtter disse funksjonene. Å finne dem er prøving og feiling. Søk i App Store etter Spillsenter for å finne kompatible spill som tilbyr noen Game Center-funksjoner.

Hvordan vite om en app støtter spillsenter

Når du starter et spill som støtter Game Center, glir en liten melding ned fra toppen av skjermen med Game Center-ikonet (fire sammenkoblede fargede kuler). Meldingen sier Velkommen tilbake og viser Game Center-brukernavnet ditt. Hvis du ser den meldingen, støtter appen noen Game Center-funksjoner.


Flerspillerspill og utfordringer

Fordi ikke alle spill som støtter Game Center tilbyr alle funksjonene, er instruksjonene for bruk av disse funksjonene ufullstendige eller inkonsekvente. Ulike spill implementerer funksjonene på en annen måte, så det er ingen måte å finne og bruke dem på.

Mange spill støtter flerspillerspill, head-to-head matchups og utfordringer. I Challenges inviterer du Game Center-vennene dine til å slå poengene dine eller prestasjonene dine i et spill. Å finne disse funksjonene er forskjellige i hvert spill, men gode steder å se er i leaderboard og prestasjonsområder under a Utfordringer fanen.

Se statistikken din

Mange Game Center-kompatible spill sporer dine prestasjoner og priser. For å se denne statistikken, finn leaderboard- eller prestasjonsdelen av appen. Det er angitt med et ikon som er knyttet til å vinne eller statistikk som en krone, trofé eller en knapp merket Game Center i en alternativmeny eller i menyene for statistikk og mål. Etter at du har funnet denne delen i spillet, kan det være andre alternativer, inkludert:

  • prestasjoner: Dette er dine suksesser i spillet. Hvert spill har forskjellige sett med prestasjoner for bestemte mål eller oppgaver. De blir sporet her.
  • Leaderboards: Dette viser din rangering på forskjellige kriterier sammenlignet med vennene dine i Game Center og til alle spillere i spillet. 

Lag skjermopptak i Game Center

IOS 10 endret Game Center dramatisk, men det ga en fordel: muligheten til å ta opp spill for å dele med andre. I iOS 10 og nyere må spillutviklere implementere denne funksjonen spesifikt. I iOS 11 og nyere er skjermopptak en innebygd funksjon i iOS. Selv for spill med innebygd funksjonalitet, varierer prosessen.

Slik tar du et skjermopptak:

  1. Trykk på rom ikon eller rekord knapp. Spesifikasjonene kan være forskjellige i forskjellige spill.

  2. Trykk på i kamera- eller opptaksvinduet Opptaksskjerm.

  3. Når du er ferdig med opptaket, trykker du på Stopp.

Begrens eller deaktiver spillsenter

Foreldre som er bekymret for at barna deres samhandler med fremmede på nettet, kan bruke foreldrestriksjonene til Game Center for å slå av flerspiller- og vennefunksjoner. Denne funksjonen lar barna spore statistikk og prestasjoner, men isolerer dem fra uønskede eller upassende kontakter.

Fordi Game Center ikke lenger er en frittstående app, kan du ikke slette den eller dens funksjoner. Hvis du ikke vil at disse funksjonene skal være tilgjengelige, setter du opp foreldrebegrensningene.


Legg igjen en kommentar