Hva er Catalyst Control Center (CCC.exe)?

Catalyst Control Center er et verktøy som følger med driveren som får AMD-skjermkortet til å fungere. Det vises som CCC.exe i oppgavebehandling, og under de fleste omstendigheter trenger du aldri å bekymre deg for det. Du må kanskje grave inn i Catalyst Control Center-innstillingene hvis du spiller spill på datamaskinen din, og det kan kreve oppmerksomhet hvis det noen gang blir haywire, men du er vanligvis trygg bare å la det være i fred.


Hva gjør Catalyst Control Center?

Catalyst Control Center starter når du slår på datamaskinen din fordi den må kjøre i bakgrunnen for å administrere AMD-skjermkortets drift. Den samme programvaren ble også brukt til å administrere ATI-skjermkort før AMD kjøpte ATI, så eldre datamaskiner med ATI-kort kan også ha CCC.exe installert.

Hvis du ikke spiller videospill på datamaskinen din, trenger du sannsynligvis aldri å berøre Catalyst Control Center, men hvis du gjør det, er det ganske greit. Programvaren lar deg sjekke om driveroppdateringer for skjermkortet ditt og administrere kortets drift.

Noen av de grunnleggende tingene du kan gjøre med Catalyst Control Center inkluderer å endre oppløsningen eller skrivebordsområdet og oppdateringsfrekvensen på skjermen. Det er også mange mer avanserte innstillinger som er mest nyttige for spillere. For eksempel kan du endre innstillinger for aliasing i Catalyst Control Center, ved å fjerne takkede kanter fra 3D-objekter.

Hvis du har en bærbar PC med to skjermkort, kan du også bruke Catalyst Control Center til å veksle mellom dem. Dette er nyttig hvis du merker dårlig ytelse når du spiller et spill, noe som kan oppstå hvis spillet ikke bruker det kraftige AMD-skjermkortet.


Hvordan kom CCC.exe på datamaskinen min?

Hvis du har et AMD-skjermkort, installeres vanligvis CCC.exe ved siden av driveren som får kortet til å fungere. Selv om det er mulig å installere bare driveren uten Catalyst Control Center, er det mye mer vanlig å installere dem sammen som en pakke. Andre kjørbare filer, for eksempel MOM.exe, er også inkludert i pakken.

Under mindre vanlige omstendigheter kan det hende du har et virus eller skadelig programvare som forkledd seg som Catalyst Control Center. Hvis du har et Nvidia-skjermkort, og datamaskinen din aldri hadde et AMD-kort installert, kan dette være tilfelle.


Er CCC.exe et virus?

Mens CCC.exe ikke er et virus når du laster det ned direkte fra AMD, kan et virus skjule seg som CCC.exe. Ethvert godt antivirus- eller antimalwareprogram vil plukke opp denne typen skjulte problemer, men du kan også se på plasseringen av CCC.exe på datamaskinen din. Du kan oppnå dette i seks enkle trinn.

  1. trykk og hold kontroll+alt+slette På tastaturet ditt.

  2. Plukke ut Task manager.

  3. I vinduet Oppgavebehandling velger du de prosesser fanen.

  4. Se etter CCC.exe i Navn kolonne.

  5. Skriv ned hva det står i den tilsvarende kommandolinjekolonnen.

  6. Hvis det ikke er noen kommandolinjekolonne, høyreklikker du navnekolonnen og deretter venstre klikker der det står kommandolinje.

Hvis kopien av CCC.exe er legitim, vil kommandolinjekolonnens plassering være noe som ligner på Programfiler (x86) / ATI Technologies. Når CCC.exe dukker opp et annet sted, er det en indikasjon på at det kan være skadelig programvare.


Hvordan fikse CCC.exe problemer

Når CCC.exe opplever et problem, kan det føre til at en feilmelding dukker opp på skjermen. Noen vanlige feilmeldinger inkluderer:

  • CCC.exe har sluttet å fungere
  • CCC.exe har opplevd et problem
  • Catalyst Control Center: vertsapplikasjonen har fått en feil og må lukkes

Det skjer vanligvis når noe blir ødelagt, og de vanligste løsningene er å reparere Catalyst Control Center-installasjonen eller installere den på nytt. I eldre versjoner av Windows kan du gjøre dette i Kontrollpanelets programmer og funksjoner seksjon. I Windows 10 må du navigere til Apper og funksjoner in Windows-innstillinger.

Det enklere alternativet er å laste ned den nyeste versjonen av Catalyst Control Center direkte fra AMD. Når du kjører installasjonsprogrammet for Catalyst Control Center, bør det fjerne den ødelagte versjonen og installere en fungerende versjon.

Siden Catalyst Control Center ikke er et nødvendig verktøy, kan du også forhindre at det kjører når datamaskinen starter. Dette vil forhindre at du får tilgang til avanserte innstillinger for skjermkortet, men det bør også stoppe irriterende feilmeldinger.


Legg igjen en kommentar