Hvordan lage skjermkasting med Windows 10 Xbox Game DVR

Noen ganger er den eneste måten å forklare noe på å vise hvordan det gjøres. For disse tider kan opptak av en screencast være veldig nyttig. Den innebygde Xbox-appen for Windows 10 har et verktøy som heter Game Bar, som kan brukes til å fange hva som skjer på skjermen når som helst.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder utelukkende Window 10.


Hva er en Screencast?

En screencast er en innspilt video av Windows-skrivebordet. De brukes ofte til å lage instruksjonsvideoer for hvordan du utfører et sett med handlinger i et program. Hvis du for eksempel ønsket å lære noen hvordan du konverterer et dokument i Microsoft Word fra DOCX til DOC, kan du ta opp en skjermvisning av deg som går gjennom trinnene.

Xbox Game Bar lar deg gjøre nettopp det. Selv om Game Bar er designet for å spille inn spill for PC-spill, kan det også brukes til å spille inn andre apper. Opptak kan deretter deles med plattformer som YouTube, Twitch og Xbox Live.

Dessverre er det noen begrensninger. Game Bar kan ikke fange opp hele skrivebordet ditt; Windows oppgavelinje er utelatt. Det fungerer bare i et enkelt program om gangen, og det kan være programmer som platefunksjonen ikke fungerer i det hele tatt.

Eldre versjoner av Windows gir ikke en måte å ta opp skjermkasting, så du må stole på tredjeparts maskinvare eller programvare.


Hvordan ta opp en Screencast på Windows 10

Slik tar du opp skjermen med Windows 10 Game Bar:

  1. typen innstillinger for spillbarer i Windows-søkeboksen og velg Innstillinger for bar.

  2. Forsikre deg om at vippebryteren er under Ta opp spillklipp, skjermbilder og sendinger ved hjelp av Game bar er satt til On.

    Du kan angi hurtigtaster for å ta opp video og ta skjermbilder på denne skjermen.

  3. typen xbox i Windows-søkeboksen og velg Xbox Console Companion.

  4. Etter at Xbox-appen er lansert, trykk Windows-tasten + G for å få opp Game Bar.

    Xbox Console Companion-appen må forbli åpen og maksimert for å ta opp skjermen din med spillelinjen.

  5. Plukke ut Record (den hvite sirkelen) under Broadcast & Capture øverst til venstre for å begynne å ta opp skjermen.

    Hvis du ikke ser Broadcast & Capture vindu, velg Webkamera ikonet øverst på skjermen ved siden av klokken.

  6. En rød prikk vises øverst til høyre på skjermen sammen med en tidtaker og to andre ikoner. Velg Slutt å ta opp ikonet (den hvite firkanten) for å avslutte innspillingen. Velg mikrofon ikonet for å aktivere / deaktivere lydopptak.

    Game Bar tar opp lyder som kommer fra datamaskinen din (for eksempel musikk), men den tar ikke opp eksterne lyder som stemmen din.

  7. Trykk på for å se opptakene dine Windows-tasten + G for å få frem spillelinjen og velge Vis alle bilder etter Broadcast & Capture.

    Plukke ut Åpne filplassering under en video for å vise mappen som inneholder filen.


Hvordan foreta justeringer i videoen

Du kan få tilgang til og redigere skjermkasting fra Xbox Console Companion-appen. Velg fanger på venstre side (det ser ut som en filmcelle med en spillkontroll foran) for å se alle de innspilte klippene dine. Hver video får tittelen automatisk med navnet på filen du har spilt inn, programnavnet og datoen og klokkeslettet.

Velg videoen du vil bruke, og den utvides i Xbox-appen slik at du kan spille den. Plukke ut Trim hvis det er biter du vil redigere. Du kan også slette, gi nytt navn eller laste opp videoen til Xbox Live. Velg for å se filplasseringen Åpne mappen.

Game Bar skjermopptak lagres til denne PC > videoer > fanger som standard. For å få tilgang til skjermsendingene dine uten å åpne Game Bar eller Xbox-appen, trykk på Windows-nøkkel +på tastaturet for å åpne Windows 10s File Explorer, og velg deretter videoer i venstre panel og dobbeltklikk på fanger mappe.

Videoer som er tatt opp med Game Bar kan være ganske store. Hvis du vil ha større kontroll over filstørrelse, kan du laste ned et screencast-program med mer avanserte funksjoner.


Legg igjen en kommentar