Spill et dataspill i vindmodus

De fleste dataspill tar over hele skjermen når du spiller. Men avhengig av om utvikleren tillater det eller ikke, kan du kanskje spille i et vindu i stedet. 

Prosessen med å vinduere et spill tar bare noen få sekunder, men noen spill støtter ikke vindusmodus. Så du må kanskje ta noen flere involverte trinn for å forhindre at disse spillene tar opp hele skjermen.

Denne veiledningen gjelder Windows 10 og nyere.


Se etter Easy Button

Noen spill lar applikasjonen eksplisitt kjøre i vindusmodus. Gå inn i Innstillinger-menyen, og du vil se alternativene oppført ved hjelp av varierende språk. Hvis du ikke ser alternativene nedenfor der, kan du få tilgang til dem fra spillets startprogram.

  • Vindu modus: Kjører spillet i et større vindu akkurat som alle andre applikasjoner.
  • Uten kant-vindu-modus: Kjører spillet som et vindu, som kan være i fullskjerm eller ikke, men uten vanlig krom (rammer, verktøylinjer osv.) Som normale apper liker.
  • Fullskjermmodus (Windowed): Kjører spillet i fullskjerm, men fullskjermvisning er bare et maksimert vindu, slik at du kan kjøre andre apper på toppen av spillet.


Få Windows til å fungere for deg

Windows-operativsystemet støtter kommandolinjebrytere for å justere visse oppstartsparametere for programmer. En måte å "tvinge" et program som ditt favorittspill til å kjøre i vindusmodus er å lage en spesiell snarvei til programmets viktigste kjørbare, og deretter konfigurere snarveien med gjeldende kommandolinjebryter.

  1. Høyreklikk eller trykk og hold nede snarveien til dataspillet du vil spille i vindusmodus.

    Hvis du ikke ser snarveien på skrivebordet, kan du lage en selv. For å lage en ny snarvei til et spill eller program i Windows, dra den enten til skrivebordet fra Start-menyen eller høyreklikk (eller trykk og hold inne hvis du er på en berøringsskjerm) på den kjørbare filen og velg Send til> Desktop

  2. Plukke ut Eiendommer.

  3. I kategorien Snarvei, i feltet Mål: legg til -vindu or -w på slutten av filstien. Hvis den ene ikke fungerer, kan du prøve den andre.

  4. Plukke ut OK.

Hvis du mottar en "Access Denied" -melding, må du kanskje bekrefte at du er administrator på den datamaskinen.

Hvis spillet ikke støtter spill i Windowed Mode, vil det ikke fungere å legge til en kommandolinjebryter. Men det er verdt å prøve. Mange spill, offisielt eller uoffisielt, lar Windows-operativsystemet kontrollere hvordan de gjengis.


Alternative måter å vinduere et spill på

Her er noen flere metoder du kan prøve hvis du vil spille spill i vindusmodus:

Snarveier

Noen spill kan komponeres på nytt i et vindu ved å trykke på Alt + Enter tastene sammen mens du er i spillet, eller ved å trykke på Ctrl + F.

Endre .INI-filen

Noen spill lagrer fullskjermmodusinnstillinger i en .INI-fil. De kan bruke linjen "dWindowedMode" for å definere om de skal kjøre spillet i vindusmodus eller ikke. Hvis det er et tall etter den linjen, må du kontrollere at det er 1. Noen kan bruke True / False for å definere denne innstillingen.

Bruk DxWnd

Hvis spillet er avhengig av DirectX-grafikk, fungerer programmer som DxWnd som "wrappers" som tilbyr tilpassede konfigurasjoner for å tvinge DirectX-spill i fullskjerm til å kjøre i et vindu. DxWnd sitter mellom spillet og Windows-operativsystemet; det avlytter systemanrop mellom spillet og operativsystemet og oversetter dem til en utgang som passer inn i et vindu som kan endres. Men igjen må spillet stole på DirectX-grafikk for at denne metoden skal fungere.

Hvis spillet ditt virkelig er gammelt ...

Noen veldig gamle spill fra MS-DOS-tiden kjører i DOS-emulatorer som DOSBox. DOSBox og lignende programmer bruker konfigurasjonsfiler som spesifiserer fullskjermsoppførsel gjennom tilpassbare veksler.

virtualisering

Et annet alternativ er å kjøre spillet gjennom virtualiseringsprogramvare som VirtualBox eller VMware, eller en Hyper-V virtuell maskin. Virtualiseringsteknologi lar et helt annet operativsystem kjøre som et gjest OS innen ditt eksisterende operativsystems økt. Disse virtuelle maskinene kjører alltid i et vindu, selv om du kan maksimere vinduet for å få en fullskjermeffekt.

Kjør et spill på en virtuell maskin hvis det ikke kan kjøres i vindusmodus. Når det gjelder spillet, fungerer det som normalt. Virtualiseringsprogramvaren styrer utseendet som et vindu i vertsoperativsystemet, ikke selve spillet.


Noen hensyn

Det er noen ting du må huske på når du prøver å endre spillene dine:

  • Noen spill kan ikke kjøres i vindusmodus uansett hva du prøver.
  • Vend noen av endringene som er nevnt ovenfor hvis du bestemmer deg for at du vil spille spillet i fullskjerm eller vanlig modus igjen.

Legg igjen en kommentar