Hvordan ta opp spill på en Windows 10-PC

Game Bar er et program som følger med Windows 10 som lar deg ta skjermbilder og spille inn og kringkaste videospill. Det er også der du aktiverer spillmodus for raskt å bruke en gruppe innstillinger som er spesielt designet for å gjøre enhver spillopplevelse raskere, jevnere og mer pålitelig. Det er en Xbox-lenke som åpner Xbox-appen når du også klikker på den. Mange brukere spiller spill gjennom denne appen, og dermed blir Game Bar noen ganger referert til som et "Xbox-spill DVR".

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10.


Aktiver og konfigurer spillelinjen

Game Bar må være aktivert for et spill (eller hvilken som helst app) før du kan bruke funksjonene som er tilgjengelige på det.

For å aktivere spillelinjen, åpne et spill fra Xbox-appen eller fra listen over apper som er tilgjengelige fra Start-menyen. Hvis du blir bedt om å aktivere spillelinjen, gjør du det, ellers trykker du på Windows+G.

Hvordan konfigurere spillelinjen

Windows 10 Game Bar tilbyr muligheter for å tilpasse den etter dine behov. Du finner dem på tre faner: Generelt, kringkasting og lyd.

Fanen Generelt tilbyr de fleste alternativene, inkludert en for å aktivere spillmodus for den aktive appen. Med dette alternativet valgt vil systemet tildele ekstra ressurser (som minne og CPU-strøm) for jevnere spill.

Den inneholder også et alternativ for å aktivere bakgrunnsopptak. Med denne funksjonen kan du bruke "Record That" -funksjonen på Game Bar til å fange de siste 30 sekundene av spillet, noe som er en flott løsning for å spille inn et uventet eller imponerende spilløyeblikk.

Broadcasting-fanen lar deg aktivere eller deaktivere mikrofonen eller kameraet ditt mens du streamer. Fanen Audio kontrollerer lydkvaliteten og lar deg velge å bruke mikrofonen (eller ikke) og mer.

  1. Hold musepekeren over hver av oppføringene for å se navnet på ikonene.

  2. Plukke ut innstillinger.

  3. Les hver oppføring under general kategorien. Aktiver eller deaktiver hver funksjon etter ønske.

  4. Les hver oppføring under kringkasting kategorien. Aktiver eller deaktiver hver funksjon etter ønske.

  5. Les hver oppføring i lyd på venstre side av skjermen. Aktiver eller deaktiver hver funksjon etter ønske.

  6. Klikk utenfor spillelinjen for å skjule den.


Hvordan bruke DVR Record Feature

Sannsynligvis det mest populære alternativet er DVR-funksjonen, som lar deg spille inn spill. Denne funksjonen fungerer på samme måte som en tradisjonell TV-DVR gjør, bortsett fra at dette er et live-spill DVR. Du kan også høre det referert til som et Xbox-spill DVR.

Slik spiller du inn et spill ved hjelp av Record-funksjonen:

  1. Åpne et spill.

  2. Bruk tastekombinasjonen Windows+G for å åpne spillelinjen og velge Start Innspilling i Broadcast & Capture-boksen øverst til venstre.

  3. Mens du spiller spillet, forsvinner Game Bar og en mindre bar vises med noen få alternativer, inkludert:

    • Slutt å ta opp: Klikk på firkantikonet en gang for å stoppe opptaket.
    • Aktiver / deaktiver mikrofonen: Klikk på mikrofon for å aktivere og deaktivere.
    • Skjul minibaren: Klikk på pil ned for å skjule minibaren.

    Press Windows+G for å få tilgang til Game Bar.

  4. Finn opptakene i Xbox-appen eller i videoer > Fanger mappe.


Hvordan kringkaste, ta skjermbilder og mer

Akkurat som det er et ikon for opptak av skjermen, er det ikoner for å ta skjermbilder og kringkaste også. Skjermbilder du tar er tilgjengelige fra Xbox-appen og fra videoer > Fanger mappe. Kringkasting er litt mer komplisert, men hvis du vil utforske det, klikk på kringkastingsikonet og følg instruksjonene for å konfigurere innstillinger og starte live stream.

Snarveier

Du kan bruke forskjellige snarveier mens du spiller et spill for å spille inn klipp og skjermbilder:

  • Windows+G: Åpne bar.
  • Windows+andre+G: Ta opp de siste 30 sekundene (du kan endre hvor lang tid det er spilt inn Spillestang > innstillinger).
  • Windows+andre+R: Start / stopp opptak.
  • Windows+A+Print Screen: Ta et skjermbilde av spillet ditt.
  • Windows+andre+T: Vis / skjul opptakstimer.
  • Legg til dine egne snarveier: For å gjøre det, åpne Xbox-appen og velg menyen for å utvide den, og velg deretter Game DVR > Hurtigtaster.

Tenk utenfor Xbox

Selv om navnet "Game Bar" (og pseudonymer som Xbox-spill DVR, game DVR og så videre) innebærer at Game Bar bare er for opptak og kringkasting av dataspill, er det ikke det. Du kan også bruke Game Bar til å:

  • Fang innhold fra en nettleser.
  • Ta opp alt du gjør på skjermen (for eksempel vis noen hvordan du redigerer et bilde).
  • Gi et eksempel på et problem du har med en bestemt programvare eller et problem datamaskinen din har.

Legg igjen en kommentar