CAP-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CAP-filtypen er mest sannsynlig en Packet Capture-fil opprettet av pakkesnuseprogrammer. Denne typen CAP-fil inneholder rådata som er samlet inn av sniffeprogrammet, slik at den kan analyseres på et senere tidspunkt eller med et annet program.

Noen CAP-filer kan i stedet være Construct Game Development-filer. Disse CAP-filene er prosjektfiler for DirectX-spill opprettet med Scirra Construct spillredigeringsprogramvare. De kan inneholde lyder, grafikk, modeller og andre ting som brukes av spillet.

ASUS bruker også CAP-filer, som en BIOS-oppdateringsfil. Disse filene brukes til å oppdatere BIOS på hovedkort fra ASUS-merket.

CAP er også et undertekst / bildetekstfilformat som lagrer tekst som skal spilles sammen med en video. Den brukes av noen kringkastingsselskaper og kan kalles en Videotron Lambda-fil.


Hvordan åpne en CAP-fil

Web / Adrian Mangel

CAP-filer som er Packet Capture-filer, kan åpnes med gratis Wireshark- eller Microsoft Network Monitor-program. Selv om vi ikke har nedlastingskoblinger for dem, inkluderer noen andre applikasjoner som støtter åpning av en .CAP-fil NetScout's Sniffer Analysis og Klos PacketView Pro.

Scirra Construct er sannsynligvis det beste alternativet hvis CAP-filen din er en Construct Game Development-fil.

ASUS BIOS Update-filer som er i CAP-filformat brukes til å oppdatere BIOS bare på ASUS hovedkort.

CAP-undertekstfiler kan åpnes med EZTitles eller annen undertekstprogramvare.

Du kan kanskje bruke Notisblokk eller et annet friteksteditor for å åpne CAP-filen. Mange filer er bare tekstfiler, noe som betyr uansett filtypen, en teksteditor kan kanskje vise filens innhold riktig. Dette kan være eller ikke være tilfelle med den spesifikke CAP-filen din, men det er verdt å prøve.

Tatt i betraktning de forskjellige typene CAP-filer som finnes, og at flere forskjellige programmer kan være involvert, avhengig av det faktiske formatet som brukes i filen, kan du oppdage at programmet Windows prøver å bruke for å åpne CAP-type filer ikke er det du vil. Se hvordan du endrer standardprogrammet for et bestemt filutvidelsesstykke for å løse problemet.


Hvordan konvertere en CAP-fil

Du kan konvertere en Packet Capture-fil til HCCAP med hashcat, eller til CSV, TXT, PSML (XML Packet Summary), PDML (XML Packet Detail) eller C (C Arrays Packet Bytes) med Wireshark.

For å konvertere en CAP-fil med Wireshark, må du først åpne filen gjennom Fil> Åpne menyen, og bruk deretter Fil> Eksporter pakkedisseksjoner menyvalg for å velge et utdataformat.

Det er ingen grunn til å konvertere en Construct Game Development-fil eller en BIOS Update-fil til et annet format.

Undertekster som slutter på CAP-filtypen, kan konverteres til TXT, PAC, STL, SCR og andre filformater ved hjelp av tekstingprogrammene nevnt ovenfor.

Legg igjen en kommentar