Tilpass Safari-verktøylinjen, bokmerke, faner og statuslinjer

Som mange applikasjoner, lar Safari deg tilpasse grensesnittet for å dekke dine preferanser. Du kan tilpasse, skjule eller vise verktøylinjen, bokmerkeraden, favorittlinjen, fanelinjen og statuslinjen. Hvis du konfigurerer disse Safari-grensesnittlinjene slik at de passer til måten du bruker nettleseren på, kan du spare tid og krefter.


Tilpass verktøylinjen

Verktøylinjen går over toppen av Safari-skjermen, der adresseområdet er. Slik legger du til og fjerner elementer etter eget ønske.

  1. Fra Utsikt menyen, velg Tilpass verktøylinje.

  2. Velg et element du vil legge til på verktøylinjen, og dra det til verktøylinjen. Safari vil automatisk justere størrelsen på adressen og søkefeltene for å gi plass til de nye elementene. Velg når du er ferdig Ferdig.

    Prøv å legge til iCloud-faner for å enkelt fortsette å surfe på nettsteder akkurat der du slapp når du bruker andre Apple-enheter. Plukke ut Tekststørrelse for å legge til muligheten for å endre størrelsen på teksten på en side raskt.

  3. Alternativt, høyreklikk i et åpent område i verktøylinjen og velg Tilpass verktøylinjen.

Du kan også justere et par andre ting veldig raskt:

  • Omorganiser ikoner i verktøylinjen ved å klikke og dra dem til et nytt sted.
  • Slett et element fra verktøylinjen ved å høyreklikke på det og velge Fjern element fra pop-up menyen.

Gå tilbake til standardverktøylinjen

Hvis du lar deg rive med med å tilpasse verktøylinjen, og ikke er fornøyd med resultatet, er det enkelt å gå tilbake til standardverktøylinjen.

  1. Fra Utsikt menyen, velg Tilpass verktøylinjen.

  2. Klikk og dra standard verktøylinjesett fra bunnen av vinduet til verktøylinjen.

  3. Klikk Ferdig.

Safari Favoritter Snarveier

Apple endret navnet på linjen fra bokmerker til Favoritter med utgivelsen av OS X Mavericks. Uansett hva du kaller baren, er det et praktisk sted å lagre lenker til favorittnettsteder.


Skjul eller vis bokmerker eller favorittfelt 

Hvis du ikke bruker Favoritter bar eller ønsker å få litt skjerm fast eiendom, kan du lukke baren. Bare velg Utsikt > Skjul favorittlinjen (or Skjul favorittlinjen, avhengig av hvilken versjon av Safari du bruker).

Hvis du ombestemmer deg og bestemmer deg for å savne bokmerkeraden, går du til Vis-menyen og velger Vis bokmerkeraden eller Vis favorittlinjen.

Skjul eller vis fanelinjen

I OS X Yosemite og senere: Nettsidetitler vises ikke lenger i verktøylinjeområdet i Safari-nettleseren hvis du har skjult fanelinje. Å vise fanelinjen lar deg se gjeldende sidetittel, selv om du ikke bruker faner.

Som andre nettlesere støtter Safari surfing av faner, som lar deg ha flere sider åpne uten at flere nettleservinduer er åpne.

Hvis du åpner en webside i en ny fane, viser Safari automatisk fanelinjen. Hvis du vil at fanelinjen alltid skal være synlig, selv om du bare har en enkelt webside åpen, velger du Utsikt > Vis fanelinje.

Velg for å skjule fanelinjen Utsikt > Skjul fanelinje.

Hvis du har mer enn én side åpen i en fane, må du lukke fanene før du kan skjule fanelinjen. Klikk eller trykk på Lukk-knappen (den lille "X") i en fane for å lukke den.

Skjul eller vis statuslinjen

Statuslinjen vises nederst i Safari-vinduet. Hvis du lar musen sveve over en lenke på en webside, vil statuslinjen vise URL-en for den lenken, slik at du kan se hvor du skal før du klikker på lenken. I de fleste tilfeller er dette ikke viktig, men noen ganger er det hyggelig å sjekke en URL før du går til siden, spesielt hvis lenken sender deg til et annet nettsted.

  • Velg for å vise statuslinjen Utsikt > Vis statuslinje.
  • Velg for å skjule statuslinjen Utsikt > Skjul statuslinjen.

Eksperimenter med Safari-verktøylinjen, favorittene, fanen og statuslinjene for å finne det som fungerer best for deg. Generelt vil du oppdage at det er mest nyttig å ha alle stolpene synlige, men hvis du trenger å maksimere visningsområdet, er det alltid et alternativ å lukke en eller alle.


Legg igjen en kommentar