Hva er en EFX-fil, og hvordan åpner du en?

En fil med EFX-filtypen er en eFax Fax Document-fil. De brukes av eFax-tjenesten, som lar deg sende og motta fakser over internett.

Jedi Knight Effects-filer bruker også EFX-filtypen. Hvis EFX-filen din ikke er en faksfil, kan den i stedet være i dette formatet, som brukes til å holde effektrelatert informasjon for Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy-videospillet.


Hvordan åpne en EFX-fil

EFX-faksfiler kan åpnes og brukes med eFax Messenger-applikasjonen. Selv om dette programmet er helt gratis å laste ned og installere, vil det faktisk ikke fungere med mindre du logger på med en Plus-, Pro- eller Corporate-konto.

eFax Messenger brukes også til å lage en EFX-fil; Du kan åpne TIF, HOT, JPG, GIF, BMP, AU, JFX og andre direkte i programmet for å lagre filen i EFX-format eller for å sende den umiddelbart som en ny faks.

Når du har åpnet EFX-filen, eller et hvilket som helst format som støttes for den saks skyld, bruker du filet > Opprett ny faks menyen for å sende faksen.

Andre EFX-filer brukes av Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy-spillet, men det er lite sannsynlig at du faktisk kan åpne EFX-filen manuelt i spillet. Sjansen er stor for at EFX-filen brukes av spillet etter behov og lagres et sted i spillets installasjonsmappe, men ikke er ment å brukes av deg.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne SRF-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne SRF-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype.


Hvordan konvertere en EFX-fil

eFaxs gratis eFax Messenger-program kan konvertere en EFX-fil til PDF, TIF og JPG. Du kan gjøre dette gjennom programmets filet > Eksport menyelement. Bruk filet > Lagre som hvis du vil konvertere andre dokumenter til EFX-format eller lagre faksen som et svart-hvitt TIF-bilde.

Hvis du trenger at EFX-filen skal være i et annet format som ikke støttes av eFax Messenger, må du først konvertere den til et støttet format (som JPG) og deretter konvertere den til noe annet ved hjelp av en gratis filkonverterer. Du kan ikke se eksportalternativet i menyen før du bytter eFax Messenger til faksredigeringsmodus, noe du kan gjøre fra høyre side av programmet.

Det er høyst usannsynlig at en EFX-fil som brukes med Star Wars-videospillet kan konverteres til noe annet format. Faktisk ville det å gjøre det sannsynligvis gjøre det ubrukelig i spillet.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes etter å ha prøvd forslagene som er forklart ovenfor, er det mer enn sannsynlig at du leser feil filtypen. Andre filutvidelser kan se ut som de leser "EFX", men hvis de ikke gjør det, må de åpnes med et annet program.

For eksempel er EFX-filer ikke det samme som FXB- eller FDX-filer, selv om filtypene deres ser like ut. Følg disse lenkene for å lære mer om hvordan du bruker disse filene.

En annen er EFW. Selv om de to første bokstavene er de samme som EFX, er en EFW-fil omdøpt til ZIP- eller kjørbar fil og åpnes derfor med et annet program.

Legg igjen en kommentar