EPC-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med EPC-filtypen er sannsynligvis enten en Doctor Who Game Data-fil eller en fil som brukes med MS-DOS Jill of the Jungle-spillet.

Uansett holder filen sannsynligvis data som 3D-scener eller kart, men de to EPC-filene er ellers ikke relatert til hverandre, annet enn det faktum at de begge brukes til et PC-spill.

En EPC-fil kan i stedet være en EPC Tools Diagram-fil, som er en XML-basert fil som brukes til å lagre diagrammer.

En annen type EPC-fil er en som inneholder en eBok. Vi har ikke mye informasjon om denne typen EPC-fil, men det kan antas at den ligner på EPUB-formatet.


Hvordan åpne en EPC-fil

EPC-filer som er tilknyttet spillene vi nettopp nevnte, skulle åpne helt fint med Firehand Ember Free image viewer. Dette vil selvfølgelig ikke åpne filen i begge spillene, men i stedet for å vise deg grafikken som filen representerer.

EPC Tools er en plugin-modul for Eclipse som kan åpne de typer EPC-filer. Siden disse filene bruker XML-format, bør du også kunne se EPC-filen i hvilken som helst tekstredigerer, for eksempel Notepad ++. Å åpne denne typen filer i et tekstredigeringsprogram kan være nyttig til en viss grad, men EPC-filen blir trolig best sett gjennom plugin-modulen EPC Tools.

Vi har ikke vært i stand til å teste dette, men en EPC-fil som er en eBook-fil kan kanskje åpnes i de samme applikasjonene som fungerer med EPUB-filer. Imidlertid må du mest sannsynlig gi nytt navn til .EPC-filen til .EPUB slik at programmet kjenner igjen filen.

AlReader er en mobilapp (for Android) som støtter EPC-filer som har blitt omdøpt til EPUB.

Hvis EPC-filen ikke ser ut til å fungere med noen av programmene, kan det hende den ikke har noe sammenheng med noen av formatene som er nevnt. En ting du kan gjøre for å finne ut hvilken programvare som kan åpne EPC-filen, er å prøve å se innholdet i en tekstredigerer som Windows Notisblokk eller Notisblokk ++.

Hvis noe av teksten er lesbar i et tekstredigeringsprogram, spesielt noe av filen helt i begynnelsen, kan du kanskje bruke den informasjonen til å undersøke programmet som opprettet EPC-filen din, samt hva som kan brukes til å åpne den . Hvis all teksten er leselig, er EPC-filen din en tekstbasert fil som kan åpnes med hvilken som helst teksteditor.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen din åpner EPC-filer når du dobbeltklikker på dem, men det er feil program eller ikke det du vil bruke, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en EPC-fil

Jeg har liten tillit til at en EPC-spillfil kan konverteres til noe annet format. Spesielt med tanke på at formatet bare brukes i de to spillene som er nevnt ovenfor, har de sannsynligvis ingen praktisk bruk som eksisterer i noe annet format.

XML-formatet som noen EPC-filer lagres i, bør sannsynligvis forbli i sitt opprinnelige format, slik at de kan brukes med plugin-modulen EPC Tools. Du kan imidlertid sikkert konvertere dem til et annet XML-lignende format ved hjelp av en tekstredigerer eller XML-visning.

Det vi sa ovenfor om å gi nytt navn til en .EPC eBook til .EPUB, er sannsynligvis den beste måten å konvertere den typen EPC-fil til et nytt format. Imidlertid konverterer ikke filen utvidelsen faktisk. Når den er i EPUB-format, kan du bruke en gratis dokumentomformer som Doxillion til å konvertere e-boken til DOCX, HTML, PDF og andre tekstbaserte formater.

Du kan vanligvis ikke endre en filtype (som .EPC-filtypen) til en som datamaskinen din gjenkjenner (som .JPG), og forventer at den nylig omdøpte filen skal være brukbar. En faktisk filformatkonvertering må finne sted i de fleste tilfeller, noe som vanligvis er mulig med en gratis filkonverterer.


Legg igjen en kommentar