Hvordan koble den bærbare datamaskinen din til en Bluetooth-enhet

Leter du etter en trådløs måte å dele telefonens internettforbindelse med den bærbare datamaskinen din via et hotspot, overføre filer mellom enheter eller spille musikk via en annen enhet? Bluetooth kan gjøre alt dette, og mer, mulig. For å koble til to eller flere enheter ved hjelp av Bluetooth, må enhetene støtte Bluetooth. De fleste moderne trådløse enheter inkluderer Bluetooth-støtte, men hvis den bærbare datamaskinen ikke gjør det, må du kanskje kjøpe en Bluetooth-adapter.


Hvordan koble en Bluetooth-bærbar PC til andre enheter

Det finnes mange slags Bluetooth-enheter, og disse trinnene er bare relevante for noen. Se brukerhåndboken for enheten eller produsentens nettsted for spesifikke instruksjoner. For eksempel er trinnene for å koble et Bluetooth-surroundsystem til en bærbar datamaskin ikke det samme som paring av hodetelefoner, noe som ikke er det samme som paring av en smarttelefon.

Disse grunnleggende instruksjonene for å koble en bærbar datamaskin til en Bluetooth-enhet, for eksempel en smarttelefon eller musikkspiller, kan variere avhengig av enheten.

  1. Aktiver Bluetooth-funksjonen på den mobile enheten for å gjøre den synlig eller synlig. Hvis enheten har en skjerm, kan du se etter Bluetooth i Innstillinger-menyen. Andre enheter har en spesiell knapp.

  2. Gå til Bluetooth-innstillingene på datamaskinen og velg å opprette en ny forbindelse eller sette opp en ny enhet. For eksempel, på Windows, høyreklikker du enten Bluetooth-ikonet i varslingsområdet eller går til Kontrollpanel for å finne Maskinvare og lyd > Enheter og skrivere side.

  3. Når enheten vises i listen over Bluetooth og andre enheter, velger du den for å koble (par) den til den bærbare datamaskinen.

  4. Hvis du blir bedt om en PIN-kode, kan du enten skrive inn eller bekrefte nummeret på begge enhetene. Hvis enheten som er paret med den bærbare datamaskinen, har en skjerm, for eksempel en telefon, kan du få en melding som har et nummer som du må matche med nummeret på den bærbare datamaskinen. Hvis de er de samme, klikker du gjennom tilkoblingsveiviseren på begge enhetene for å koble enhetene over Bluetooth.

    Hvis du ikke kjenner PIN-koden, kan du prøve 0000 eller 1234. Hvis de ikke fungerer, kan du søke etter enhetshåndboken online for å finne Bluetooth-koden.

  5. Når den er koblet til, avhengig av enhet, vil du kunne gjøre ting som å overføre en fil mellom et program eller en Send til > Bluetooth alternativet på operativsystemet. Dette fungerer ikke for noen enheter som hodetelefoner og eksterne enheter.


Tips

Følg disse tipsene for å få bedre ytelse fra Bluetooth-tilkoblingen:

  • Hvis det ikke fungerer å konfigurere tilkoblingen fra PC-en, kan du starte den fra enheten, for eksempel holde nede Connect-knappen eller finne alternativet i programvareinnstillingene for enheten.
  • Noen enheter som ikke har mange knapper eller alternativer, kan kobles til en hvilken som helst bærbar datamaskin som lytter. For eksempel kan du kanskje finne enheten via den bærbare datamaskinen og klikke for å koble til, og enheten vil indikere at den er tilkoblet uten å kreve et passord av noe slag. Dette gjelder for de fleste hodetelefoner.
  • Slå av Bluetooth når du ikke bruker det, for å forhindre at batteriet tømmes.

Legg igjen en kommentar