CGI-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CGI-filtypen er en Common Gateway Interface Script-fil. De er tekstfiler, men siden de er skrevet på et programmeringsspråk som C eller Perl, kan de fungere som kjørbare filer under visse forhold.

Et eksempel er en CGI-fil som inneholder skript som er ansvarlige for å sende e-post fra et skjema på et nettsted. Disse skriptfilene blir ofte sett i katalogen til "cgi-bin" på en webserver.


Hvordan åpne en CGI-fil

Siden CGI-filer er tekstfiler, kan det innebygde Notisblokk-programmet i Windows brukes til å vise og redigere dem. Men andre tekstredigerere kan også brukes til å åpne CGI-filer.

Selv om det ikke er ment å fungere på denne måten, kan du noen ganger prøve å laste ned en fil fra et nettsted, men i stedet få en .CGI-fil. For eksempel kan en kontoutskrift eller en forsikringsregning du laster ned komme som en .CGI-fil i stedet for en PDF-fil (eller et annet format som JPG, etc.).

Du burde være i stand til å endre navn på .CGI-filen til filen du hadde tenkt å laste ned, og deretter kunne åpne den som du ville gjort regelmessig. I dette eksemplet, ved å gi nytt navn til .CGI-filen til en .PDF-fil, kan du åpne PDF-filen i en PDF-visning. Den samme prosessen skal fungere med alle filer i denne sammenhengen som er feil navngitt.

Å endre navn på filer som dette konverterer dem faktisk ikke til et nytt format. Det endrer bare hvilket program som åpner filen. Siden i dette eksemplet, bør dokumentet være en PDF, og å gi det navnet til .PDF bare å sette den riktige filtypen på filen.

Hvis du stadig får en .CGI-fil i stedet for den faktiske filen du er ute etter, kan det være nødvendig å tømme nettleserens cache og prøve på nytt. Deaktivering av brannmur eller sikkerhetsprogramvare kan være en annen løsning hvis problemet vedvarer.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen prøver å åpne CGI-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne CGI-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en CGI-fil

CGI-filer fungerer ikke ordentlig på en webserver hvis du konverterer den til et annet format. Du kan imidlertid fremdeles lagre en åpen CGI-fil i HTML eller et annet tekstbasert format ved hjelp av et tekstredigeringsprogram vi koblet til ovenfor.

Husk hva vi sa ovenfor om å gi nytt navn til en CGI-fil. Å gjøre det konverterer faktisk ikke CGI til PDF, JPG, etc., men setter i stedet bare riktig filtype på filen slik at riktig program vil gjenkjenne og åpne den. En faktisk filkonvertering finner sted med en filkonverterer.

Det er utenfor omfanget av denne artikkelen hvis det du faktisk leter etter er informasjon om CGI-programmering. Hvis du for eksempel vil oversette informasjon fra et CGI-skjema til en Excel-fil, kan du ikke bare konvertere selve CGI-skriptet til en XLSX- eller XLS-fil.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Dobbeltsjekk filtypen for å forsikre deg om at du ikke forveksler en CGM-fil (Computer Graphics Metafile), CSI, CGR (CATIA Graphical Representation), CGF (Crytek Geometry Format) eller CGZ (Cube Map) -fil med en fil som har .CGI-utvidelsen.

Som du kan se, kan filutvidelser som brukes mellom forskjellige formater se veldig likt ut, men det betyr ikke nødvendigvis at de åpnes eller konverteres på samme måte.

Legg igjen en kommentar