Hva du skal gjøre når du ikke får tilgang til iTunes på iPad

En iPad må koble til iTunes for viktige systemoppdateringer og sikkerhetskopiering av applikasjoner og data. Men før du går tom og kjøper en ny kabel, er det noen få ting vi kan sjekke.


Kontroller at datamaskinen gjenkjenner iPad

Først må du sørge for at datamaskinen gjenkjenner iPad. Når du kobler din iPad til datamaskinen din, skal det vises et lite lyn i batterimåleren øverst til høyre på skjermen. Dette symbolet lar deg vite at iPad lades. Selv om batterimåleren leser "Lader ikke", noe som betyr at USB-porten ikke kan lade iPad, vet du i det minste at datamaskinen kjente igjen nettbrettet.  

Hvis du ser lynet eller ordene "Lader ikke", gjenkjenner datamaskinen at iPad er koblet til.


Sjekk iPad-kabelen

Deretter må du forsikre deg om at problemet ikke er med USB-porten ved å koble iPad til en annen port enn den du tidligere brukte. Hvis du bruker en USB-hub eller kobler den til en ekstern enhet som et tastatur, kan du prøve en USB-port på selve datamaskinen.

renatomitra / Flickr / CC BY 2.0

Hvis du kobler iPad til en annen USB-port, løser problemet, kan det hende du har en dårlig port.

De fleste datamaskiner har nok USB-porter til at en enkelt ødelagt ikke er så farlig, men hvis du finner ut at du går tomt, kan du kjøpe en USB-hub i din lokale elektronikkbutikk.


Lav strøm forårsaker iPad-problemer

Forsikre deg om at iPad ikke har for lite strøm. Når batteriet er i ferd med å bli utladet, kan det hende at lavstrømmodus resulterer i uventet oppførsel ettersom enheten prøver å forlenge levetiden. Hvis iPad-en din er koblet til datamaskinen, kobler du den fra og sjekker batteriprosenten, som ligger øverst til høyre på iPad-en ved siden av batterimåleren. Hvis det er mindre enn 10 prosent, la iPad lade seg helt opp.

Hvis ordene "Ikke lader" erstatter batteriprosenten når du kobler iPad til datamaskinen, kobler du den til et stikkontakt med adapteren som fulgte med iPad.


Start datamaskinen og iPad på nytt

Et av de eldste feilsøkingstriksene i boka er å starte datamaskinen på nytt. Mens du venter på at datamaskinen skal komme opp igjen, må du starte iPad på nytt ved å holde nede suspenderingsknappen øverst til høyre på enheten. Etter flere sekunder vises en rød knapp med en pil som instruerer deg om å skyve den for å slå av enheten. Etter at skjermen har blitt helt svart, vent noen sekunder og hold suspenderingsknappen nede igjen. Apples logo vises midt på skjermen mens iPad starter opp igjen.

Hvis en standard tilbakestilling ikke fungerer, gjør du en tving omstart ved å holde på suspender- og Hjem-knappene til iPad slås av og slås på igjen.

Når datamaskinen og iPad starter på nytt, kobler du iPad til iTunes igjen.

Hvordan installere iTunes på nytt

Hvis iTunes fremdeles ikke gjenkjenner iPad, er det på tide å prøve en ren kopi av iTunes. Først avinstallerer du iTunes fra datamaskinen din - avinstallering av iTunes sletter ikke all musikken og appene på datamaskinen.

Marco VDM / Getty Images

Avinstaller iTunes på en Windows-basert datamaskin ved å gå til Start-menyen og velge Kontrollpanel. Se etter et ikon merket Programmer og funksjoner. I denne menyen, bla til du ser iTunes, høyreklikk på den med musen og velg Avinstaller.

Når du har fjernet iTunes fra datamaskinen, laster du ned den nyeste versjonen.

Hvordan feilsøke sjeldne problemer med iTunes

Har du fortsatt problemer? Noen ganger feil med drivere, systemfiler eller programvarekonflikter som til slutt er årsaken til problemet. Disse feilene er mer kompliserte å fikse.

Les og Dave Jacobs / Getty Images

Hvis du kjører antivirusprogramvare, kan du prøve å slå den av og prøve å koble iPad til datamaskinen. Det er kjent at antivirusprogramvare noen ganger er i konflikt med andre programmer på datamaskinen din.


Legg igjen en kommentar