Slik installerer du iTunes på en Mac

Hver Mac leveres med iTunes forhåndsinstallert. Apple gjør dette fordi iTunes er viktig for iPhone, iPad og iPod Touch, samt for å administrere musikkbiblioteket ditt og få tilgang til Apple Music på skrivebordet.


Slik installerer du iTunes på en Mac

Fordi iTunes er forhåndsinstallert, trenger du vanligvis ikke å installere det. Men hvis du slettet iTunes eller trenger å oppdatere til en ny versjon, kan det være lurt å laste ned og installere den på nytt.

Slik finner og installerer du iTunes på en Mac, og hvilke første trinn du bør ta etter at installasjonen er fullført.

  1. Gå til http://www.apple.com/itunes/download/. Denne siden på Apples nettsted oppdager automatisk at du bruker en Mac og tilbyr deg den nyeste versjonen av iTunes.

    Hvis du ikke kjører den nyeste versjonen av macOS, vil nettstedet be deg om å oppgradere.

  2. Klikk på Last ned for å begynne å laste ned iTunes.

  3. Macen laster ned iTunes-installasjonsprogrammet til standard nedlastingssted. På de siste Mac-ene går den til Nedlastings-mappen, men du kan ha endret den til noe annet.

  4. Når nedlastingen er fullført, vises installasjonsprogrammet automatisk i et nytt vindu. Hvis dette ikke skjer, finn installasjonsfilen (kalt iTunes.dmg, med versjonsnummer inkludert; for eksempel, iTunes12.7.5.dmg) og dobbeltklikk installasjonsfilen for å starte installasjonsprosessen.

  5. Klikk gjennom en rekke innledende og vilkår og betingelser. Godta vilkårene. Når du kommer til vinduet med Installer-knappen, klikker du Install.

  6. Skriv inn et brukernavn og passord, og klikk deretter OK. Datamaskinen din begynner nå å installere iTunes.

    Denne ledeteksten gjelder brukernavnet og passordet du opprettet da du konfigurerte datamaskinen, ikke iTunes-kontoen din (hvis du har en).

  7. En fremdriftslinje vises og viser hvor mye installasjonen har igjen å gå. Om et minutt høres et klokkespill, og vinduet rapporterer at installasjonen var vellykket. Klikk Lukke for å lukke installasjonsprogrammet.

  8. MacOS spør om du vil flytte iTunes-installasjonsprogrammet til søpla. Klikk Flytt til papirkurv.

  9. Når installasjonen er fullført, er du klar til å starte iTunes ved å dobbeltklikke på ikonet i dokken eller i applikasjonsmappen.


Hva du skal gjøre etter installasjon av iTunes på en Mac

Når du har installert iTunes på Mac-en din, må du konfigurere den. Her er noen ting du må gjøre:

  • Logg på Apple-ID-en din: Hvis du har en Apple-ID, kan du logge på den med Konto menyen i iTunes. Dette låser opp funksjoner knyttet til Apple-ID-en din, for eksempel Apple Music, iTunes Match og mer. Hvis du ikke har en Apple-ID, bør du opprette en; det er viktig å bruke de fleste Apple-tjenester.
  • Synkroniser iOS-enheten din: Det kan være lurt å laste ned musikk, video eller andre data fra datamaskinen du installerte iTunes på til en iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Rippe CDer: Hvis du har mye musikk på CDer, kan det være lurt å legge dem til i iTunes-musikkbiblioteket.

Legg igjen en kommentar