Hva du skal gjøre når iTunes ikke har sangnavn for musikken din

Digitale musikkfiler er ikke de eneste tingene som legges til iTunes når du importerer en CD. Du får også navnene på sangene, artistene og albumene for hver MP3 eller AAC du legger til. Noen ganger riper du imidlertid en CD i iTunes og finner ut at du nettopp har fått "Track 1" og "Track 2" på et navneløst album av den stadig populære "Unknown Artist" (jeg foretrekker personlig deres tidligere arbeid). Noen ganger får du til og med bare et tomt område der artisten eller albumnavnet skal være.

Hvis du noen gang har sett dette skje, kan du lure på hva som får iTunes til ikke å ha sangnavn og hvordan du fikser det. Denne artikkelen har svaret på begge spørsmålene.


Hvordan iTunes identifiserer CDer og sanger

Navnene på sanger og album er ikke kodet på CDer. All denne informasjonen lever faktisk på Internett.

Når du ripper en CD, bruker iTunes en tjeneste som heter GraceNote (tidligere kjent som CDDB eller Compact Disc Data Base) for å identifisere CDen og legge til navnene på sanger, artister og album for hvert spor. GraceNote er en massiv database med albuminformasjon som kan fortelle en CD fra en annen ved hjelp av data som er unike for hver CD, men skjult for brukerne. Når du setter inn en CD i datamaskinen din, sender iTunes dataene om CDen til GraceNote. GraceNote leverer deretter informasjonen om sangene på CD-en til iTunes.


Hvorfor sanger i iTunes noen ganger mangler informasjon

Når du ikke får noen sang- eller albumnavn i iTunes, skyldes det at GraceNote ikke har sendt noen informasjon til iTunes. Dette kan skje av noen få grunner:

  • CDen er fra et veldig lite plateselskap, er uklar eller er selvutgitt. Slike album er kanskje ikke inkludert i GraceNotes database.
  • Du importerer en miks-CD som ikke inneholder denne informasjonen da den ble opprettet.
  • Datamaskinen din er ikke koblet til internett når du ripper CDen til iTunes. Du trenger en nettforbindelse for at iTunes skal kunne kommunisere med GraceNote og sende sporinformasjonen til deg.

Hvordan få CD-informasjon fra GraceNote i iTunes

Hvis du ikke får informasjon om sang, artist eller album når du setter inn en CD, må du ikke importere CDen til iTunes ennå. Sjekk internettforbindelsen din. Hvis det ikke fungerer, kan du opprette forbindelsen på nytt, sette inn CDen igjen og se om du har sanginformasjon. Hvis du gjør det, fortsett med å rippe CDen.

Hvis du allerede har importert CD-en, men mangler all informasjonen, kan du fortsatt hente den fra GraceNote. Å gjøre det:

  1. Forsikre deg om at du er koblet til internett.

  2. Åpne iTunes, hvis det ikke allerede kjører.

  3. Enkeltklikk på sangene du vil få informasjon om.

  4. Klikk på filet menyen.

  5. Klikk Bibliotek.

  6. Klikk Få spornavn.

  7. På dette tidspunktet vil iTunes kontakte GraceNote. Hvis den kan matche sangen, legger den automatisk til all informasjon den har. Hvis det ikke definitivt kan matche sangen, kan et popup-vindu tilby et sett med valg. Velg riktig og klikk OK.

Hvis CDen fremdeles er på datamaskinen din, kan du også klikke på alternativer menyen øverst til høyre på CD-importskjermen, og klikk deretter Få spornavn.


Hvordan legge til din egen CD-informasjon i iTunes

Hvis CD-en ikke er oppført i GraceNote, må du legge til informasjonen i iTunes manuelt. Så lenge du kjenner til detaljene, er dette ganske enkelt. Lær hvordan i denne veiledningen om redigering av iTunes-sanginformasjon.

Hvordan legge til CD-informasjon i GraceNote

Du kan hjelpe GraceNote med å forbedre informasjonen og hjelpe andre mennesker med å unngå dette problemet ved å sende inn CD-informasjon. Hvis du har musikk som GraceNote ikke kunne gjenkjenne, kan du sende inn informasjon ved å følge disse trinnene:

  1. Forsikre deg om at datamaskinen din er koblet til internett.

  2. Sett CD-en inn i datamaskinen.

  3. Start iTunes.

  4. Klikk på CD-ikonet øverst til venstre for å gå til CD-importskjermbildet.

    Mens CD-en er satt inn i stasjonen og vises i iTunes, IKKE importere CDen til iTunes ennå.

  5. Rediger all sang-, artist- og albuminformasjon for CD-en du vil sende inn ved å følge trinnene i artikkelen som er koblet til i den siste delen.

  6. Klikk på alternativer ikonet.

  7. Klikk Send inn CD-spornavn i rullegardinmenyen.

  8. Deretter sender iTunes informasjonen du har lagt til om denne sangen til GraceNote for inkludering i databasen.


Legg igjen en kommentar