Hvorfor kan jeg ikke slå av iTunes Genius?

Mens iTunes Genius tilbyr mange kule funksjoner - Genius-mikser, Genius-spillelister og forslag til musikk du kanskje vil like basert på din smak - for noen brukere, kan det være frustrerende.


Når 'Genius' ikke er det

Hver gang du synkroniserer en iPhone, iPad eller iPod touch til iTunes-biblioteket, sender iTunes Genius-data til Apple. Noen ganger tar dette bare noen få sekunder, men hvis du har mye musikk, eller det er en stund siden du sist ble synkronisert, kan det ta Genius lang tid å sende dataene, noe som også fører til at synkronisering tar lang tid ( og vi mener lenge. Vi har ventet en halvtime eller mer).

Hvis du blir irritert over hvor lang tid Genius tar, kan det være lurt å slå den av. Men hva gjør du når du ikke ser et alternativ for å slå av iTunes Genius?

Å slå av Genius er vanligvis ganske enkelt, men det er to Apple-tjenester du kan bruke som kan forhindre deg i å gjøre det. Du vil ikke være i stand til å slå av iTunes Genius enkelt hvis du er en Apple Music-abonnent eller hvis du bruker iTunes Match, Apples tjeneste som legger en kopi av musikkbiblioteket ditt i iCloud-kontoen din og lar deg holde musikken synkronisert på tvers av flere. enheter. I begge tilfeller betyr det at du bruker iCloud Music Library. Så lenge det er aktivert, vil du ikke kunne slå av iTunes Genius.


Slik slår du av Genius hvis du ikke bruker iCloud Music Library

Hvis du ikke er iTunes Match eller Apple Music-kunde og derfor ikke har iCloud Music Library, er det vanligvis så enkelt å slå av Genius:

  1. Ved å klikke på filet menyen i iTunes. (I eldre versjoner av iTunes klikker du på butikk i stedet og hopp til trinn 3.)

  2. Klikker Bibliotek.

  3. Klikker Slå av geni.

Menynavnene som brukes til å slå av Genius er litt forskjellige, avhengig av hvilken versjon av iTunes du har.

Før du slår av Genius, må du imidlertid huske at deaktivering av det også vil slå av funksjoner du måtte ønske, som Genius-mikser og personlige anbefalinger for musikk du vil like, og konvertere alle Genius-spillelister du har laget til en tradisjonell spilleliste .


Slå av Genius hvis du bruker Apple Music eller iTunes Match

Hvis du abonnerer på Apple Music eller iTunes Match, er ting litt mer kompliserte. I så fall kan du ha prøvd de tidligere instruksjonene og ikke sett noe alternativ for å slå av Genius i Fil-menyen. Det er fordi Genius alltid er aktivert så lenge du bruker iCloud Music Library, og du må bruke iCloud Music Library med Apple Music og iTunes Match. Så lenge iCloud Music Library er på, vil du ikke kunne slå av Genius.

Genius er tilgjengelig for alle iTunes-brukere som slår på funksjonen. Både Apple Music og iTunes Match krever et abonnement, som du antagelig vil beholde. Men hvis du vil beholde Apple Music eller iTunes Match, må du også holde iTunes Genius slått på uansett hvor lang tid det tar å synkronisere.

Du kan selvfølgelig slå av iCloud Music Library og deretter slå Genius av. Dette påvirker ikke musikken som allerede er lagt til i iCloud Music Library-kontoen din (dvs. den blir ikke slettet), men du får ikke tilgang til den igjen før du slår den på igjen. Når du gjør det, må iTunes bruke litt tid på å koble til iCloud Music Library på nytt og synkronisere ny informasjon om biblioteket ditt.

Hvis du er en Apple Music- eller iTunes Match-bruker og fortsatt vil slå Genius av, må du først slå av iCloud Music Library. Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Åpne iTunes på en datamaskin som er koblet til Internett.

  2. Klikk på iTunes menyen.

  3. Klikk Preferanser.

  4. general fanen, fjerner du merket i ruten ved siden av iCloud Music Library. Klikk deretter OK.

  5. Klikk filet.

  6. Klikk Bibliotek.

  7. Klikk Slå av geni.


Hvordan slå iTunes Genius på igjen

Hvis du senere bestemmer deg for at du vil ha iCloud Music Library eller Genius tilbake, kan du bare gå til Preferanser menyen og slå iCloud Music Library på igjen.

Legg igjen en kommentar