Hva du skal gjøre når iPad ikke kobler seg til Internett

Årsakene til at en iPad ikke vil koble seg til internett, kan omfatte alt fra et app problem eller programvare problem til en feilkonfigurasjon av Wi-Fi-nettverk, rute problem eller internettleverandør problem. Det er flere grunner til at du ikke kan nå internett, selv om de fleste av dem vil innebære tilkobling til Wi-Fi (selv om det teknisk sett er mulig å koble iPad via Ethernet-tilkobling). Les gjennom feilsøkings trinnene nedenfor for å identifisere hvor iPad-internett problemet ligger og lære å fikse det.

De fleste av disse trinnene skal gjelde enhver iPad-modell som kjører på hvilken som helst iOS-versjon.


Hvordan fikse iPad Internett-problemer

Følgende trinn gjelder for en iPad som kobles til Wi-Fi. Noen av disse trinnene fungerer for iPads som bruker et mobilnettverk. Nederst på denne siden er det noen flere tips for iPads som bruker et mobilnettverk.

 1. Test internettforbindelsen. På iPad åpner du en nettleser som Safari eller Chrome og får tilgang til en webside du vet er online, for eksempel Google eller Microsoft.

  Hvis siden vises i nettleseren, er det ikke problemet å få tilgang til internett. Det kan være et isolert problem og relatert til den spesifikke appen du bruker. Det eneste du kan gjøre er å vente på at utvikleren fikser det.

  Hvis du ikke kan koble til nettstedet, kan du fortsette å feil søke problemet.

 2. Start iPad på nytt. En omstart er en vanlig løsning for mange deler av teknologien, og er alltid et viktig skritt i grunnleggende feilsøking for iPad. En rask omstart kan strøm forsyne uansett problem og få deg tilbake på nettet.

  For å starte en iPad på nytt, hold inne av / på-knappen og skyv deretter knappen for å slå den av. Når skjermen er helt svart, trykker du på og holder inne strøm knappen en gang til for å slå den på.

 3. Koble iPad til et Wi-Fi-nettverk. Dobbeltsjekk for å sikre at iPad er koblet til.

  Velg for å få tilgang til Wi-Fi-innstillingene innstillinger > Wi-Fi.

  Nettverk med et låse symbol er passord beskyttet mens andre er åpne nettverk som du kan koble til fritt uten å vite passordet.

  Hvis du ikke husker Wi-Fi-passordet, kan du endre passordet til Wi-Fi-nettverket. Eller hvis en Wi-Fi-hotspot-lokaliserings app er installert på iPad, kan du finne en gratis Wi-Fi i nærheten.

 4. Glem Wi-Fi-nettverket, og koble deretter til igjen. Det kan være nyttig å slette iPad-minnet til nettverket og deretter gjenopprette det.

  Trykk på det lille (I) ved siden av nettverket du er koblet til Glem dette nettverket, gjenta deretter trinn 3 ovenfor for å koble iPad til Wi-Fi.

 5. Tilbakestill nettverksinnstillingene på iPad. Det kan være en feil eller feilkonfigurasjon som hindrer iPad i å koble til internett.

  Plukke ut innstillinger > general > Tilbakestill > Tilbakestill nettverksinnstillinger.

 6. Kontroller Wi-Fi-styrken og flytt deg nærmere ruteren. Når du er koblet til Wi-Fi, ser du det tre-linjede Wi-Fi-symbolet øverst på skjermen. Wi-Fi-symbolet ser ut som en prikk med to sirkulære bølger over den og vises enten helt til høyre eller til venstre på statuslinjen, avhengig av iOS-versjonen din.

  Hvis du har dårlig forbindelse, er en eller flere av bølgene over prikken grå i stedet for svart. Hvis det bare er en prikk, kan Wi-Fi-tilkoblingen være så nedbrutt at du ikke kan koble til internett.

 7. Koble andre enheter fra nettverket. Ettersom flere og flere enheter kobles til samme nettverk, må båndbredden deles likt, noe som kan føre til at hver enhet bare har en liten bit av nettverksbånd bredden.

  For å gi iPad raskere og bedre tilkobling, slå av enheter eller fjern enheter fra nettverket.

 8. Kontroller hastigheten på internettforbindelsen hvis du er koblet til Wi-Fi, men ikke kan gjøre noe på internett.

  En hastighetstest viser til og med en veldig lang tilkoblingshastighet, noe som kan gjøre det klart om du er helt frakoblet eller bare er koblet til med så lav hastighet at internett ikke fungerer.

 9. Start ruteren på nytt. Ruteren håndterer alle nettverkstilkoblingene, så en omstart kan være nyttig, enten det bare er iPad som også har internett problemer eller andre enheter.

  Firecracker PR / Flickr

 10. Ta kontakt med Internett-leverandøren din for å sikre at det ikke er et system omfattende problem. Hvis det er et system omfattende problem, må du vente til Internett-leverandøren din løser problemet.
 11. Tilbakestill iPad og slett alt innholdet. På dette punktet, hvis de andre nettverksenhetene dine fungerer og iPad ikke, kan iPad være problemet, og det kan hende at det må tilbakestilles.
 12. Gjør en Apple Genius Bar-avtale for å se profesjonelt på iPad. Det kan være et maskinvareproblem som bare kan løses av en servicetekniker.

Tips for mobilbrukere

Hvis iPad-en din kobles til et mobilnettverk som AT&T eller Verizon, er det noen få trinn du kan ta for å fikse internett problemet.

Etter å ha prøvd gjeldende trinn ovenfra, fortsett med disse:

 1. Gå til innstillinger > Cellular. Hvis data er på, slå av Mobildata vippe bryter, og slå den på igjen etter et minutt. Hvis data er av, trykk på Celluardata vippe bryter for å slå den på.

 2. Hvis oppdateringen av mobildata alternativet ikke fikk iPad til å fungere ordentlig, og spesielt hvis telefonen fungerer på samme nettverk, gå til innstillinger > general > Om og se etter oppdatering av operatør innstillinger.

 3. Hvis det ikke er en oppdatering av operatør innstillingene, kan du fjerne og sette inn SIM-kortet på nytt.
 4. Ring mobiloperatøren din hvis iPad fremdeles ikke vil koble til internett.

Legg igjen en kommentar