Slik stopper du iTunes fra å åpne når en iPhone er koblet til en Mac

Som standard starter iTunes automatisk hver gang du kobler en iPhone til Mac-en. Men det kan være lurt å vite hvordan du kan forhindre at iTunes åpnes når en iPhone er koblet til, slik at du ikke støter på noen konflikter eller andre problemer.

Instruksjonene nedenfor gjelder iPhone 7 eller nyere modeller og macOS 10.11 til 10.14.6. I 10.15 (Catalina) erstattes iTunes av Music-appen og iPhones administreres i Finder.


Hvorfor åpnes iTunes automatisk

Årsaken til denne oppførselen er at noen iPhone-eiere velger å bruke iTunes til å oppdatere iPhones iOS og synkronisere innholdet med iTunes-applikasjonen, i motsetning til å oppdatere iOS trådløst.

Dette er absolutt praktisk hvis du vil bruke applikasjonen til å synkronisere sanger, filmer og andre filer. Du kan også lage sikkerhetskopier av iPhone via iTunes, samt gjenopprette sikkerhetskopiene til en telefon når som helst i fremtiden.

Hvordan stoppe iTunes fra å åpne automatisk

Hvis du ikke vil at iTunes skal åpnes automatisk når du kobler iPhone til datamaskinen din, bør noen få justeringer i delen Innstillinger i iTunes-appen løse problemet. Slik gjør du disse endringene:

Før du følger disse trinnene, må du sørge for at iPhone ikke er koblet til Mac-en din for øyeblikket.

  1. Åpne iTunes ved å velge den respektive snarveien i macOS Dock eller fra Launchpad.

  2. Klikk iTunes > Preferanser. Alternativt kan du trykke Kommando + komma (,)

  3. Grensesnittet for iTunes-innstillinger skal nå vises, og dekker hovedprogramvinduet. Klikk Enheter.

  4. Klikk på Forhindre at iPod, iPhone og iPads synkroniseres automatisk avkrysningsruten (som er fylt ut som standard), så merket fjernes og deaktiverer denne innstillingen.

  5. Klikk OK.

  6. Lukk iTunes. iTunes åpnes ikke lenger automatisk når en iPhone eller annen iOS-enhet er koblet til Mac-en.

Hvordan gjøre iTunes åpent automatisk igjen

For å gå tilbake til standard oppførsel når som helst, bare gjenta trinnene ovenfor og aktiver Forhindre at iPod, iPhone og iPads synkroniseres automatisk. Når det er fullført, starter iTunes igjen hver gang du kobler en iPhone til Mac-en via en kablet tilkobling.


Legg igjen en kommentar