Hvordan åpne Terminal på Mac

Terminal er et program som gir deg tilgang til Macens indre arbeid via et kommandolinjegrensesnitt (CLI). Ved å bruke denne appen får du muligheten til å gjøre mange endringer i operativsystemet som ikke er tilgjengelig fra det grafiske brukergrensesnittet (GUI). Det er vanligvis ikke ment for den gjennomsnittlige kunden. I stedet fungerer det som et flott verktøy for kraftbrukere og utviklere.

Likevel, hvis du er nysgjerrig, viser denne artikkelen deg hvordan du åpner Terminal på Mac og bruker grunnleggende kommandoer.

Instruksjonene i denne artikkelen er demonstrert ved hjelp av macOS 10.15 Catalina. Kommandoene skal gjelde i Terminal på hvilken som helst Mac-datamaskin.


Hva er terminal?

Terminal er en emulator som gir et kommandolinjegrensesnitt. Det ligner på PowerShell i Microsoft Windows, som erstattet Command Prompt (MS-DOS) i 2017. macOS er basert på Unix-operativsystemet opprinnelig bygget av AT&T for Bell System. Terminal bruker Bash-skallet som standard.

Et “skall” er et annet ord for grensesnitt, enten det er tekstbasert eller fullt av grafikk. Siden Terminal emulerer kommandolinjemiljøet, skaper skallet det visuelle grensesnittet i emuleringen. For macOS er standardskallet Bash (Bourne-Again Shell), selv om du kan bytte til Z Shell (eller zsh) ved hjelp av en kommando.

Alt du ser i macOS stammer fra et grafisk brukergrensesnitt. I stedet for å skrive inn kommandoer, har du vinduer administrert av mus og tastatur. Berøringsskjerm, bevegelse, digitale penner og mer gjør interaksjon enda enklere. Hvorfor bry å skrive kommandoer i et gammeldags grensesnitt?

Den enkle forklaringen er at du kan gjøre hva som helst ved hjelp av kommandoer, som å endre standard lagringsplass for skjermbilder, spille spill, få Mac til å snakke, vise skjulte mapper og mer. Enda viktigere, kommandoer er raskere fordi de er direkte.

GUI som genererer alle macOS-vinduer og menyer, retter seg imidlertid mot enkelhet og enkelhet, ikke hastighet. Mens du drar en fil fra vindu til vindu, kan det være raskere å bruke en kommandolinje for å utføre samme trekk.


Hvordan åpne terminalen

Terminal ligger vanligvis på Dock. Ikonet ligner et kommandolinjeskjermbilde med et hvitt> (større enn) symbol satt mot en svart bakgrunn.

Du kan også få tilgang til Terminal-appen via Launchpad.

 1. Klikk på "rakett" -ikonet på Dock. Dette åpner MacOS Launchpad.

 2. Klikk på Annen mappe.

 3. Klikk på terminal app.

Grunnleggende om kommandoen

Her er noen få grunnleggende kommandolinjestartere. De er handlingsord som kopiere, flytte og liste. Noen av disse brukes ikke i eksemplene nedenfor. I stedet illustrerer denne listen bare hvordan kommandoer begynner.

Det er ingen enkel "angre" for terminalkommandoer, så sørg for at du er komfortabel med å bruke dette før du virkelig gjør endringer i systemet ditt.

 • hvordan - Liste innholdet i en fil eller mappe
 • cd - som DOS, bruk denne kommandoen til å endre kataloger
 • cp - Kopier en fil eller mappe
 • mislighold - Denne kommandoen endrer innstillinger som ikke er oppført under Innstillinger
 • ls - denne kommandoen viser en katalogs innhold
 • mkdir - Lag en katalog
 • mv - Flytt en fil eller mappe
 • nano - Åpne terminalredigereren
 • ssh - forkortelse for Secure Shell, denne kommandoen skaper en sikker kryptert forbindelse mellom to verter.
 • sudo - oppgraderer kommandoen din med administratorrettigheter (superbruker) og krever passord. Vær imidlertid forsiktig, da feil kommandoer kan skade macOS og kreve en ny installasjon.

Kommandoer for å komme i gang

Her er morsomme og nyttige kommandoer for å komme i gang. Disse inkluderer å holde Mac-maskinen våken, se på en ASCII-versjon av Star Wars Episode IV og noen få andre.

For å utføre disse kommandoene, må du avslutte ved å trykke Enter. Vi la merke til denne nøkkelen i kommandoer som krever mer enn én oppføring.

Vis innholdet i en fil eller katalog

Dette er praktisk hvis du vil se innholdet i en ZIP-fil eller kjørbar fil før den pakkes ut. Sett inn filen eller mappen din etter ~ (tilde) symbol.

cat ~ / file / path / her

Øk oppdateringsfrekvensen

Tallet på slutten representerer antall dager Mac vil vente med å se etter oppdateringer. MacOS sjekker vanligvis en gang i uken, så standardnummeret er 7 på slutten. I dette eksemplet vil Mac-en sjekke en gang om dagen.

standardinnstillinger skriver com.apple.SoftwareUpdate ScheduleFrequency -int 1

Hold Macen våken

Siden Mac-en din ikke kan drikke kaffe, er den neste beste måten å holde den våken ved å gi den en koffeinholdig kommando. Dette vil tvinge den til å forbli våken på ubestemt tid.

Koffein

For å stoppe, skriv inn CTRL + C nøkler.

Hvis du vil holde Mac-maskinen våken i en bestemt tid, kan du bruke følgende eksempel. Her valgte vi 250,000 XNUMX sekunder (som ikke er helt tre dager for de som er nysgjerrige).

Koffeinat -t 250000

Se en tekstversjon av Star Wars: A New Hope

Dette er bare gøy. Du kan ikke sitte gjennom hele showet, men det er utrolig å se denne klassiske filmen portrettert ved hjelp av et animert ASCII-format som du var på begynnelsen av 1980-tallet.

nc towel.blinkenlights.nl 23

Endre skjermbildeformat

PNG er standardformatet. Bruk denne kommandoen til å lagre skjermbilder i JPG, GIF eller et annet filformat.

standardinnstillinger skriver com.apple.screencapture type jpg

Endre standard skjermbilde navn

MacOS lagrer skjermbilder med dato og klokkeslett oppført i filnavnet. Bruk denne kommandoen til å lage et standardfilnavn som ikke er så stygt og langt.

standard skriv com.apple.screencapture name "New Screen Shot Name"

Endre skjermbildet Lagre destinasjon

Skjermbilder lagres som standard på skrivebordet. Bruk denne kommandoen til å endre mållagringsplasseringen, som en dedikert mappe.

standard skriv com.apple.screencapture location ~ / your / location / here

Trykk på Enter nøkkel.

killall SystemUIServer

Fjern skjermbildet Drop Shadow

Hvis du tar skjermbilder av et åpent vindu ved hjelp av Kommando + Skift + 4 + Mellomrom kommando, legger MacOS til en skygge når du klikker på det vinduet. Hvis du ikke vil ha denne effekten, kan du bruke følgende kommando:

standard skriv com.apple.screencapture disable-shadow -bool SANN; killall SystemUIServer

For å aktivere effekten på nytt, skriv denne kommandoen:

standard skriv com.apple.screencapture disable-shadow -bool FALSE; killall SystemUIServer

Klokkespill som en iPhone som kobler til strøm

Her er litt kommandolinjemoro for iPhone-eiere.

standard skriv com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool SANN; åpne /System/Library/CoreServices/PowerChime.app

For å deaktivere klokkespillet, skriv inn følgende og trykk Enter:

standard skriv com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool FALSE; killall PowerChime

Få Mac til å snakke

Dette tjener ingen andre formål enn å underholde barn med Macens mekaniske stemme. Du trenger ikke anførselstegn i kommandoen. (Pass på at du erstatter setningen i anførselstegn med det du vil at datamaskinen skal snakke.)

Si "Skriv den kule setningen din her"

Last ned filer fra Internett

Vil du ikke laste ned filer ved hjelp av en nettleser? Ta denne ruten i stedet.

cd ~ / Nedlastinger /

Trykk på Enter tasten og skriv inn denne kommandoen. Trykk på Enter tasten igjen når du har angitt kommandoen.

curl-O [URL til fil for nedlasting]


Legg igjen en kommentar