HPGL-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med HPGL-filtypen er en HP Graphics Language-fil som sender utskriftsinstruksjoner til plotterskrivere.

I motsetning til andre skrivere som bruker prikker for å lage bilder, symboler, tekst osv., Bruker en plotter-skriver informasjonen fra HPGL-filen til å tegne linjer på papiret.


Hvordan åpne en HPGL-fil

For å se bildet som ble opprettet på plotteren, kan du åpne HPGL-filer gratis med XnView eller HPGL Viewer.

Du kan også lese HPGL-filer med Corels PaintShop Pro, ABViewer, CADintosh eller ArtSoft Mach. Tatt i betraktning hvor vanlige disse filene er for plottere, støttes sannsynligvis HPGL-formatet i de fleste lignende verktøy.

Siden de bare er tekstfiler, kan du også åpne en ved hjelp av et tekstredigeringsprogram. Notepad ++ og Windows Notepad er to gratis alternativer, men det er andre. Å åpne en HPGL på denne måten lar deg endre og vise instruksjonene som utgjør filen, men oversetter ikke kommandoene til et bilde ... du vil bare se bokstavene og tallene som utgjør filen.

Hvis du har et program installert som prøver å åpne HPGL du klikker på, men det ikke er det du vil ha, må du endre målapplikasjonen.


Hvordan konvertere en HPGL-fil

HPGL2 til DXF er et gratis program for Windows som kan konvertere HPGL til DXF, et AutoCAD-bildeformat. Hvis det verktøyet ikke fungerer, kan du gjøre det samme med demoversjonen av HP2DXF.

Svært lik de to programmene er ViewCompanion. Det er gratis i 30 dager og støtter også konvertering av HPGL til DWF, TIF og noen andre formater.

HPGL Viewer-programmet som er nevnt, kan også lagre filen i JPG, PNG, GIF eller TIF.

hp2xx er et gratis verktøy for å konvertere HPGL-filer til grafikkformater på Linux.

Du kan konvertere en HPGL-fil til PDF og andre lignende formater ved hjelp av CoolUtils.com, en gratis filkonverterer som kjører i nettleseren din, noe som betyr at du ikke trenger å laste ned omformeren for å bruke den.


Mer informasjon om HPGL-filer

HPGL-filer beskriver et bilde til en plotter-skriver ved hjelp av bokstavkoder og tall. Her er et eksempel på en som beskriver hvordan skriveren skal tegne en lysbue:

AA100,100,50;

AA betyr Arc Absolute, noe som betyr at disse tegnene vil bygge en bue. Sentrum av buen er beskrevet som 100, 100 og startvinkelen er definert som 50 grader. Når den sendes til plotteren, vil HPGL-filen ha fortalt skriveren hvordan man tegner formen ved å bruke annet enn disse bokstavene og tallene.

Det finnes andre kommandoer for å gjøre ting som å tegne en etikett, definere linjetykkelsen og angi tegnbredde og høyde. Andre kan sees i denne HP-GL referansehåndboken.

Instruksjoner for linjebredde eksisterer ikke med det originale HP-GL-språket, men de gjør det for HP-GL / 2, den andre versjonen av skriverspråket.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, er det en god sjanse for at du leser feil filtypen etter å ha prøvd forslagene ovenfor. Noen filutvidelser ser veldig like ut, men er faktisk i et helt annet format, noe som betyr at du trenger et annet program for å åpne dem.

LGP er et eksempel. Selv om den deler tre av de fire filtypenes bokstaver i HPGL, er de virkelig Final Fantasy Media Archive-filer som brukes av Final Fantasy-spill.

HPI-filer er like, men krever en bildeviser for å se dem siden de er Hemera Photo Objects-bildefiler.

Legg igjen en kommentar