HDMP-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med HDMP-filtypen er en Windows Heap Dump-fil som brukes til å lagre ukomprimerte feilfiler generert eller "dumpet" når et program krasjer i Windows.

Komprimerte dumpfiler lagres i MDMP-formatet (Windows Minidump) og brukes av Windows til å sende krasjrapportene til Microsoft.

HDMI er et vanlig søkeord som har en lignende stavemåte som HDMP, men det har ingenting å gjøre med dette formatet eller noe filformat. HDMI står for High-Definition Multimedia Interface.


Hvordan åpne en HDMP-fil

HDMP-filer som er Windows Heap Dump-filer, kan åpnes ved hjelp av Microsoft Visual Studio gjennom filet > Åpen Meny. Nyere versjoner av Visual Studio kan åpne HDMP-, MDMP- og DMP-filer (Windows Memory Dump) på denne måten.

Hvis du bruker en versjon av Visual Studio som ikke ser ut til å la deg åpne en .HDMP-fil, er det bare å gi filen nytt navn til .DMP og deretter prøve igjen. Programmet skal støtte den filtypen. Men hvis du får en feil om "ikke nok lagringsplass", er det sannsynlig at dumpfilen er for stor til at Visual Studio kan lastes inn i minnet.

Windows Heap Dump-filer kobles sammen med Windows Debugger-verktøyet.

Du kan trygt fjerne HDMP- og MDMP-filer fra datamaskinen din hvis du ikke vil undersøke årsaken til feilene eller hvis de tar opp for mye diskplass. Imidlertid, hvis problemet vedvarer, er det sannsynlig at flere av disse dumpfilene blir opprettet. Som med alle datamaskinproblemer, er det alltid best å løse dem før de går ut av hånden.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne HDMP-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne HDMP-filer, kan du endre standardprogrammet i Windows.


Hvordan konvertere en HDMP-fil

Vi er ikke klar over noen måte å konvertere en HDMP- eller MDMP-fil til noe annet format.

Mer informasjon om dumpfiler

Windows-registerplasseringen som inneholder feilrapporteringsinformasjon, er i HKEY_LOCAL_MACHINE-bikupen under SOFTWARE Microsoft Windows Windows Error Reporting-nøkkel.

Mappen som programmer vanligvis inneholder dumpfiler i, kan kalles dump eller rapporter, og finnes vanligvis i programmets installasjonskatalog. Imidlertid kan andre beholde disse filene i en helt annen mappe, som DellDataVault for Dell-programmer, for eksempel, eller CrashDumps.

Hvis du trenger hjelp til å finne en .HDMP-, .MDMP- eller .DMP-fil på datamaskinen din, er en enkel måte å søke etter den med gratisverktøyet Alt.

Hvis du når som helst mens en prosess pågår, vil lage en DMP-fil, kan du gjøre det gjennom Windows Task Manager. Bare høyreklikk prosessen du vil at dumpen skal opprettes for, og velg deretter Lag dump-fil.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Windows dump-filer kan bruke filtypen HDMP, MDMP eller DMP, og noen filformater bruker en filtype som ligner på dem, noe som gjør det veldig enkelt å forvirre ett format for et annet.

For eksempel er HDML stavet nesten nøyaktig det samme som HDMP, men brukes til håndholdte enhetsmarkeringsspråkfiler. Hvis filen din ikke åpnes med HDMP-åpnerne ovenfra, må du kontrollere at filen virkelig slutter med ".HDMP", fordi HDML-filer ikke fungerer sammen med programmene som er oppført ovenfor.

Det er like enkelt å forvirre MDMP- og MDM-filer. Sistnevnte kan være i HLM Multivariate Data Matrix-filformatet eller Mario Dash Map-filformatet, men igjen er ingen av dem relatert til HDMP-filer.

DMPR-filer er enkle å blande med DMP-filer, men dette er Direct Mail Project-filer som brukes av Direct Mail.

Hvis du ikke har en dumpfil, må du undersøke den virkelige filtypen for filen din for å lære hvilke programmer som kan åpne eller konvertere den.


Legg igjen en kommentar