MDB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En MDB-fil er en Microsoft Access Database-fil.
  • Åpne en med Access, MDBopener.com eller et annet databaseprogram.
  • Konverter til ACCDB, CSV, Excel-formater, etc. med de samme programmene.

Denne artikkelen beskriver hva en MDB-fil er, flere alternativer du har for å åpne en, og hvordan du konverterer en til XLSX, ACCDB og andre formater.


Hva er en MDB-fil?

En fil med MDB-filtypen er en Microsoft Access Database-fil som bokstavelig talt står for Microsoft Database. Dette er standard databasefilformat som brukes i MS Access 2003 og tidligere, mens nyere versjoner av Access bruker ACCDB-format.

MDB-filer inneholder databasespørsmål, tabeller og mer som kan brukes til å koble til og lagre data fra andre filer, som XML og HTML, og applikasjoner, som Excel og SharePoint.

En LDB-fil blir noen ganger sett i samme mappe som en MDB-fil. Det er en Access-låsefil som er midlertidig lagret ved siden av en delt database.

Hvis MDB-filen din ikke har noe med Microsoft Access å gjøre, kan det i stedet være en Avid Media Database-fil som lagrer informasjon om mediefilene som brukes i et Avid-videoredigeringsprosjekt.

MDB-filer.

Selv om de ikke har noe å gjøre med Microsoft Access Database-filer som beskrevet på denne siden, er MDB også en forkortelse for en multidrop-buss, Memory-Mapped Database og Modular Debugger.


Hvordan åpne en MDB-fil

MDB-filer kan åpnes med Microsoft Access og sannsynligvis også noen andre databaseprogrammer. Microsoft Excel importerer MDB-filer, men disse dataene må da lagres i et annet regnearkformat.

Et annet alternativ for visning, men ikke redigering av MDB-filer, er å bruke MDBopener.com. Du trenger ikke å laste ned dette programmet for å bruke det siden det fungerer via nettleseren din. Den støtter både MDB og ACCDB, til og med lar deg eksportere tabellene til CSV eller XLS.

RIA-Media Viewer kan også åpne, men ikke redigere, MDB-filer og andre som DBF, PDF og XML.

Du kan også åpne og redigere MDB-filer uten Microsoft Access ved hjelp av det gratis MDB Viewer Plus-programmet. Access trenger ikke engang å være installert på datamaskinen din for å kunne bruke dette programmet.

For macOS, MDB Viewer (det er ikke gratis, men det er en prøveversjon) lar deg se og eksportere tabeller. Det støtter imidlertid ikke spørsmål eller skjemaer, og det redigerer heller ikke databaser.

Noen andre programmer som kan fungere med MDB-filer inkluderer Microsofts Visual Studio, OpenOffice's Base, Wolfram's Mathematica, Kexi og SAS Institute's SAS / STAT.

Avid Media Composer bruker MDB-filer generert av dette programmet. Siden disse databasefilene lages av programmet automatisk, blir de også brukt av programvaren automatisk. Med andre ord er det sannsynligvis ikke en måte å åpne MDB-filen fra programvarens menyknapper.


Hvordan konvertere en MDB-fil

Hvis du kjører Microsoft Access 2007 eller nyere, er den beste måten å konvertere en MDB-fil på først å åpne den og deretter lagre filen i et annet format. Microsoft har trinnvise instruksjoner for å konvertere en database til ACCDB-format.

Selv om det er begrenset til å konvertere bare de første 20 radene i tabellen, kan MDB Converter konvertere MDB til CSV, TXT og XML.

Som du leste ovenfor, kan du importere en MDB-fil i Microsoft Excel og deretter lagre den informasjonen i et regnearkformat. En annen måte du kan konvertere MDB til Excel-formater som XLSX og XLS, er med WhiteTowns MDB til XLS Converter.

Du kan prøve dette gratis tilgang til MySQL-verktøyet hvis du vil konvertere MDB til MySQL.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Lignende filutvidelser er ikke alltid relatert. Hva dette betyr er at du mest sannsynlig ikke kan åpne dem med MDB-filåpnere eller omformere som er nevnt ovenfor.

Selv om de for eksempel kan høres like ut, har MDB-filer ingenting å gjøre med MBD-filer, som er Multimedia Builder Project-filer. MBD-filer fungerer bare med Multimedia Builder-programmet.

På samme måte har MDB-filer lite å gjøre med MD, MDF (Media Disc Image), MDL (MathWorks Simulink Model) eller MDMP (Windows Minidump) filer. Disse filene kan sannsynligvis ikke åpnes i en MDB-åpner, og en MDB-fil kan heller ikke åpnes i programmene som fungerer med disse filformatene.

Hvis du dobbeltsjekker filtypen til filen din og innser at du ikke har å gjøre med en Microsoft Access Database-fil, må du undersøke filtypen du trenger for å lære mer om programmene som kanskje kan åpne eller konvertere den aktuelle filen. slags fil.


Legg igjen en kommentar