Hvordan fikse en Wdf01000.sys feil i Windows

Å se wdf01000.sys-feilen i Windows kan være frustrerende. Imidlertid er det enkelt å fikse det når du forstår hvorfor det skjer. Her er hva wdf01000.sys er, hvordan det går galt, og hvordan du løser det når du støter på feilen.

Feilsøkingstipsene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hva er wdf01000.sys?

Wdf01000.sys er en driver for Windows, en del av det Microsoft kaller Windows Driver Framework. Når den fungerer som den skal, skjønner du ikke at den er i bruk. Alle nåværende brukere av Windows 10, Windows 8 og Windows 7 vil sannsynligvis finne minst noen referanse til wdf01000.sys i systemene sine.

Hvordan forårsaker wdf01000.sys feil?

Dette kan være av en rekke årsaker, inkludert utdaterte drivere på gammelt utstyr, skadelig programvare lastet ned ved et uhell og ødelagte filer. I tillegg kan disse feilene oppstå når som helst, ikke bare når du starter et program eller kobler til en enhet, eller kan bare skje når du utfører spesifikke handlinger.

Mens det er flere måter feilen kan vises på, wdf01000.sys er vanligvis i teksten til crash dump eller feilkode, sitert på slutten av feilteksten.

Razvan Chisu / EyeEm / Getty Images


Slik løser du wdf01000.sys feil

Wdf01000.sys-driveren er en standard programvare, og å forhindre eller fikse feilen er konsekvent i alle Windows-versjoner.

  1. Bruk Systemgjenoppretting. Gjenopprett datamaskinen til et tidligere systemgjenopprettingspunkt og installer eventuell ny programvare eller drivere du har lagt til. Ved å gjenopprette systemet til et tidligere tidspunkt, kan du fjerne oppdateringen eller koden som forårsaket feilen.

  2. Start datamaskinen på nytt. Først kobler du fra alle enhetene. Etter at datamaskinen har startet på nytt, kobler du til hver enhet til feilen oppstår, og oppdater deretter enhetsdriverne. Dette hjelper deg med å isolere driveren som forårsaket feilen. Selv om det kan ta ekstra tid å sjekke hver komponent, bør det ta deg rett til kilden til problemet.

  3. Skann etter skadelig programvare. Når skanningen er fullført, utfør nødvendige reparasjonshandlinger. Skadelig programvare kan forårsake alle slags feil og problemer med en datamaskin. En vanlig, dyp malware-skanning kan også forhindre eller stoppe mange problemer.

  4. Se etter ødelagte eller utdaterte drivere. Bruk Enhetsbehandling til å vise driverne som er installert på datamaskinen. Korrupte og utdaterte drivere er uthevet med et gult utropstegn. En skadet eller foreldet driver forårsaker denne typen problemer, og oppdatering av driveren bør stoppe feilen og eventuelle problemer forbundet med den.

  5. Reparer Windows-systemfiler. Bruk Windows System File Checker (SFC) til å reparere ødelagte filer. Korrupte filer er like dårlige (eller kanskje verre) enn utdaterte filer. Skadede filer på systemet kan forårsake feil og problemer med annen programvare på systemet.

  6. Kjør Check Disk. Denne kommandoen skanner etter skadede filer. Skadede filer ligner korrupte filer, bortsett fra at noe vanligvis mangler i en skadet fil. I mange tilfeller kontrollerer et system med Check Disk isolerer og reparerer disse problemene.

  7. Registrer på nytt wdf01000.sys. Bruk systemregistret til å utføre denne oppgaven.

    Finn alltid ominstallasjonsfilene og sikkerhetskopier systemet før du gjør endringer i registret. Registret er en komplisert del av Windows-operativsystemet, og å gjøre endringer i feil ting kan skape flere problemer.

  8. Installer Windows på nytt. Når alt annet mislykkes, stopper atomalternativet ofte at problemet skjer igjen. Når reinstallasjonen er fullført, gjenoppretter du filene fra en sikkerhetskopi. Å installere Windows på nytt betyr at alt på datamaskinen er slettet, så vær sikker på at du har en gjeldende sikkerhetskopi av filene og applikasjonene dine før du begynner.


Legg igjen en kommentar