DM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med DM-filtypen er sannsynligvis en DRM Delivery Message-fil. Det kan være hvilken som helst filtype, men er vanligvis en lydfil som brukes som ringetone eller medieklipp på en mobiltelefon. Noen ganger lastes de også ned til en datamaskin.

Siden disse filene er beskyttet med DRM (Digital Rights Management) kopibeskyttelsesprogramvare, må en mobiltelefon være autorisert for å kunne bruke dem.

DRM Delivery Message-filer kan lastes ned via en installasjonstjeneste og har en ekstra filtype foran den, som file.sis.dm eller file.sisx.dm.

Andre DM-filer kan i stedet være formatfiler fra Paradox Data Model som brukes av Paradox-databaseprogramvaren.

DM er også et akronym for en rekke andre tekniske termer som en direkte melding i sammenheng med nettprat, Enhetsbehandling, digitale medier, dokumenthåndtering, nedlastingsbehandling, distribuert minne, datamodell og sannsynligvis andre.


Hvordan åpne en DM-fil

Sony Ericssons DRM Packager kan både åpne og opprette DM-filer som er DRM Delivery Message-filer. Programmet SISContents kan også åpne DM-filer.

Kopibeskyttede DM-filer kan ikke åpnes selv om du overfører filen til en annen telefon. Hvis enheten bruker maskinvarebasert kryptering, fungerer filen bare på den spesifikke enheten.

Paradox Data Model-filer med .DM-filtypen åpnes med Paradox, som ble anskaffet av Corel på 1990-tallet. Corel Paradox 8 var det første programmet fra Corel som inkluderte Paradox, men de publiserte deretter programvaren sammen med de profesjonelle versjonene av WordPerfect Office-programvaren, men bare i versjon 9, 10, 11, 12, X3, X4 og X5.

WordPerfect Office X4 Hot Fix 1 og X5 Hot Fix 1 er de nyeste versjonene som inkluderer Paradox.

Hvis du ikke er sikker på hvilket program som skal brukes, eller de ovenfra ikke fungerer, åpner du DM-filen som om det var en tekstfil, ved hjelp av en friteksteditor. Du kan ofte finne en slags tekst i filen, ofte i overskriften (den første delen), for å peke deg i retning av programvaren som ble brukt til å lage den, noe som er nyttig for å bestemme programvaren som kan åpne den.


Hvordan konvertere en DM-fil

Lydfiler i DM-format kan ikke konverteres til et annet spillbart format som MP3 fordi de er beskyttet med spesiell kopibeskyttelsesprogramvare. Bare enheten som er autorisert til å spille av filen, har rett til å åpne den.

Du kan imidlertid kanskje bare gi nytt navn til .DM-filen til .MP3 og spille den på den måten, men bare hvis den ikke er en DRM-fil. Hvis det fungerer, kan du kjøre MP3 gjennom en lydfilkonverterer hvis du trenger det i et annet filformat.

Du kan normalt ikke bare endre filtypen til noe annet og forvente at den fungerer i det nye formatet. Imidlertid, hvis DM-filen din egentlig bare er en omdøpt lydfil, noe som noen ganger er tilfelle, bør dette trikset fungere helt fint. For andre filtyper der dette ikke kan gjøres, er en gratis filkonverterer en vei å gå.

Hvis Paradox Data Model-filer kan lagres i et hvilket som helst annet format, gjøres det sannsynligvis gjennom Paradox-programvaren nevnt ovenfor. Som vi sa ovenfor, trenger du imidlertid WordPerfect Office-programvaren for å kunne bruke Paradox.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis DM-filen fremdeles ikke åpnes med noen av disse forslagene, må du sørge for at du leser filtypen riktig. Noen filer bruker lignende bokstaver for utvidelsen, men har ingenting til felles og åpnes ikke med de samme programmene.

Et godt eksempel er DRM-filer. Vær oppmerksom på at dette ikke er DRM Delivery Message-filer, men i stedet filer som bruker .DRM-filtypen, som er Deus Ex-datafiler eller Cubase Drum Map-filer. I begge tilfeller åpner de ikke med de samme verktøyene som kan fungere med DM-filer, men bruker i stedet henholdsvis Deus Ex HR Tools og Cubase.

DMG, DMA, DMC og HDMP er like i og med at de ikke oppfører seg som DM-filer og åpner derfor med forskjellige programmer. Følg disse koblingene for å lære mer om disse filformatene, inkludert hvordan du åpner dem og om du kan konvertere dem til andre filformater eller ikke.


Legg igjen en kommentar