Gjennomgang av Procreate Painting App for iPad

Hva vi liker

  • Svært responsiv med null slagforsinkelse.

  • Eksklusiv perspektiv uskarphet.

  • Gaussisk og bevegelsesskarphet.

  • Innstillinger for fargetone, metning og lysstyrke.

  • 64-biters farge.

  • 128 børster, hver med 35 tilpassbare innstillinger, og muligheten til å importere flere.

  • Arbeidet lagres automatisk i bakgrunnen.

  • Høyre- eller venstrehendt alternativ for brukergrensesnitt

  • Støtter store lerretstørrelser opptil 16 4 x 12.9 XNUMX på iPad Pro XNUMX ".

  • Åpner PSD-, TIFF-, PNG-, PDF- og JPEG-filer.

  • 250 nivåer av angre og gjøre om.

  • Registrerer tegningene dine som videoer som kan eksporteres i full HD.

Det vi ikke liker

  • Ingen gratis versjon for å prøve appen.

  • Bare tilgjengelig for iPad (selv om selskapet tilbyr den mindre kraftige Procreate Pocket for iPhone).

  • Å lese håndboken er nødvendig for å optimalisere bruken av appen.

Procreate er en kraftig digital skisse- og malingsapp designet spesielt for iPad. Den ble kåret til en Apple Design Award-vinner og en App Store Essential, og tilbyr eksepsjonell ytelse, et elegant brukergrensesnitt, kraftig lagstøtte, imponerende filtre, hundrevis av børsteforhåndsinnstillinger (inkludert penner, blyanter og abstrakte verktøy) og muligheten til å importere, lage og dele tilpassede børster. Appen støtter Apple Pencil og iCloud Drive, og den registrerer hvert penselstrøk mens du jobber, så det er sømløst å dele arbeidet ditt med video.

Den nåværende versjonen av Procreate krever iOS 13.2 eller nyere.


Opprett brukergrensesnitt og ytelse

Procreates brukergrensesnitt er relativt forenklet. Det mest slående med appen er ikke dybden i funksjonene, men hvor responsiv og flytende den er å jobbe med. Dette skyldes det høye ytelsesnivået, samt et gjennomtenkt brukergrensesnitt som ikke kommer i veien.

I motsetning til mange mobile maleapps, er det null slagforsinkelse når du male i Procreate. Du vil sette pris på denne responsen hvis du liker å jobbe med et flekkverktøy for å blande farger. Du kan aktivere strømlinjefunksjonen for å automatisk korrigere slag når du tegner for enda mer presisjon. Når du roterer iPad, blir lerretet på plass, men brukergrensesnittet roterer slik at verktøyene alltid er orientert i forhold til tegningsposisjonen din.

I likhet med Adobe Photoshop lar Procreates valgverktøy deg skissere områder av tegningen din for redigering uten å påvirke hele lerretet. Siden Procreate registrerer tegningene dine i sanntid, kan du imponere vennene dine med tidsforløpte animasjoner av arbeidet ditt når det er ferdig.


Lag pensler og lag

Procreate kommer med hundrevis av forhåndsinnstillinger for børste og verktøy. Du kan også lage dine egne pensler direkte på enheten. For å lage egendefinerte pensler importerer du bilder for penselform og struktur, og angir deretter parametrene for penselattributtene, for eksempel avstand og rotasjon. Du kan dele dine tilpassede penselinnstillinger og importere nye forhåndsinnstillinger fra andre brukere.

Det aktive Procreate Community-forumet er et bra sted å finne og dele tilpassede børster.

Når det gjelder arbeid med lag, gir Procreate stor fleksibilitet for sammenslåing, låsing og arbeid med blandingsmodus. Maksimalt antall lag er begrenset av lerretstørrelsen.


Opprett enheter fra tredjeparter

Douglas Sacha / Getty Images

Procreate støtter bare Apple Pencil på iPad Pro med innstillinger for tilt, azimuth, akkumulering og flyt. Hvis du har en annen iPad-modell, kan du bruke disse trykkfølsomme pennene:

  • Adonit Jot Touch 4, Jot Touch Pixelpoint, Jot Script og Jot Script 2
  • TenOneDesign's Pogo Connect 1 og 2
  • Wacom Intuos Creative Stylus 1 og 2, Bamboo Fineline 1 og 2
  • FiftyThree Pencil 

Få hjelp til å opprette

Hjelp for Procreate er tilgjengelig gjennom en hurtigstartveiledning i appen, samt en detaljert håndbok du kan laste ned fra appen. Lenker er gitt for Procreate Community-forumet, online veiledninger og kundestøtte.

Opprett vs. Photoshop

Pekic / Getty Images

Procreate ligner på Photoshop når det gjelder håndtering av lag, men det er bedre optimalisert for iPad. Heldigvis støtter Procreate Photoshop-filer, slik at du kan importere PSD-filene dine og fortsette å jobbe på nettbrettet. Procreate gjør det også enkelt å dele filer og åpne dem på ikke-Apple-enheter.

Alt i alt tilbyr Procreate mange av de samme funksjonene som Photoshop til en mye lavere pris. Selv om ingen gratis versjon er tilgjengelig for eksperimentering, er en engangskostnad på $ 9.99 mer tiltalende enn Adobes årlige abonnementsavgift. Mens Procreate har en liten læringskurve, er det et godt alternativ til Photoshop for artister som primært jobber på iPads.


Legg igjen en kommentar