Slik starter du Windows 7 i sikkermodus

Å starte Windows 7 i sikkermodus er et utmerket neste trinn når det normalt ikke er mulig å starte Windows. Sikker modus starter bare de viktigste Windows 7-prosessene, så avhengig av problemet du har, kan du kanskje feilsøke eller til og med løse problemet herfra.

Bruker du ikke Windows 7? Se Hvordan starter jeg Windows i sikkermodus? for spesifikke instruksjoner for din versjon av Windows.


Slik starter du Windows 7 i sikkermodus

Miguel Co / Web

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.

 1. For å starte Windows 7 Safe Mode, slå på eller start PCen på nytt.

 2. Rett før skjermbildet for Windows 7 vises, trykk på F8 for å gå inn i avanserte oppstartsalternativer.

 3. Du bør nå se skjermbildet Advanced Boot Options. Hvis ikke, har du kanskje savnet det korte vinduet med muligheten til å trykke F8 i forrige trinn, og Windows 7 fortsetter trolig nå å starte normalt, forutsatt at det er i stand til det. Hvis dette er tilfelle, er det bare å starte datamaskinen på nytt og prøve å trykke F8 en gang til.

 4. Når du er i Avanserte oppstartsalternativer, blir du presentert for tre varianter av Windows 7 Safe Mode du kan gå inn i. Bruk piltastene på tastaturet til å markere en av dem sikker~~POS=TRUNC, Sikkermodus med nettverkeller Sikkermodus med ledetekst og trykk Enter.

  • sikker~~POS=TRUNC: Dette er standardalternativet og er vanligvis det beste valget. Denne modusen laster bare de absolutte minimumsprosessene som er nødvendige for å starte Windows 7.
  • Sikkermodus med nettverk: Dette alternativet laster de samme prosessene som Sikkermodus, men inkluderer også de som lar nettverksfunksjonene i Windows 7 fungere. Du bør velge dette alternativet hvis du tror du kanskje trenger tilgang til internett eller ditt lokale nettverk mens du feilsøker i sikkermodus.
  • Sikkermodus med ledetekst: Denne versjonen av sikkermodus laster også inn et minimum sett med prosesser, men starter ledeteksten i stedet for Windows Utforsker, det vanlige brukergrensesnittet. Dette er et verdifullt alternativ hvis alternativet Sikker modus ikke fungerte.

   Skjermbilde

 5. Vent til Windows 7-filene lastes inn. Minste systemfiler som er nødvendige for å kjøre Windows 7, lastes nå. Hver fil som lastes inn, vises på skjermen.

  Hvis sikkermodus fryser her, dokumenter den siste Windows 7-filen som lastes inn, og søk deretter på internett for råd om feilsøking.

  Du trenger ikke å gjøre noe her, men denne skjermen kan gi et godt sted å starte feilsøking hvis datamaskinen din har veldig alvorlige problemer og Sikker modus ikke vil lastes helt inn.

 6. For å starte Windows 7 i sikkermodus, må du logge på med en konto som har administratortillatelser. Hvis du ikke er sikker på om noen av dine personlige kontoer har administratorrettigheter, kan du logge på med din egen konto og se om det fungerer.

  Hvis du ikke er sikker på hva passordet er for en konto med administratoradgang, kan du se Slik finner du administratorpassordet i Windows for mer informasjon.

 7. Inntreden i Windows 7 Safe Mode skal nå være fullført. Gjør eventuelle endringer du trenger å gjøre, og start deretter datamaskinen på nytt. Forutsatt at det ikke er gjenværende problemer som forhindrer det, skal datamaskinen starte opp til Windows 7 normalt etter en omstart.

  Som du kan se på skjermbildet ovenfor, er det veldig enkelt å identifisere om en Windows 7-datamaskin er i sikkermodus. Teksten "Sikker modus" vil alltid vises i hvert hjørne av skjermen når du er i denne spesielle diagnostiske modusen til Windows 7.


Legg igjen en kommentar