Slik løser du D3dx9_26.dll mangler eller ikke er funnet feil

I motsetning til mange andre DLL-filfeil som kan ha kompliserte årsaker og reparasjoner, forårsakes d3dx9_26.dll-problemer på en eller annen måte av et enkelt problem: et problem av noe slag med Microsoft DirectX.

D3dx9_26.dll-filen er en av et antall filer som finnes i DirectX. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3dx9_26.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_26.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


D3dx9_26.dll feil

Det er mange forskjellige måter som d3dx9_26.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Noen av de vanligste d3dx9_26.dll feilmeldingene er oppført nedenfor.

  • D3DX9_26.DLL ikke funnet
  • Filen d3dx9_26.dll ikke funnet
  • Det dynamiske koblingsbiblioteket d3dx9_26.dll ble ikke funnet i den angitte banen [PATH]
  • Filen d3dx9_26.dll mangler
  • D3DX9_26.DLL mangler. Bytt ut D3DX9_26.DLL og prøv igjen
  • D3dx9_26.dll - Kan ikke finne komponenten
  • Dette programmet kunne ikke starte fordi d3dx9_26.dll ikke ble funnet

D3dx9_26.dll feil vises vanligvis når et program, vanligvis et spill eller et grafikkprogram, startes. I ikke-spillapplikasjoner kan det oppstå en d3dx9_26.dll-feil før visse avanserte grafiske funksjoner i programmet brukes.

Imidlertid vurderer at d3dx9_26.dll feilmeldinger kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, de blir ofte sett i videospill.

Noen vanlige spill og andre programmer som har vært kjent for å generere d3dx9_26.dll-feil inkluderer Civilization IV, Autodesk 3ds Max, Need for Speed: Most Wanted, pSX Emulator (en Sony Playstation-emulator) og mer.


Slik løser du D3dx9_26.dll feil

Ikke last under noen omstendigheter DLL-filen d3dx9_26.dll individuelt fra et "DLL-nedlastingsside". Det er en rekke grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene er en dårlig ide. Hvis du allerede har lastet ned d3dx9_26.dll, fjern den fra hvilken mappe du kopierte den til, og fortsett deretter med følgende trinn.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av d3dx9_26.dll-feilen.

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå.

    D3dx9_26.dll-feilen kan være et problem eller et engangsproblem, og en enkel omstart kan fjerne det helt. Det er usannsynlig at dette løser problemet, men omstart er alltid et godt første feilsøkingstrinn.

  2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_26.dll ikke funnet.

    Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

    Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  3. Hvis den siste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke fikser d3dx9_26.dll-feilen du mottar, kan du se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av det på installasjonsplaten.

    Noen ganger, men ikke veldig ofte, fungerer DirectX-versjonen som er inkludert på platen bedre med programvaren enn den nyeste versjonen som er tilgjengelig online.

  4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx9_26.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

  5. Gjenopprett d3dx9_26.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis trinnene ovenfor ikke har fungert for å rette opp d3dx9_26.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut d3dx9_26.dll-filen individuelt fra DirectX-pakken.

  6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar