Redigere Google Docs-dokumenter på iPad

Googles gratis tekstbehandler, Google Docs, kan brukes på iPad i forbindelse med Google Drive for å gi deg mobilmuligheter. Bruk iPad til å opprette og redigere Google Docs-filer hvor som helst du har internettilgang. Filene dine lagres på Google Disk hvor de kan deles med andre. Du kan bruke Safari til å trekke opp internettversjonen av Google Drive for å se dokumentene dine, men hvis du vil redigere dem, må du laste ned Google Docs-appen.


Vise Google Drive-dokumenter på nettet

Hvis du bare trenger å lese eller se dokumenter, kan du:

Åpne Safari-nettleser-appen.

typen drive.google.com i nettleserens adressefelt for å få tilgang til dokumentene dine i Google Disk. (Hvis du skriver docs.google.com, ber nettstedet deg om å laste ned appen.)

Trykk på miniatyrbildet til et hvilket som helst dokument for å åpne og se det.

Når du har åpnet et dokument, kan du skrive det ut eller sende det via e-post. Men hvis du vil redigere dokumentet, må du laste ned Google Docs-appen for iPad. 

Hvis du vet at iPad-en din kommer til å være frakoblet på et eller annet tidspunkt, kan du dra nytte av Google Docs-appfunksjonen som lar deg merke dokumenter for tilgang mens du er frakoblet.

Merk: Google tilbyr også en iPad-app for Google Disk. 


Bruke Google Docs-appen

Google Docs-appen forenkler redigeringsprosessen. Ved hjelp av appen kan du opprette og åpne dokumenter og vise og redigere nylige filer på iPad. Last ned gratisappen fra App Store og logg deg på Google-kontoen din. Bla gjennom og trykk på et av miniatyrdokumentene for å åpne dem.

Når du åpner et dokument, vises en linje nederst i dokumentet som viser tillatelsene dine til dokumentet. Kommentaren kan si "Bare vis" eller "Bare kommentar", eller du kan se et blyantikon i nederste hjørne, som indikerer at du kan redigere artikkelen.

Trykk på menyikonet øverst til høyre for å åpne et informasjonspanel for dokumentet. Avhengig av tillatelsene dine, som er oppført øverst i panelet, kan du kanskje finne og erstatte, dele eller merke dokumentet for tilgang offline. Ytterligere informasjon inkluderer antall ord, forhåndsvisning av utskrift og dokumentdetaljer.


Hvordan dele en Google Docs-fil

Slik deler du en av filene du har lastet opp til Google Disk med andre:

Åpne filen i Google Dokumenter.

Trykk på Flere ikonet, som ligner på tre horisontale prikker til høyre for dokumentets navn.

Plukke ut Del og eksporter.

Trykk på Legg til personer ikonet.

Skriv inn e-postadressene til hver person du vil dele dokumentet i feltet. Inkluder en melding for e-posten.

Velg tillatelser for hver person ved å trykke på blyantikonet ved siden av et navn og velge Rediger, Kommentareller Utsikt.

Hvis du bestemmer deg for ikke å dele dokumentet, trykker du på Flere ikonet øverst på skjermbildet Legg til folk og velg Hopp over å sende varsler.

Trykk på Sende ikonet.

Legg igjen en kommentar