Slik bruker du iPad Recovery Mode

Hva å vite

  • iPad-gjenopprettingsmodus krever bruk av iTunes.
  • iPad-gjenopprettingsmodus vil effektivt slette alle dataene dine og tilbakestille iPad til fabrikkinnstillinger.
  • Du kan gjenopprette noen av dataene dine etter å ha brukt iPad-gjenopprettingsmodus, ved å installere en tidligere opprettet sikkerhetskopi.

Hvis iPad er låst eller sitter fast på Apple-logoen, kan du tvinge den til å gå inn i gjenopprettingsmodus, som tilbakestiller iPad til fabrikkinnstillingene. Slik bruker du iPad-gjenopprettingsmodus.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iPadOS 13 og iTunes 12.8 eller nyere på macOS Catalina (10.15) eller Windows 10.

Bruk gjenopprettingsmodus bare når du ikke kommer inn på iPad for å betjene den. Hvis iPad starter, men fryser mens du bruker den, kan du prøve grunnleggende iPad feilsøkingstrinn for å fikse problemet først. Hvis iPad-en din er frossen på en app eller annen skjerm, kan du lære å fikse en frossen iPad.


Før du tvinger gjenopprettingsmodus, prøv å tvinge en omstart

Web 

Før du tvinger iPad til gjenopprettingsmodus, må du først prøve en tvungen omstart. Denne prosessen tvinger iPad til å slå seg av når den normale avslutningsprosessen ikke fungerer. Hvordan du tvinger iPad til å starte på nytt, avhenger av om den har en Hjem-knapp:

  • Hjem-knapp: Hvis iPad har en Hjem-knapp, trykker og holder du på den øverste knappen og Hjem-knappen samtidig. Slipp begge knappene når Apple-logoen vises.
  • Ingen Hjem-knapp: Hvis iPad har Face ID, trykker du på og slipper raskt Volum opp-knappen, trykker og slipper raskt Volum ned-knappen, og deretter holder du inne den øverste knappen. Slipp toppknappen når Apple-logoen vises.

Hvis iPad fryser av Apple-logoen, må du tvinge den til gjenopprettingsmodus.


Hvordan tvinge iPad til gjenopprettingsmodus

Du trenger den siste versjonen av iTunes på datamaskinen din for å bruke gjenopprettingsmodus. Slik oppdaterer du iTunes til den nyeste versjonen:

  • På en Mac: Oppdater til den siste versjonen av macOS. Hvis du ikke kan oppgradere Mac-en til den nyeste versjonen av macOS, åpner du App Store og velger oppdateringer. Hvis iTunes-oppdateringer er tilgjengelige, velger du Install.
  • På en Windows-PC: Hvis du installerte iTunes, åpner du det. Hvis en ny versjon av iTunes er tilgjengelig, varsler appen deg (eller du kan velge Hjelp > Se etter oppdateringer). Hvis du ikke har installert iTunes, kan du laste den ned fra Microsoft Store eller hente den fra Apple-nettstedet.

Denne prosessen fungerer fra hvilken som helst datamaskin. Hvis du ikke eier en datamaskin, kan du bruke denne prosessen på en venns Mac eller PC.

Gjør følgende for å tvinge iPad til gjenopprettingsmodus:

  1. Bruk kabelen som fulgte med iPad for å koble iPad til PC eller Mac.

  2. Åpne Finder på en Mac med macOS Catalina. Åpne iTunes på en Mac med macOS Mojave (10.14) eller tidligere eller på en PC.

    Hvis iTunes var åpent eller automatisk åpnet da du koblet iPad til datamaskinen, lukker du iTunes og åpner den deretter på nytt.

  3. Når iTunes er åpent og iPad-en koblet til datamaskinen, utfører du en av følgende oppgaver:

    • iPad med Face ID: Trykk og slipp raskt Volum opp-knappen, trykk og slipp raskt Volum ned-knappen, og trykk deretter på og hold inne den øverste knappen til iPad går i gjenopprettingsmodus.
    • iPad med Hjem-knapp: Trykk og hold nede Hjem-knappen og den øverste knappen samtidig til skjermbildet for gjenopprettingsmodus vises.

  4. Finn iPad på datamaskinen, og velg deretter Oppdater.

    Det kan ta lang tid å laste ned de nødvendige filene. Hvis iPad slås av under denne prosessen, kan du starte på nytt.

  5. Når oppdateringen er fullført, går du gjennom installasjonsprosessen for iPad. Denne prosessen ligner på når du først konfigurerte iPad.


Hvordan gjenopprette iPad uten datamaskin

Hvis iPad er låst og du ikke har tilgang til en datamaskin, kan du bruke Finn min-appen til å tørke iPad eksternt. Hvis Finn min-appen er aktivert på din iPad, kan du tørke iPad-en eksternt fra iCloud eller ved å bruke Finn min-appen på iPhone.

Hvis du sikkerhetskopierte iPad-en din ved hjelp av iTunes eller iCloud, kan du gjenopprette alt opp til sikkerhetskopieringspunktet. Hvis du ikke sikkerhetskopierte iPad-en din, kan du gjenopprette apper som du tidligere har kjøpt ved å laste ned disse appene fra App Store.

Legg igjen en kommentar