FP7-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med FP7-filtypen er en FileMaker Pro 7+ Database-fil. Filen har poster i tabellformat og kan også inneholde diagrammer og skjemaer.

Nummeret etter ".FP" i filtypen kan brukes som en generell indikator for versjonen av FileMaker Pro som bruker formatet som standard filtype. Derfor er FP7-filer opprettet som standard i FileMaker Pro versjon 7, men de støttes også i versjoner 8-11.

FMP-filer ble brukt med den første utgaven av programvaren, versjoner 5 og 6 bruker FP5-filer, og FileMaker Pro 12 og nyere bruker FMP12-formatet som standard.


Hvordan åpne en FP7-fil

FileMaker Pro Advanced kan åpne og redigere FP7-filer. Dette gjelder spesielt for versjoner av programmet som bruker FP7-filer som standard databasefilformat (f.eks. 7, 8, 9, 10 og 11), men nyere versjoner fungerer også.

Husk at nyere versjoner av FileMaker Pro ikke lagres i FP7-formatet som standard, og kanskje til og med ikke i det hele tatt, noe som betyr at hvis du åpner FP7-filen i en av disse versjonene, kan det hende at filen bare kan være lagret i det nyere FMP12-formatet eller eksportert til et annet format (se nedenfor).

Hvis filen din ikke brukes med FileMaker Pro, er det en mulighet for at det bare er en ren tekstfil. For å bekrefte dette, åpne FP7-filen med Notisblokk eller en tekstredigerer fra listen over beste gratistekstredigerere. Hvis du kan lese alt inni, er filen din bare en tekstfil.

Imidlertid, hvis du ikke kan lese noe på denne måten, eller det meste av det er rotete tekst som ikke har noen mening, kan du fremdeles finne informasjon i rotet som beskriver formatet filen din er i. Prøv undersøke noen av de første få bokstavene og / eller tallene på første linje. Det kan hjelpe deg med å lære mer om formatet og til slutt finne en kompatibel seer eller redaktør.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne FP7-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne FP7-filer, kan du se vår Hvordan endre standardprogrammet for en spesifikk filtypeveiledning for å lage den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en FP7-fil

Det er sannsynligvis ikke mange, om noen, dedikerte filkonverteringsverktøy som kan konvertere en FP7-fil til et annet format. FileMaker Pro-programmet er imidlertid fullt i stand til å konvertere FP7-filer.

Hvis du åpner FP7-filen din i en nyere versjon av FileMaker Pro (nyere enn v7-11), som den nåværende versjonen, og bruker den vanlige filet > Lagre en kopi som menyvalg, kan du bare lagre filen i det nyere FMP12-formatet.

Imidlertid kan du i stedet konvertere FP7-filen til XLSX Excel-format eller en PDF med filet > Lagre / send poster som menypost.

Du kan også eksportere poster fra FP7-filen slik at de finnes i CSV-, DBF-, TAB-, HTM- eller XML-format, blant annet via filet > Eksporter poster menyvalget.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen ikke åpnes med FileMaker Pro, er det stor sjanse for at du leser filtypen feil. I så fall kan du ikke forvente at filen skal kunne brukes i FileMaker Pro, siden den mest sannsynlig er i et helt annet og ikke-relatert filformat.

For eksempel, mens FP-filer ved første øyekast kan se ut som om de definitivt er relatert til FileMaker Pro, kan de faktisk være Fragment Program-filer. I så fall kan hvilken som helst tekstredigerer brukes til å åpne filen.

En annen filutvidelse som ligner FP7 er P7. Selv om de to siste bokstavene er de samme, er P7-filer PKCS # 7 Digital Certificate-filer som brukes av programmer som OpenSSL for autentiseringsformål.

Uansett hvilken fil du har å gjøre med, hvis den ikke ender med FP7 eller et annet FP # -suffiks, er sjansen stor for at du trenger et annet program installert på datamaskinen din for å åpne, redigere eller konvertere den.


Legg igjen en kommentar