Hva er Ctrl + Alt + Del?

Ctrl + Alt + Del, noen ganger sett ut som Control + Alt + Delete, er en tastaturkommando som vanligvis brukes til å avbryte en funksjon. Imidlertid er det tastaturkombinasjonen som er unik, basert på konteksten den brukes i.

Ctrl + Alt + Del-tastaturkombinasjonen snakkes vanligvis om i sammenheng med Windows-operativsystemet, selv om andre bruker snarveien til forskjellige ting.

Ctrl + Alt + Del utføres ved å holde nede Ctrl og andre tastene sammen og deretter trykke på Del nøkkel.

Web / Julie Bang

Ctrl + Alt + Del-tastaturkommandoen skrives også noen ganger med minus i stedet for plusser, som i Ctrl-Alt-Del eller Control-Alt-Delete. Det er også referert til som "tre-finger honnør."


Hvordan Ctrl + Alt + Del kan brukes

Hvis Ctrl + Alt + Del kjøres før Windows er på et punkt der den kan fange opp kommandoen, vil BIOS ganske enkelt starte datamaskinen på nytt. Ctrl + Alt + Del kan også starte datamaskinen på nytt mens du er i Windows hvis Windows er låst på en bestemt måte. For eksempel starter du datamaskinen på nytt ved å bruke Ctrl + Alt + Del under selvstarttesten.

I Windows 3.x og 9x, hvis Ctrl + Alt + Del raskt trykkes to ganger på rad, vil systemet umiddelbart starte en omstart uten å slå av noen åpne programmer eller prosesser. Sidebufferen tømmes og volumene demonteres trygt, men det er ikke en mulighet til å slå av kjørende programmer eller lagre noe arbeid.

Unngå å bruke Ctrl + Alt + Del som en måte å starte datamaskinen på nytt slik at du ikke risikerer å ødelegge dine åpne personlige filer eller andre viktige filer i Windows. Se Hvordan starter jeg datamaskinen på nytt? hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det på riktig måte.

I noen versjoner av Windows (XP, Vista og 7) kan Ctrl + Alt + Del brukes til å logge på en brukerkonto; det kalles sikker oppmerksomhetsbeskyttelse / sekvens. My Digital Life har instruksjoner for å aktivere den funksjonen siden den er deaktivert som standard (med mindre datamaskinen er en del av et domene).

Hvis du er logget på Windows 10, 8, 7 eller Vista, starter Ctrl + Alt + Del Windows Security, som lar deg låse datamaskinen, bytte til en annen bruker, logge av, starte Oppgavebehandling eller slå av / start datamaskinen på nytt. I Windows XP og tidligere starter hurtigtasten bare Oppgavebehandling.


Mer informasjon om Ctrl + Alt + Del

Noen Linux-baserte operativsystemer lar deg bruke snarveien Ctrl + Alt + Del for å logge av. Ubuntu og Debian er to eksempler. Du kan også bruke den til å starte en Ubuntu Server på nytt uten å måtte logge på først.

Noen eksterne skrivebordsprogrammer lar deg sende snarveien Ctrl + Alt + Del til den andre datamaskinen via et alternativ i menyen eller via en alternativ snarvei (som Ctrl + Alt + Insert) fordi du vanligvis ikke kan angi tastaturkombinasjonen og forvente det å overføre til søknaden. Windows vil anta at du vil bruke den på datamaskinen din i stedet. Det samme gjelder andre applikasjoner som VMware Workstation og annen virtuell stasjonær programvare.

Alternativene som vises i Windows Security når Ctrl + Alt + Del-kombinasjonen trykkes, kan endres. For eksempel kan du skjule oppgavebehandling eller låsealternativ hvis du av en eller annen grunn ikke vil at det skal vises. Å gjøre disse endringene gjøres gjennom Registerredigering; se hvordan i Windows Club. Det kan også gjøres gjennom redaktør for gruppepolicy, sett på Bleeping Computer.

I de fleste scenarier kan du komme unna med å trykke på andre nøkkelen først, som i andre+Ctrl+Del, og det vil ha samme effekt. I noen situasjoner kan det imidlertid være programvare som bruker denne andre snarveien, i så fall kan noe annet skje i stedet for det tradisjonelle Ctrl + Alt + Del-svaret.

David Bradley designet denne hurtigtasten. Se dette Mental Floss-stykket for detaljer om hvorfor det ble programmert i utgangspunktet.

macOS bruker ikke hurtigtasten Ctrl + Alt + Del, men bruker i stedet Command + Option + Esc for å påkalle Force Quit Menu. Når Control + Option + Delete brukes på en Mac (alternativtasten er som Alt-tasten på Windows), vises meldingen "Dette er ikke DOS." vises som en slags påskeegg eller skjult vits innebygd i programvaren.

Når Control + Alt + Delete brukes i Xfce, låser den umiddelbart skjermen og starter skjermspareren.

Control + Alt + Delete brukes også til å bety "å avslutte" eller "gjøre unna." Noen ganger brukes det til å forklare å rømme et problem, fjerne noen fra ligningen eller glemme dem. "Ctrl + Alt + Del" ("CAD") er også en nettsamling av Tim Buckley.


Legg igjen en kommentar