CCleaner v5.71 Review (Et gratis systemrensingsverktøy)

CCleaner topper listen vår over gratis registerrensere av flere gode grunner. Bortsett fra å være helt gratis og jobbe med alle versjoner av Windows, skiller to ekstra ting seg virkelig ut.

For det første har vi aldri hatt CCleaner til å forårsake et problem i Windows-registeret, som noen mindre godt utførte registerreparasjonsverktøy gjør regelmessig. Og to, fordi det valgfritt er tilgjengelig i bærbart format (dvs. at det ikke trenger å installeres).

Last ned CCleaner

Les vår komplette CCleaner-gjennomgang nedenfor for en liste over funksjoner, fordeler og ulemper, mine meninger om programmet og noen grunnleggende instruksjoner, eller gå direkte til nedlastingssiden deres lenket ovenfor.

Last ned CCleaner bare fra Piriforms nettsted (CCleaner.com), som vi har lenket til ovenfor! Det er ondsinnede programmer som ser ut og høres ut som CCleaner, men tar betalt for rengjøringen. Les mer om dette i vår Registry Cleaners FAQ.

Denne anmeldelsen er av CCleaner v5.71.7971, som ble utgitt 14. september 2020. Gi oss beskjed hvis det er en nyere versjon vi trenger å gjennomgå.


Mer om CCleaner

Den siste versjonen av CCleaner fungerer med 32-biters og 64-biters versjoner av Windows 10, Windows 8 (inkludert Windows 8.1 og Windows 8.1 Update) og Windows 7.

Tre installasjonsmetoder er tilgjengelige:

  • "Standard installer" er en fullinstallasjon av CCleaner, som inkluderer et alternativ for å også installere CCleaner Browser, et annet program fra Piriform.
  • "Portable", som vi anbefaler, krever ikke installasjon i det hele tatt.
  • "Slim" er det samme som det vanlige installasjonsalternativet, men uten ekstra installasjonsalternativ for programvare.

CCleaner er faktisk mer enn bare et verktøy for registerrensere. Det kalles sannsynligvis mer nøyaktig et systemrensere fordi det faktisk renser mye mer enn bare registeret ditt.

Når det gjelder funksjonene for registerrensing, er CCleaner, som alle registerrensere, først og fremst opptatt av å fjerne oppføringer i Windows-registeret som refererer til filer, programmer eller andre ressurser som ikke lenger eksisterer.

For eksempel vil CCleaner fjerne registernøkler og registerverdier som peker på programmer og filer som ikke lenger eksisterer i Windows. Disse evnene er nettopp hvorfor å kjøre CCleaner, eller en annen godt designet registerrens, er et flott feilsøkingstrinn når man står overfor en "manglende fil" eller "ikke finner en fil" slags feil, spesielt når Windows starter.

Nærmere bestemt vil CCleaner fjerne registeroppføringer som peker til følgende hvis de ikke lenger eksisterer: DLL-filer, filutvidelser, ActiveX-objekter, typebiblioteker, applikasjoner og applikasjonsstier, skrifter, hjelpefiler, installasjonsprogrammer, programvare, MUI-cache, lydhendelser, og tjenester.

Utenfor registeret fjerner CCleaner også midlertidige nettleserdata som informasjonskapsler, historie og hurtigbuffer fra alle populære nettlesere. Du kan også gjøre ting som å tømme papirkurven, fjerne MRU-lister, tømme miniatyrbufferen i Windows, fjerne gamle minnedumper og loggfiler og mye mer.

CCleaner har også en verktøy område der du kan avinstallere programmer, vise og endre programmene som starter opp med Windows, finne og fjerne filer som tar mye diskplass, finne dupliserte filer, fjerne gjenopprettingspunkter og til og med tørke en stasjon.


CCleaner Fordeler og ulemper

Som du kan se, er det mye å like med CCleaner:

Pros:

  • Installerer raskt
  • Flere installasjonsalternativer
  • Oppbevarer informasjonskapsler som den vet at du sannsynligvis ikke vil slette (som pålogginger via nettpost)
  • Diskret kontekstmeny tillegg til papirkurven
  • Lang historie med regelmessige programoppdateringer
  • En sikkerhetskopifil opprettes før endringer i registret blir gjort
  • Killer-funksjonssett
  • Kan unngå å skanne registernøkler og verdier du ber den hoppe over
  • Støtte for macOS 10.8 og nyere
  • Tilgjengelig som en Android-app

Ulemper:

  • Standard nedlastingsside er forvirrende og får programmet til å koste penger, noe det ikke gjør
  • Det vanlige installasjonsprogrammet vil legge til et annet program på datamaskinen din med mindre du eksplisitt benekter det

Tanker om CCleaner

Hvis det ikke allerede er åpenbart, elsker vi CCleaner. Det er lite, raskt og grundig. Det annonserer ikke for å løse alle problemene under solen som så mange "registerreparasjonsverktøy" gjør. Den gjør det den gjør, og det er bra nok. Vi liker det.

Vi liker veldig godt at det er noen måter å "installere" CCleaner på. Og mens vi vanligvis er en veldig stor fan av bærbare programmer, er en fordel ved å installere CCleaner tillegget til Kjør CCleaner og Åpne CCleaner høyreklikk alternativer til papirkurven. Hvis du planlegger å bruke CCleaner for generell systemrengjøring, er dette en veldig praktisk funksjon.

Min eneste virkelige klage på CCleaner er den forvirrende nedlastingssiden, som du kan se her. Mens vi lenker til deres mye mer tydelige byggeside andre steder i denne anmeldelsen, er standard CCleaner-nedlastingsside som folk flest havner på, litt forvirrende.

Ved første øyekast ser nedlastingssiden deres ut som om du må betale for CCleaner hvis du vil at den faktisk skal gjøre noe. Vi får faktisk jevnlige e-poster om at CCleaner ikke er gratis. Derimot, det er gratis, men du kan velge å betale for Professional eller Business Edition-versjonene for å få personlig støtte, en programvareoppdaterer og noen få andre funksjoner. CCleaner Free fungerer 100 prosent og vil ikke be deg om å betale for noe for å rydde opp i registeret eller andre filer (men noen av innstillingene i gratisversjonen fungerer bare hvis du har Pro).

Det bør være klart at mens CCleaner er helt gratis, er det bare gratis for hjemmebrukere. Forretningsversjoner av CCleaner er påkrevd hvis du planlegger å bruke programmet i alt annet enn et hjem / personlig scenario.

Et annet trivielt problem vi har med CCleaner, er at helt i starten av installasjonsprogrammet blir du spurt om du vil installere et annet program sammen med CCleaner. Vi har sett et annet Piriform-program og Avast! Gratis antivirus annonsert her, men andre kan også være. Hvis du ikke vil ha annet enn CCleaner, er det bare å fjerne merket for / avvise hvilket program som er nevnt, og fortsette å installere CCleaner normalt.

Oppsummert, hvis du tror at en registerrensere er nødvendig for å løse noe datamaskinproblem du har, anbefaler vi på det sterkeste at du velger CCleaner. Hvis du er interessert i noen av de andre virkelig kule systemrengjøringsfunksjonene, vet du at blant disse programmene er CCleaner sannsynligvis også det beste alternativet. Det er rett og slett et fantastisk program.

Piriform, selskapet bak CCleaner, lager også en rekke andre gratis og høyt rangerte systemprogrammer som Recuva, som er et gratis datarekonstruksjonsverktøy, og Defraggler, et helt gratis defragrogram, og Speccy, et gratis systeminformasjonsverktøy.


Hvordan bruke CCleaner

CCleaner er enkel å installere. Bare gå til byggesiden og velg installasjonsalternativet du vil ha.

Velg standardinstallasjonsprogrammet eller den slanke versjonen for å installere CCleaner slik du gjør med et vanlig program. Velg den bærbare versjonen hvis du vil kjøre CCleaner fra en flash-stasjon eller bare ikke vil installere enda et program på datamaskinen. Du må pakke ut programmet før du kjører det i så fall.

Når den er i gang, følger du disse trinnene for å rense registeret:

  1. Velg registret ikon til venstre.

  2. Under Registry Cleaner overskrift, sørg for at alle alternativene er merket.

    Hvis du har en god ide om hva du vil at CCleaner skal "rense" fra registeret, må du i det minste begrense utvalget. Hvis du for eksempel mottar en feil når Windows starter om et program du ikke lenger har installert, kan du sannsynligvis bare la Kjør ved oppstart være merket.

  3. Velg Skann etter problemer. CCleaner er ferdig med å skanne registeret ditt for unødvendige oppføringer når den grønne fremdriftslinjen øverst på skjermen når 100%.

    Hvis du bestemmer deg for å avbryte skanningen midt i den - kanskje fordi det tar for lang tid å fullføre - vil du fortsatt kunne fikse det som ble funnet før du avbrøt det.

  4. Velg Løs valgte problemer.

    Mens alle registeroppføringene som CCleaner fant er merket av som standard, kan du fjerne merkingen for alle oppføringene du vil beholde. En av de gode tingene med CCleaner sammenlignet med konkurrentene er at den ikke går over bord. Du er sannsynligvis trygt å fjerne alt du finner.

  5. Plukke ut Ja i dialogboksen som spør "Vil du sikkerhetskopiere registret før du gjør endringer?".

    Hvis du ikke blir spurt om å sikkerhetskopiere registret, kan du sørge for at du er neste gang ved å aktivere den Vis spørsmål om sikkerhetskopiering av registerproblemer in alternativer > Avansert.

  6. Velg et passende sted å lagre REG-filen og velg deretter Spar.

    Denne REG-filen kan brukes til å angre endringene CCleaner er i ferd med å gjøre i registret. Se Slik gjenoppretter du Windows-registret hvis du senere bestemmer deg for å bruke REG-sikkerhetskopien.

  7. Velg på neste skjermbilde Løs alle valgte problemer.

    Du kan også velge Løs problemet for å fjerne hver oppføring om gangen, men sjansen er stor for at du ikke er sikker på hvilke oppføringer som skal beholdes eller slettes. Heldigvis gjør CCleaner en god jobb med å bestemme det for deg, så det er best å bare fjerne dem alle samtidig, spesielt hvis det er hundrevis eller tusenvis.

  8. Plukke ut Lukke etter at alle endringene er fullført. Dette kan ta bare et sekund eller to, opptil flere sekunder, avhengig av hvor mange registernøkler CCleaner fjerner eller endrer og hvor rask datamaskinen din er.

Det er nå trygt å lukke CCleaner eller utføre en annen systemrengjøringsoppgave med programmet.

Det er imidlertid en god ide å gjenta trinnene ovenfor igjen, selv om du nettopp har fullført en registeropprydding med CCleaner. Det er nødvendig med en gjentatt skanning, siden noen elementer som tidligere ble fjernet, kan skape flere objekter som må fjernes. I så fall er bare en ny skanning (eller tredje eller fjerde osv.) Nødvendig for å slette de nye foreldreløse oppføringene.

Hvis du kjører en ekstra skanning og resultatene er nøyaktig de samme som forrige skanning (dvs. at de samme oppføringene ble fjernet i begge tilfeller), kan du slutte å gjenta oppryddingsprosessen. En grunn til at dette kan skje, er hvis en prosess trenger disse oppføringene, og slik at systemet gjenoppbygger dem selv etter at du har slettet dem.

CCleaner er fullstendig dokumentert på Piriforms nettsted og er en flott ressurs hvis du trenger litt hjelp.

Last ned CCleaner


Legg igjen en kommentar