FNA-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med FNA-filtypen er en FASTA Format DNA og Protein Sequence Alignment-fil som lagrer DNA-informasjon som kan brukes av programvaren for molekylærbiologi.

FNA-filer kan spesifikt brukes til å inneholde bare nukleinsyreinformasjon mens andre FASTA-formater inneholder annen DNA-relatert informasjon, for eksempel de med FASTA, FAS, FA, FFN, FAA, FRN, MPFA, SEQ, NET eller AA filutvidelser.

Disse tekstbaserte FASTA-formatene oppsto opprinnelig av en programvarepakke med samme navn, men brukes nå som standard i DNA- og proteinsekvensjusteringsapplikasjoner.

FNA refererer også til noen teknologibetingelser som ikke har noe med dette filformatet å gjøre, som endelig nettverksaksept, filnavn / attributtforstørrelsesanlegg, Fujitsu-nettverksarkitektur og rask naboannonsering.


Hvordan åpne en FNA-fil

FNA-filer kan åpnes på Windows-, Mac- og Linux-operativsystemene med Geneious. For å gjøre dette, naviger til Fil> Importer menyen og velg å importere FNA-filen via Fra fil ... menypost.

Geneious er ikke gratis, men du kan be om en 14-dagers prøveperiode for å prøve det.

Du kan også være i stand til å åpne FNA-filer med BLAST Ring Image Generator (BRIG).

Prøv å åpne FNA-filen din med Notepad ++ eller en annen tekstredigerer hvis programideene ovenfor ikke fungerer. Filen kan faktisk være tekstbasert og enkel å lese, eller du kan oppdage at den spesifikke FNA-filen din ikke har noe med FASTA-format å gjøre, i så fall kan det å åpne filen som et tekstdokument avsløre tekst som identifiserer det som ble brukt til lage filen eller hvilket format filen er i.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne FNA-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne FNA-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en FNA-fil

Vi kan ikke bekrefte dette siden vi ikke har prøvd det, men du bør kunne bruke Geneious til å konvertere en FNA-fil til mange andre formater, som FASTA, GB, GENEIOUS, MEG, ACE, CSV, NEX, PHY, SAM, TSV og VCF. Dette kan gjøres gjennom Geneious ' Fil> Eksporter menyen.

Genious bør også kunne konvertere FNA-filen til en bildefil i PNG-, JPG-, EPS- eller PDF-format via Fil> Lagre som bildefil ... alternativet.

Selv om du normalt ikke bare kan gi nytt navn på filtypen til noe annet og forvente at den fungerer på samme måte, kan du gi nytt navn til en .FNA-fil til en .FA-fil hvis den spesifikke programvaren for DNA-sekvensering bare gjenkjenner FA-formatet.

I stedet for å gi nytt navn til filtyper, vil du bruke en gratis filkonverter til å konvertere andre filtyper. I tilfelle med FNA- og FA-filer, skjer det slik at noen programmer bare åpner filer som har FA-filtypen, og i så fall vil navnet på det fungere bra.


Åpner filen fortsatt ikke?

Hvis du fremdeles ikke kan få filen din til å åpne etter bruk av programmene ovenfra, kan det hende at filtypen faktisk ikke leser .FNA, men i stedet noe som bare ligner.

For eksempel ser FNG-filer (Font Navigator Group) veldig ut som de sier ".FNA", men hvis du ser nøye etter, er bare de to første bokstavene de samme. Siden filtypene er forskjellige, er det en indikasjon på at de har et annet filformat og mest sannsynlig ikke vil fungere med de samme programmene.

Det samme kan sies for mange andre filutvidelser som FAX, FAS (Compiled Fast-Load AutoLISP), FAT, FNTA (Aleph One Font), FNC (Vue Functions), FND (Windows Saved Search) og andre.

Ideen her er å bare sørge for at filtypen leser .FNA. Hvis den gjør det, kan du prøve igjen å bruke programmene ovenfra for å åpne eller konvertere FNA-filen. Hvis du har en annen type fil, kan du undersøke filtypen for å finne ut hvilke applikasjoner som trengs for å åpne eller konvertere filen.


Legg igjen en kommentar