Hvordan finne noen på Facebook ved hjelp av en e-postadresse

Så du vil slå opp eller legge til noen på Facebook, men det er kanskje ikke noe alternativ å gjøre det ved å søke etter navnet deres. Hvis du kjenner e-postadressen deres, kan du kanskje finne profilen deres - men det er ikke garantert.


Hvorfor slå opp noen på Facebook ved hjelp av e-posten sin?

Her er tre typiske grunner til at du kanskje vil bruke noens e-postadresse til å finne Facebook-profilen deres:

  • Navnet deres er så vanlig at det er for vanskelig å få øye på det blant alle de andre Facebook-brukerne med samme navn når du gjør et navnesøk.
  • De har ikke oppført sitt fulle navn på Facebook-profilen sin (kanskje ved å bruke kallenavn som fornavn eller mellomnavn som etternavn).
  • De (eller deg) kjenner ikke Facebook-brukernavnet / URL-en, så du kan ikke bruke den til å gå direkte til profilen deres.

Emilie Dunphy / Web


Søk etter en e-postadresse i Facebooks søkefelt

Dette fungerer bare hvis personen du leter etter, har e-postadressen sin oppført som offentlig i sin Info-informasjon. Mange mennesker har ikke dette oppført for å opprettholde personvernet, så sjansen er mer usannsynlig enn sannsynlig at du finner en persons profil på denne måten. Likevel er det ingen skade i det minste å prøve.

  1. Naviger til Facebook.com i en nettleser eller åpne appen på mobilenheten din, og logg på Facebook-kontoen din om nødvendig.

  2. På nettet skriver du inn (eller kopierer og limer inn) e-postadressen til personen du vil finne i Facebook-søkefeltet øverst på en hvilken som helst Facebook-side, og trykk på Enter or Tilbake nøkkel.

    Trykk på på appen forstørrelsesglass øverst på skjermen, skriv inn e-postadressen i søkefeltet og trykk på Go/Søk.

  3. Som standard leverer dette søket resultater om alt som er relatert til søket ditt - inkludert sider, steder, grupper og mer. Velg porsjoner kategorien for å filtrere ut alt unntatt brukerprofiler.

    Facebook vil bare vise deg profilresultater for folk som har gjort e-post eller kontaktinformasjon offentlig eller som allerede har en forbindelse til deg.

  4. Hvis du ser en matchende e-postadresse i søkeresultatene, velger du personens navn eller profilbilde å gå til Facebook-profilen deres. Du kan også klikke på knappen Legg til venn hvis du er sikker på at det er riktig person.

    Hvis du ikke kan finne riktig profil i resultatene dine, kan du prøve å filtrere resultatene hvis du vet annen informasjon om denne personen. På nettet bruker du filtrene på venstre side for å filtrere etter by, utdanning, jobb eller felles venner. I appen bruker du filterknappene i den vannrette menyen øverst.

  5. Plukke ut Legg til venn hvis du vil sende dem en venneforespørsel. 

    Hvis du ikke ser denne knappen, tillater de kanskje ikke folk å sende dem venneforespørsler uten en felles venneforbindelse. I dette tilfellet må du kanskje velge Forespørsel å sende dem en melding som ber dem om å sende deg en venneforespørsel først.


Finn personer du vil legge til på Facebook Messenger

Visste du at Messenger-brukere ikke en gang trenger å ha en Facebook-konto for å bruke den? Du kan finne og legge til folk i Messenger uten å legge dem til som venner på Facebook først.

Legg igjen en kommentar