XLB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XLB-filtypen er sannsynligvis en Excel Toolbars-fil. De lagrer informasjon om det nåværende oppsettet av verktøylinjer, som alternativ og plasseringer, og er nyttige hvis du vil kopiere konfigurasjonen til en annen datamaskin.

Hvis den ikke er tilknyttet Excel, kan XLB-filen i stedet være en OpenOffice.org-modulinformasjonsfil som brukes av OpenOffice Basic-programvaren for å lagre detaljer om makro- eller komponentbiblioteket. Disse typer XLB-filer bruker XML-formatering og kalles mest sannsynlig script.xlb eller dialog.xlb.

Script.xlb-filen inneholder navnene på modulene i biblioteket, mens dialog.xlb er for lagring av navnene på dialogbokser.


Hvordan åpne XLB-filer

En XLB-fil kan åpnes med Microsoft Excel, men det er viktig å innse at den bare lagrer tilpasningsinformasjon, ikke faktiske regnearkdata. Dette betyr at du ikke bare kan dobbeltklikke på filen og forvente at den åpnes med noen form for lesbar informasjon.

I stedet må XLB-filen plasseres i riktig mappe slik at Excel ser den når den åpnes. Du bør kunne gjøre dette ved å sette XLB-filen i denne mappen:

% appdata% Microsoft Excel

Hvis du er sikker på at filen din faktisk har regnearkinformasjon som tekst, formler, diagrammer osv., Kan det hende du leser feil filtypen feil. Hopp ned til den siste delen nedenfor for mer informasjon om det.

OpenOffice kan åpne XLB-filer som er OpenOffice.org-modulinformasjonsfiler. Siden de er XML-baserte tekstfiler, kan du også lese innholdet i filen med et tekstredigeringsprogram. 

OpenOffice lagrer dem normalt i installasjonsmappen:

OpenOffice (version)presets

...og:

OpenOffice (versjon) share

Imidlertid er det to XLC-filer som inneholder plasseringene til bibliotekene og dialogboksene, og de kalles script.xlc og dialog.xlc. De ligger i den grunnleggende mappen her, i Windows:

% appdata% OpenOffice (versjon) bruker

Hvis du oppdager at et program på din PC prøver å åpne XLB-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne XLB-filer, kan du endre standardprogrammet for bestemte filtyper i Windows.


Hvordan konvertere en XLB-fil

Det kan være fristende å ønske å konvertere XLB til XLS slik at du kan åpne filen som et vanlig regnearkdokument, men det er bare ikke mulig. XLB-filen er ikke i et tekstformat som XLS-filer er, så du kan ikke konvertere XLB-filen til noe annet brukbart format som XLS, XLSX, etc.

Dette gjelder enten XLB-filen din fungerer med Excel eller OpenOffice; ingen av disse filformatene er de samme som en arbeidsbok / regnearkfilformat.

Mer informasjon om XLB-filer

Du kan lese mer om hvordan OpenOffice Base bruker XLB-filer på Apache OpenOffice-nettstedet.

Hvis du får feil relatert til XLB-filer i OpenOffice (f.eks. Script.xlb eller dialog.xlb), avinstallerer du utvidelsen som ber feilen (gjennom verktøy > Extension Manager), og installer den deretter på nytt. Eller du kan prøve å tilbakestille OpenOffice-brukerprofilen din.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan få noen av de ovennevnte programmene til å åpne filen, er det en god sjanse for at du ikke egentlig har med en XLB-fil å gjøre. Noen filer har filtypen som ser veldig ut som det står "XLB" når det ikke gjør det. Dette kan få deg til å tro at det vil åpne med programmene ovenfor.

For eksempel bruker to filformater som ser ut som XLB XLS og XLSX filtypen. De ser litt ut som XLB siden de deler to av de samme bokstavene, men sistnevnte er faktiske regnearkfiler som kan inneholde lesbar tekst, formler, bilder osv. De åpnes ikke som XLB-filer, men i stedet som vanlige Excel-filer ( dobbeltklikk på dem eller bruk menyen til å lese / redigere dem).

XNB og XWB er to andre eksempler på filformater som kan forvirre deg til å tro at du har en XLB-fil. En annen er XLC, som vanligvis er en Excel Chart-fil som brukes av versjoner av MS Excel før 2007 (men som nevnt ovenfor, kan den også være assosiert med OpenOffice, men den kan fremdeles ikke åpne som en XLB-fil).

Uansett hvilken fil du har å gjøre med, undersøk den virkelige filtypen for å lære mer om hvordan du åpner eller konverterer den.


Legg igjen en kommentar