ESD-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med ESD-filtypen er en fil som lastes ned ved hjelp av Microsofts elektroniske nedlastingsprogram, så selve filen kalles en Windows Electronic Software Download-fil. Den lagrer en kryptert Windows Imaging Format (.WIM) fil.

Du kan se denne filen når du oppgraderer Windows-operativsystemet. Dette er ofte tilfelle når du laster ned en fil fra Microsofts nettsted for å installere noe som Windows 10.

Andre ESD-filer kan i stedet være helt uavhengige og stå for en ExpertScan Survey Document-fil. Denne typen brukes sammen med Expert Scan-programvaren for å lagre undersøkelser, skjemaer og / eller rapporter.

ESD-filer.


Hvordan åpne en ESD-fil

ESD-filer som er fra Microsoft, og som brukes når du installerer programvareoppgraderinger, skal ikke åpnes manuelt (med mindre du konverterer dem som beskrevet nedenfor). I stedet bruker Windows dem internt under oppdateringsprosessen.

De lagres ofte sammen med WIM-filer (Windows Imaging Format) i brukerens AppData Local Microsoft mappe, under undermappen WebSetup Download .

ExpertScan Survey-dokumentfiler kan åpnes med Expert Scan, et program fra AutoData.

Annen programvare kan også bruke ESD-filer, men verken for programvareoppgraderinger eller dokumentfiler. Hvis ingen av ideene ovenfor fungerer for å åpne den, er det sannsynlig at den ikke er i noe format. På dette punktet er det sannsynligvis smart å prøve å bruke et tekstredigeringsprogram for å åpne det - det kan bare være et vanlig tekstdokument, men hvis ikke, kan det fortsatt gi lesbar informasjon som kan hjelpe deg med å identifisere formatet det er i.


Hvordan konvertere en ESD-fil

Wim Converter er et gratis verktøy som konverterer Microsoft ESD-filer til WIM eller SWM (en delt WIM-fil). Det gratis NTLite-programmet kan også lagre en til WIM.

ESD Decrypter kan brukes til å konvertere en ESD til ISO. Siden dette programmet lastes ned gjennom et ZIP-arkiv, kan det hende du trenger en gratis filhenter som 7-Zip for å åpne den.

ESD Decrypter er et kommandolinjeprogram, så det er definitivt ikke så greit å bruke som et program som har et brukergrensesnitt. Det er en veldig nyttig ReadMe.txt-fil som følger med nedlastingen, som vil hjelpe deg å forstå hvordan du konverterer filen.

Hvis du til slutt ønsker å starte opp til en ESD-fil, følg instruksjonene ovenfor for å konvertere filen til ISO, og les deretter Hvordan brenne en ISO-fil til en USB-stasjon eller Hvordan brenne en ISO-fil til en DVD . Du må også endre oppstartsrekkefølgen i BIOS slik at datamaskinen din starter opp til platen eller flash-stasjonen.

ExpertScan Survey Document-filer kan eksporteres til PDF ved hjelp av Expert Scan-programvaren nevnt ovenfor.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av programmene nevnt ovenfor hjelper deg med å åpne filen, er det en god sjanse for at du ikke egentlig har med en ESD-fil å gjøre, noe som kan være tilfelle hvis du har lest feil filtypen feil.

For eksempel ser det ut til at EDS-filer er relatert på en eller annen måte, men siden filtypene faktisk er forskjellige, er det en god indikasjon på at formatene også er forskjellige, noe som betyr at de krever forskjellige programmer for å fungere.

Hvis du finner ut at suffikset på filen din ikke leser ".ESD", må du undersøke filtypen den trenger for å lære mer om programmene som er ansvarlige for å åpne eller konvertere den.

Legg igjen en kommentar