Hvordan aktivere og bruke den skjulte søkefeltlinjen

Macs Finder har mange funksjoner som gjør det enkelt å navigere gjennom filene dine, men noen av disse funksjonene, som Finder Path Bar, er slått av eller skjult. Det tar ikke lang tid å aktivere Path Bar, slik at du kan dra nytte av den.


The Finder's Path Bar

Med utgivelsen av OS X 10.5 la Apple til en ny funksjon i Finder-vinduene: Path Bar. Finder Path Bar er en liten rute nederst i et Finder-vindu, rett nedenfor der filer og mapper er oppført.

Som navnet antyder, viser stanglinjen deg banen fra mappen du ser på til toppen av filsystemet. For å si det på en annen måte, viser det deg banen du opprettet da du klikket gjennom Finder for å komme til den gjeldende mappen.

Informasjon om at denne artikkelen gjelder for følgende operativsystemer: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10) , OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8), OS X Lion (10.7), OS X Snow Leopard (10.6) og OS X (10.5) Leopard.


Aktiver Finder Path Bar

Finder Path Bar er deaktivert som standard, men det tar bare noen få sekunder å aktivere den.

 1. Start med å åpne et Finder-vindu på din Mac. En enkel måte å gjøre dette på er å klikke på Finder-ikonet i Dock.

 2. Når et Finder-vindu er åpent, velger du Vis banestang fra Utsikt menyen.

 3. Banelinjen vises nederst i alle Finder-vinduene og viser banen til en hvilken som helst fil eller mappe du velger.

Deaktiver Finder Path Bar

Hvis du bestemmer deg for at du foretrekker det mer minimalistiske Finder-vinduet, kan du slå Path Bar av like raskt som du slo det på.

 1. Åpne et Finder-vindu.

 2. Plukke ut Skjul stanglinje fra Utsikt menyen.

Path Bar forsvinner.


Bruke Finder Path Bar

I tillegg til den åpenbare bruken som et veikart som viser hvor du har vært og hvordan du kom deg derfra og hit, serverer Path Bar også andre nyttige funksjoner.

 • Dobbeltklikk på en av mappene i banelinjen for å gå til den mappen.
 • Flytt filer og mapper til et hvilket som helst element i banelinjen ved å dra og slippe dem. Kopier elementene ved å holde nede Alternativ når du drar dem eller oppretter et alias til et element ved å holde nede Kommando + Alternativ tastene mens du drar.
 • Flytt mapper rundt i banen. Dette er nyttig hvis du ved et uhell oppretter en mappe på feil nivå, og det ville være bedre om den flyttet opp eller ned et nivå i den eksisterende banen. Dra mappen til stedet i banen du vil at den skal være.
 • Avkortede mappenavn vises ofte i stanglinjen. Du kan utvide Finder-vinduet for å se mappenes fulle navn, men det fungerer ikke bra hvis du har mange avkortede mappenavn i Path Bar. En bedre metode er å plassere markøren over en mappe med et avkortet navn. Etter et sekund eller to utvides mappen for å vise sitt fulle navn.
 • Path Bar fungerer også når du utfører et Finder-søk. Når resultatene av et søk vises i Finder, kan du oppdage hvor et element er lagret ved å velge elementet i søkeresultatene og deretter kikke på banelinjen.

Flere måter å vise stien på

Banelinjen er praktisk, men det er andre måter å vise banen til et element på. En metode er å legge til baneikonet i Finder-verktøylinjen ved å velge Utsikt i Finder-menylinjen og velge Tilpass verktøylinjen.

Dra Sti ikonet til toppen av Finder-vinduet.

Sti-ikonet viser stien til det valgte elementet akkurat som Sti-linjen gjør. Forskjellen er at banelinjen viser banen i et horisontalt format, mens banen-ikonet bruker et vertikalt format. Den andre forskjellen er at baneknappen bare viser banen når du klikker på knappen.

Vis hele stienavnet

Den siste metoden for å vise banen til et element i et Finder-vindu, bruker Finders tittellinje og dens proxy-ikon. Finders proxy-ikon kan allerede vise en bane. Alt du trenger å gjøre er å høyreklikke på ikonet. Denne banen bruker en rekke ikoner for å vise banen til det nåværende Finder-vinduet. Imidlertid, med litt Terminal-magi, kan du endre Finder-tittellinjen og dens proxy-ikon for å vise det sanne banenavnet, ikke en haug med ikoner. For eksempel, hvis du har et Finder-vindu åpent i nedlastingsmappen, er standard proxy-ikonet et mappeikon med navnet "Nedlastinger". Etter å ha brukt dette Terminal-trikset, viser Finder i stedet et lite mappeikon etterfulgt av / Users / YourUserName / Downloads.

Gjør følgende for å aktivere Finders tittellinje for å vise det lange banenavnet:

 1. Start terminal, lokalisert på / Applications / Utilities /.

 2. Skriv inn følgende ved Terminal-ledeteksten:

  standardinnstillinger skriver com.apple.finder _FXShowPosixPathI

  Du kan trippelklikke Terminal-kommandoen her for å velge hele tekstlinjen og deretter kopiere / lime inn linjen i terminalvinduet.

 3. Press Enter or Tilbake.

 4. Ved terminalprompten skriver du inn:

  killall Finder

 5. Press Enter or Tilbake.

Finder startes på nytt, hvoretter et Finder-vindu viser det lange banenavnet til den gjeldende plasseringen av en mappe.

Deaktiver visning av hele stienavnet

Hvis du bestemmer deg for at du ikke liker at Finder alltid viser det lange banenavnet, kan du slå av funksjonen med følgende terminalkommandoer:

 1. Skriv inn følgende ved Terminal-ledeteksten:

  standard skriv com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool false

 2. Press Enter or Tilbake.

 3. Ved terminalprompten skriver du inn:

  killall Finder

 4. Press Enter or Tilbake.

Finder Path Bar og relaterte banefunksjoner i Finder kan være en praktisk snarvei når du arbeider med filer og mapper. Prøv denne smarte skjulte funksjonen.


Legg igjen en kommentar