Hva er en DJVU-fil? (Og hvordan åpne en)

Hva å vite

  • En DJVU-fil er en DjVu-bildefil.
  • Åpne en med Sumatra PDF, DocsPal eller en annen kompatibel visning.
  • Konverter til PDF, EPUB, MOBI og andre med Caliber, Zamzar og lignende verktøy.

Denne artikkelen beskriver hva en DJVU-fil er, hvordan du åpner en, og hvilke programmer som kan konvertere en til et mer vanlig format som PDF eller MOBI.


Hva er en DJVU-fil?

En DJVU-fil (uttalt som déjà vu) er utviklet av AT&T Labs, og er et grafikkfilformat beregnet på skannede bilder, som PDF-format, som du sannsynligvis er mer kjent med.

Siden en DJVU-fil kan inneholde komprimerte, men likevel høykvalitets fargebilder, fotografier, tekst og tegninger, brukes den som format for noen ebøker, samt manualer, aviser, eldgamle dokumenter osv. Som er skannet inn i en datamaskin.

DjVu-filer kan bruke .DJVU eller .DJV filtypen.

Web / Tim Fisher


Hvordan åpne en DJVU-fil

Det gratis Sumatra PDF-programmet er sannsynligvis den raskeste og enkleste måten å åpne DJVU-filer på. Det kan også lagre en åpen DJVU-fil til en TXT-fil for enkel lesing uten grafikk.

DjVu.org har en liste over noen andre programmer som åpner DJVU-filer, som DjVuLibre for Mac og Windows. Okular og Evince er to alternativer for å åpne DJVU-filer på Linux.

DocsPal er en online DJVU-visning som er nyttig hvis du ikke vil installere en dedikert visning på datamaskinen. Å bruke et elektronisk verktøy betyr også at du kan åpne filen mye raskere, samt se filen uavhengig av operativsystem. Konverteringsdelen av dette nettstedet lagrer den opplastede DJVU-filen i EPS, PS og noen få andre formater.


Hvordan konvertere en DJVU-fil

DJVU-filer brukes ikke så mye som lignende formater som PDF, EPUB, MOBI og andre eBook-filformater.

DjVu2PDF.com og ConvertOnlineFree.com er to online DJVU-omformere for Windows, Mac og Linux som gir et raskt alternativ å konvertere DJVU til PDF.

En annen gratis online filkonverterer som er flott for mindre DJVU-filer, er Zamzar. Bare last opp DJVU-filen til dette nettstedet for å konvertere den til JPG, BMP, GIF, PNG, TIF eller andre lignende bildeformater.

Bortsett fra online DJVU-omformere, er det selvfølgelig nedlastbare og installerbare omformere som Caliber. Dette bestemte programmet kan konvertere DJVU til EPUB, MOBI, AZW3, DOCX, PDB, FB2, LRF og andre formater. Imidlertid kan Caliber bare konvertere en DJVU-fil hvis den inneholder innebygd tekst, som om den ble opprettet ved hjelp av OCR-programvare. Bare bilder av DJVU-filer støttes ikke.

Et annet eksempel på en nedlastbar DJVU-omformer er en som heter DjVu Converter, som kan konvertere DJVU til PNG, JPG, EPUB, PDF og TIFF. Med dette programmet trenger du ikke å konvertere alle sidene hvis du ikke vil at noen av dem skal inkluderes i den endelige filen. For eksempel kan du velge å konvertere bare side 10 til 25, eller bare side 11 og 14, for å i hovedsak kutte ut annenhver side. Det er også et alternativ for å definere bildekvalitet / kompresjonshastighet.

Sumatra PDF og DocsPal, nevnt ovenfor, kan også konvertere DJVU-filer.


Mer informasjon om DJVU-filer

DjVu-filer er i stand til å skille bilder i forskjellige biter og komprimere hver av dem separat fra de andre delene, slik at de kan komprimeres så høyt som de er, men fremdeles gir bilder av overlegen kvalitet.

Siden DJVU-filer kan skille bilder og tekst i forskjellige lag, betyr det at ett lag kan brukes bare for å holde OCR-tekst, slik at du kan søke etter og kopiere tekst ut av filen.

Legg igjen en kommentar