EPUB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En EPUB-fil er en Open eBook-fil.
  • Åpne en med Caliber, Apple Books eller Readium.
  • Konverter en ved å bruke disse instruksjonene, slik at den fungerer på Kindle, eller til PDF, MOBI, etc. med Caliber eller Zamzar.

Denne artikkelen forklarer hva en EPUB-fil er, hvordan du åpner en på alle enhetene dine, og hvordan du konverterer en til et annet format som vil fungere med eReader.


Hva er en EPUB-fil?

En EPUB-fil (forkortelse for elektronisk publisering) er i filformatet Open eBook. Du kan laste ned EPUB-filer og lese dem på smart telefonen, nettbrettet, e-leseren eller datamaskinen. Denne tilgjengelige eBook-standarden støtter flere maskinvare-eBook-lesere enn noe annet filformat.

EPUB 3.2 er den siste EPUB-versjonen. Den støtter de nyeste versjonene av HTML, CSS og SVG, og har innebygd støtte for innebygd interaktivitet, lyd og video.

Hvis du leter etter gratis EPUB-bok nedlastinger, vet du at det er mange online ressurser der du kan finne gratis bøker, for eksempel Open Library.


Hvordan åpne en EPUB-fil

EPUB-filer kan åpnes i de fleste eBook-lesere, inkludert B&N Nook, Kobo eReader og Apples Books-app. EPUB-filer må konverteres før de kan brukes på Amazon Kindle.

EPUB-filer kan også åpnes på en datamaskin med flere gratis programmer, som Caliber, Adobe Digital Editions, Apple Books, EPUB File Reader, Stanza Desktop, Okular og Sumatra PDF.

I tillegg til noen av programmene som nettopp er nevnt, kan Mac-brukere lese EPUB-filer med Readium.

Mange iPhone- og Android-apper viser EPUB-filer. Det er også tillegg og utvidelser for Firefox og Chrome som lar deg lese EPUB-filer i nettleseren, akkurat som andre dokumenter. EPUBReader for Firefox og Simple EPUB Reader for Chrome er bare noen få eksempler.

Google Play Bøker er et annet sted du kan åpne EPUB-filer ved å laste opp EPUB-filen til Google-kontoen din og se den gjennom nettklienten.

Siden EPUB-filer er strukturert som ZIP-filer, kan du gi nytt navn til en EPUB-e-bok, erstatte .epub med .zip, og deretter åpne filen med ditt favorittfilkomprimeringsprogram, som det gratis 7-Zip-verktøyet. Inne bør du finne innholdet i EPUB eBook i HTML-format, samt bildene og stilene som ble brukt til å lage EPUB-filen. EPUB-filformatet støtter å legge inn filer som GIF-, PNG-, JPG- og SVG-bilder.


Hvordan konvertere en EPUB-fil

Det er flere måter å konvertere EPUB-filer på:

  • Caliber er det fremste programmet for konvertering av en EPUB-fil til et annet format. Den konverterer til og fra de fleste andre eBook-formater, inkludert de som er kompatible med Amazon Kindle. Noen av de støttede konverteringene inkluderer EPUB til FB2, HTML, LIT, LRF, MOBI, PDF, PDB, RTF, TXT og SNB.
  • Zamzar er en annen online EPUB-omformer verdt å nevne. Du kan bruke nettstedet til å konvertere EPUB-filen til PDF, TXT, FB2 og andre lignende tekstformater.
  • Å bruke eBook Converter online er en måte å lage en EPUB-fil fra en annen dokumentfil som AZW eller PDF.

Du kan prøve å konvertere en EPUB-fil ved å åpne den i en av de andre e-bokleserne og velge å lagre eller eksportere den åpne filen som et annet filformat, selv om dette sannsynligvis ikke er så effektivt som å bruke Caliber eller online-omformerne.

Hvis ingen av disse metodene fungerer, kan du sjekke ut andre program for fil konvertering.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

En av de vanligste feilene når du åpner en ukjent filtype, er feillesing av filtypen. Selv om forskjellige filformater bruker forskjellige filtyper, ser de noen ganger veldig mye like ut, noe som kan være forvirrende når du prøver å åpne eller konvertere en.

For eksempel er en PUB-fil bare en bokstav fra å bruke nøyaktig samme suffiks som EPUB-filer, men i stedet for å være Open eBook-filer, brukes de av Microsofts Publisher som Publisher Document-filer.

Det er også enkelt å forveksle en EPM- eller EBM-fil for en EPUB-fil. EBM-filer er enten EKSTRA! Grunnleggende makro filer eller Embla-opptaks filer, men ingen av formatene er en eBok. Den første åpnes med Micro Focus-programvare, og den andre brukes av Embla RemLogic-programvaren.

Hvis du oppdager at filen din faktisk ikke bruker EPUB-filtypen, kan du lese den på nytt for å se hva utvidelsen er, og deretter undersøke den på Google eller her på Web for å lære mer om hva den brukes til og hvordan du åpner og / eller konverter det.


Legg igjen en kommentar