En guide til iPadens tilgjengelighetsinnstillinger

IPadens tilgjengelighetsinnstillinger kan bidra til å gjøre den mer nyttig for de med syns- eller hørselsproblemer, og i noen tilfeller til og med hjelpe de med fysiske eller motoriske problemer. Disse tilgjengelighetsinnstillingene kan øke størrelsen på standardfonten, zoome inn på skjermen og til og med snakke tekst eller aktivere undertekster.

Disse instruksjonene gjelder for enheter som kjører iOS 10 og nyere.


Hvordan åpne iPadens tilgjengelighetsinnstillinger

Slik finner du iPad-tilgjengelighetsinnstillingene:

  1. Åpne iPad-innstillingene.

  2. Pek general

  3. Finn generelle innstillinger tilgjengelighet alternativet.

  4. Tappe på tilgjengelighet -knappen åpner en skjerm som viser alle alternativene for å øke iPad-funksjonaliteten.

Tilgjengelighetsinnstillingene for iPad gir synsassistanse, hørselsassistanse, læringsbasert guidet tilgang og innstillingene for fysisk og motorisk assistanse. Disse innstillingene kan hjelpe de som ellers har problemer med å betjene et nettbrett, med å nyte iPad.


Visjonsinnstillinger

Innstillingene for visjonstilgjengelighet kan øke tekststørrelsen på skjermen eller lese den for deg.

Øk skriftstørrelsen

Hvis du har problemer med å lese tekst på skjermen, kan du øke standard skriftstørrelse ved å trykke på Større tekst -knappen i det andre settet med visjonsinnstillinger. Denne skriftstørrelsen kan hjelpe iPad til å bli lettere lesbar.

Disse innstillingene fungerer bare med apper som støtter standardskrifttypen. Noen bruker tilpassede skrifttyper, og nettsteder du ser i Safari-nettleseren, har ikke tilgang til denne funksjonaliteten, så det kan fortsatt være nødvendig å bruke klypezoombevegelsen når du surfer på nettet. Du kan også slå på Fet tekst til standard vanlige skrifter til fet skrift.

Tekst-til-tale

Hvis du vil aktivere tekst til tale, trykker du på Tale alternativet og slå på Snakk Selection. Dette er innstillingen for de som tydelig kan se iPad, men har problemer med å lese tekst på den.

Speak Selection lar deg markere tekst på skjermen ved å trykke på en finger og deretter snakke den ved å velge Snakk -knappen, som er høyre-høyre-knappen når du markerer tekst på skjermen. Du kan også trykke på Skrive tilbakemelding å skru på Snakk ord, som snakker ordene du skriver, eller Snakk automatisk tekst, som lar deg vite når automatisk korrigering løser stavemåten.

Zoom

Hvis du har problemer med å se iPad, kan du slå på zoomemodus. Tappe på Zoom -knappen slår på alternativet for å sette iPad i Zoom-modus, som forstørrer skjermen for å hjelpe deg med å se den.

Mens du er i zoom-modus, vil du ikke kunne se hele skjermen på iPad. Du kan sette iPad i Zoom-modus ved å dobbeltklikke på tre fingre for å zoome inn eller ut. Du kan flytte skjermen rundt ved å dra tre fingre. Du kan også gjøre zoom-modus lettere å aktivere ved å slå på zoom Tilgjengelig snarvei nederst i tilgjengelighetsinnstillingene.

VoiceOver

Tekst-til-tale-alternativet er flott for å lese tilbake ord, men hvis du har problemer med å se knapper eller andre skjermelementer, vil VoiceOver alternativet endrer oppførselen til iPad for å gjøre den mer tilgjengelig. I denne modusen vil iPad snakke det du trykker på, slik at brukeren kan navigere via berøring i stedet for syn.

Inverter farger og endre kontrast

Du kan invertere farger ved å trykke på Vis overnattingssteder. Disse innstillingene inkluderer også en innstilling for Fargefiltre for de som er fargeblinde. De viktigste tilgjengelighetsinnstillingene har også et alternativ til Øk kontrast som du kan bruke til redusere Transparency or Mørkere farger.

Slå på Smart inverter for ikke å reversere skjermfargene for bilder og visse apper. Klassisk inverter endrer farger for alt på din iPad.


Hørselsinnstillinger

IPad støtter høreapparater laget med MFi-standarden, som står for "Made For iOS." Disse enhetene kobles til via Bluetooth. Du kan også slå på Mono Audio og juster lydbalansen til venstre eller høyre.

Hørselstilgjengelighet for videoavspilling er i Media seksjonen under Teksting og teksting. Du kan slå på Undertekster og SDHTeksting og teksting seksjon. Du kan også endre tekstenes stil fra gjennomsiktig bakgrunn til større tekst. Du kan til og med lage din egen stil.

IPad støtter også videokonferanser gjennom FaceTime-appen. Denne appen er flott for de med hørselsproblemer som er alvorlige nok til å hindre taleanrop. Og på grunn av den større skjermen er iPad ideell for FaceTime.


Guidet tilgang

Guidet tilgang-innstillingen er flott for de med læringsutfordringer, inkludert autisme, oppmerksomhet og sensoriske utfordringer. Guidet tilgang-innstillingen gjør at iPad holder seg innenfor apper ved å deaktivere Hjem-knappen, som du vanligvis bruker til å avslutte en app. I hovedsak låser den iPad på plass med en enkelt app.

Du kan også bruke iPad's Guided Access-funksjon med småbarnsapper for å gi underholdning til spedbarn og småbarn, selv om iPad-bruk bør være begrenset for småbarn under to år.

IPad har også flotte apper designet for de med autisme, inkludert de som hjelper med kommunikasjon.


Fysiske / motoriske innstillinger

Som standard har iPad allerede innebygd hjelp for de som har problemer med å betjene visse aspekter av nettbrettet. Den digitale assistenten Siri kan utføre oppgaver som å planlegge en hendelse eller stille inn en påminnelse med tale, og Siris talegjenkjenning kan bli stemmediktasjon ved å trykke på mikrofonknappen på skjermtastaturet.

De Hjelpende berøring innstillingen kan også øke funksjonaliteten til iPad. Denne innstillingen gir rask og enkel tilgang til Siri. Du kan også utføre og tilpasse bevegelser gjennom en skjermmeny.

Når AssistiveTouch er aktivert, vises en knapp nederst til høyre på iPad. Denne knappen aktiverer menysystemet og kan gå ut til startskjermen, kontrollere enhetsinnstillingene, aktivere Siri og utføre en favorittbevegelse.

Du kan dra AssistiveTouch-knappen til en ny posisjon langs kanten av skjermen.

IPad støtter også Slå kontroll, som gjør at tredjeparts tilbehør til brytertilgang kan styre iPad. IPad-innstillingene gjør det mulig å tilpasse bryterkontrollen, inkludert finjustering og konfigurering av lydeffekter og lagrede bevegelser.

De Berør innkvartering innstillingen justerer hvor lenge du berører skjermen før iPad registrerer en kommando. Bruk denne innkvarteringen til å ignorere gjentatte berøringer og for å bruke den første eller siste berøringsplasseringen.

Folk som ønsker hjelp med Hjem-knappen, kan justere Hjem-klikk hastighet innstilling, som får iPad til å registrere dobbelt- og trippelklikk med større mellomrom enn vanlig.

Tilgjengelighetssnarveien

Tilgjengelighetssnarveien lar deg tilordne innstillinger som VoiceOver, Zoom eller Invert Colors til et trippelklikk på startknappen.

Snarveier på kontrollpanelet:

Du kan også aktivere tilgjengelighetsfunksjoner gjennom iPads kontrollsenter. Få tilgang til kontrollsenteret ved å skyve fingeren opp helt fra bunnen av iPad. Slik tilpasser du tilgjengelighetskontroller gjennom denne menyen:

I iOS 12 og nyere får du tilgang til Kontrollsenter på iPad ved å sveipe fingeren ned fra øvre høyre hjørne av skjermen.

  1. Start først Innstillinger-appen.

  2. Velg kontroll~~POS=TRUNC fra menyen til venstre.

  3. Pek Tilpass kontroller.

  4. Tilgjengelighetskontrollene du kan legge til i Kontrollsenter er:

    • Tilgjengelighetssnarveier
    • Guidet tilgang
    • Hørsel
    • Forstørrer
    • Tekststørrelse
  5. Trykk på pluss tegn ved siden av hvert alternativ for å legge det til Kontrollsenter.

  6. Kontrollene du legger til, vises i Kontrollsenter neste gang du åpner den.


Legg igjen en kommentar