Hvordan åpne og bruke iPads App Switcher

IPadens oppgavebehandling er en av de enkleste måtene å veksle mellom apper eller bytte til en nylig åpnet app. Det gir deg også tilgang til kontrollpanelet og lar deg avslutte en app du ikke lenger trenger å åpne.

Disse instruksjonene gjelder iPads som kjører iOS 4.2.1 og nyere.


Slik slår du på iPadens multitasking-funksjoner

For å bruke funksjoner som App Switcher, vil du sørge for at alternativene er slått på først. Slik gjør du det.

 1. Trykk på på startskjermen innstillinger.

 2. Plukke ut general.

 3. Pek Multitasking & Dock.

 4. Den neste skjermen har bryterne du trenger for å slå på andre multitasking-funksjoner som Slide Over og Picture in Picture. Men den du vil være sikker på er på Gestures.

 5. Med denne innstillingen aktivert, har du alle alternativene du trenger for å komme til App Switcher.

Åpne App Switcher på en av to måter:

 • Dobbeltklikk på Hjem-knappen, som er den fysiske knappen rett under iPad-skjermen når du holder den i stående modus. På senere modeller er dette også sensoren for Touch ID.
 • Sveip fingeren opp fra den nederste kanten av iPad-skjermen der skjermen møter skråningen

Når du har skjermbildet Oppgavebehandling åpen, vises de sist brukte appene dine som vinduer over skjermen. Her er noen ting du kan gjøre på denne skjermen:

 • Trykk på appens vindu for å bytte til det.
 • Hvis du sveiper fra venstre side av skjermen mot høyre side, kan du bla gjennom de nylig åpnede appene dine. Denne funksjonen hjelper deg med å bytte til en app selv om det har gått noen timer siden du sist hadde den åpen.
 • Du kan også lukke en app ved å holde fingeren på appvinduet og sveipe mot toppen av skjermen. Denne gesten lukker appen helt. Du trenger vanligvis ikke å avslutte en app som dette, men hvis du har en app som oppfører seg uberegnelig, er det et godt feilsøkingstrinn å lukke den og starte den på nytt.

Slik bytter du mellom apper på iPad

Å bytte raskt mellom apper er en fin måte å øke produktiviteten på, men selv om oppgavebehandling gjør det veldig enkelt, er det ikke alltid den raskeste. Det er to andre metoder for raskt å flytte mellom apper. 

Slik bytter du apper ved hjelp av iPad-dokken

IPadens Dock vil vise de tre sist brukte appene på høyre side av kaien. En vertikal linje skiller de siste appene fra de du permanent har festet til Dock. 

IPadens Dock er alltid synlig på startskjermen, men du har også rask tilgang til den i apper. Hvis du skyver fingeren opp fra nederste kant av skjermen, vises dokken.

Når Dock er synlig, kan du bruke den til å starte en av de sist brukte appene eller noen av appene du har festet til venstre.


Hvordan multitaske ved hjelp av dokken

Dock gjør multitasking også til en lek ved å gi deg en rask og enkel måte å vise flere apper på skjermen samtidig ved å bruke Slide Over, Split View og Picture in Picture. Slik har du opptil tre apper åpne på iPad samtidig.

 1. Åpne den første appen du vil bruke.

 2. Sveip opp fra bunnen av skjermen for å trekke opp dokken.

 3. Dra ikonet til neste app du vil åpne til høyre på skjermen.

 4. Slipp ikonet, så vises appene side om side.

 5. Du kan justere bredden på begge appene ved å dra fanen mellom dem til venstre eller høyre. Å trekke den til hver kant av skjermen lukker appen på den siden.

 6. For å åpne en tredje app i Slide Over, trekk opp Dock igjen og dra ikonet til appen du ønsker på linjen mellom de to appene som allerede er åpne (der justeringsglidebryteren er).

 7. Når du slipper ikonet, åpnes den tredje appen i et høyt, rektangulært vindu på toppen av de to andre. Du kan bruke glidebryteren øverst i denne appen for å skyve den midlertidig av skjermen. Sveip over fra kanten av skjermen for å trekke den tilbake.

  Når flere apper er åpne, kan du dra bilder, tekst og videoer mellom dem.

 8. Ikke alle apper støtter multitasking. Hvis appen vises som et firkantet vindu i stedet for et horisontalt rektangel når du drar det mot midten av skjermen, vil det starte i fullskjermmodus.

Slik bytter du apper ved hjelp av multitasking-bevegelser

Multitasking-bevegelsene innebygd i iOS er noen kule hemmeligheter som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av iPad. 

Bruk disse bevegelsene til å bytte mellom apper ved å holde fire fingre nede på iPad-skjermen og sveipe til venstre eller høyre for å navigere mellom nylig brukte apper. Du kan også sveipe opp med fire fingre for å avsløre App Switcher.


Legg igjen en kommentar