Slik løser du Kernel32.dll feil i Windows

Hva å vite

  • Årsakene til kernel32.dll-feilmeldingen er like varierte som selve meldingene.
  • Kernel32.dll-filer kan føre til at feilmeldinger vises på skjermen nesten når en datamaskin er i bruk.
  • Å holde programmene og operativsystemet oppdatert er en måte å forhindre eller fikse kernel32.dll feil.

Kjerne32.dll-filen er involvert i minneadministrasjon i Windows. Når Windows startes, lastes kernel32.dll inn i et beskyttet minneområde slik at andre programmer ikke prøver å bruke samme plass i minnet for å kjøre operasjonene.

Den ofte medfølgende "ugyldige sidefeil" -feilen betyr at et annet program (eller mange programmer) prøver å få tilgang til samme plass i datamaskinens minne.

Avhengig av den spesifikke feilen, gjelder kernel32.dll feilmeldinger på et hvilket som helst antall programvare på Microsofts operativsystemer fra Windows 95 til Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.


Kernel32.dll feil

Det er en rekke forskjellige måter som "ugyldig sidefeil i modul kernel32.dll" -feilen kan vises på datamaskinen din. Mange forskjellige programmer kan generere kernel32.dll-feilen i Windows, men her er noen av de vanligste spesifikke feilmeldingene du kan se:

  • Explorer forårsaket en ugyldig sidefeil i modulen Kernel32.DLL
  • Iexplore forårsaket en ugyldig sidefeil i modulen Kernel32.DLL
  • Commgr32 forårsaket en ugyldig sidefeil i modulen Kernel32.dll
  • Feil i Kernel32.dll
  • [PROGRAMNAVN] har forårsaket en feil i Kernel32.dll
  • Kunne ikke hente proc-adresse for GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll)
  • Dette programmet kunne ikke starte fordi KERNEL32.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse problemet.

Kernel32.dll feilmeldinger kan vises når Windows starter, når et program åpnes, når et program kjører, når et program lukkes eller nesten når som helst under en økt med Windows.


Slik løser du Kernel32.dll feil

  1. Start datamaskinen på nytt. Feilen kernel32.dll kan være en feil.

  2. Installer programmet på nytt hvis feilen "ugyldig sidefeil i modul kernel32.dll" bare oppstår når du bruker et enkelt program.

    Sjansen er stor for at programvaren er mest sannsynlig å klandre, så det kan gjøre trikset å avinstallere og installere programmet på nytt.

    Sørg for å installere eventuelle oppdateringspakker eller andre oppdateringer som er tilgjengelige for programmet. En av disse kan ha løst kernel32.dll-problemet som programvaren forårsaker. Hvis nødvendig, må du kanskje slutte å bruke et bestemt program hvis det er den eneste årsaken til problemet.

  3. Bruk Windows Update til å oppdatere datamaskinen din med eventuelle nye Windows-relaterte oppdateringer eller oppdateringspakker som kan være tilgjengelige. En utdatert Windows-installasjon kan forårsake DLL-feilen.

    Spesielt i Windows XP, og når Skype er installert, kan det hende du får feilmeldingen kernel32.dll når du prøver å kjøre programmet hvis du ikke har SP3 installert.

  4. Reparer potensielt skadede passordlistefiler. Prøv dette feilsøkingstrinnet bare hvis du kjører Windows 95 eller Windows 98 og hvis sidefeilen kernel32.dll er forårsaket av "Explorer", "Commgr32", "Mprexe", "Msgsrv32" eller "Iexplore".

  5. Reparer ødelagte thumbs.db-filer. Noen ganger er "Explorer forårsaket en ugyldig sidefeil i modulen kernel32.dll" feil forårsaket av en ødelagt thumbs.dll-fil i en mappe eller undermappe du prøver å få tilgang til.

  6. Har du DLL-filer lagret på skrivebordet ditt? Fjern dem i så fall. Dette kan noen ganger føre til kernel32.dll feil.

  7. Kjør en virusscanning. Noen spesifikke datavirus forårsaker kernel32.dll feil som en del av skaden på datamaskinen din. Å karantene i viruset kan løse problemet ditt helt.

  8. Kjør CHKDSK for å skanne og fikse eventuelle systemfeil som kan forårsake DLL-feilen.

  9. Oppdater drivere for maskinvare som kan være relatert til kernel32.dll feilen. Hvis for eksempel en kernel32.dll-feil vises når du skriver ut til skriveren, kan du prøve å oppdatere driverne for skriveren.

    Hvis du mistenker at drivere må oppdateres, men ikke er sikker på hvor du skal starte, må du oppdatere skjermkortdriverne. Utdaterte skjermkortdrivere kan noen ganger forårsake kernel32.dll feil.

  10. Reduser maskinvareakselerasjonen på skjermkortet. Selv om det er uvanlig, har noen datamaskiner problemer når maskinvareakselerasjonen er satt til standardinnstillingen for full akselerasjon.

  11. Har du overklokket PC-en din? I så fall kan du prøve å tilbakestille maskinvarekonfigurasjonen til standardinnstillingen som anbefales av produsenten. Det er kjent at overklokking forårsaker problemer med kernel32.dll.

  12. Kjør System File Checker Tool (SFC). Dette verktøyet skanner og gjenoppretter Windows-systemfiler.

  13. Test systemminnet ditt for skader. Kernel32.dll feilmeldinger fra tilfeldige programmer og aktiviteter i Windows kan være et tegn på maskinvarefeil med datamaskinens minne. Et av disse programmene vil tydelig identifisere om du har et problem eller gir hukommelsen en ren helse. 

    Bytt ut minnet hvis det ikke består noen av testene dine.

  14. Reparer Windows-installasjonen. Hvis individuelle programvareinstallasjoner og maskinvaretester ikke løser problemet, bør en reparasjonsinstallasjon av Windows erstatte eventuelle skadede eller manglende filer som kan forårsake kernel32.dll-meldinger.

  15. Utfør en ren installasjon av Windows. Denne typen installasjon vil fjerne Windows helt fra PCen og installere det igjen fra bunnen av. 

    Vi anbefaler ikke dette trinnet med mindre du føler deg komfortabel med at kernel32.dll-feilen ikke er forårsaket av et enkelt program (trinn 2). Hvis en enkelt programvare forårsaker kernel32.dll feilmelding, kan det å installere Windows på nytt og deretter installere den samme programvaren gi deg rett tilbake der du startet.

  16. Feilsøk for et maskinvareproblem. Hvis alt annet mislyktes, inkludert den rene installasjonen fra forrige trinn, ser du sannsynligvis på et maskinvareproblem med harddisken eller en annen maskinvare.

    Hvis harddisken er den sannsynlige skyldige, bytter du ut harddisken og utfører deretter en ny installasjon av Windows.


Legg igjen en kommentar