Android Auto: Hva det er og hvordan du bruker det

Hvis du har en nyere modellbil, har du sannsynligvis hørt om Android Auto, appen som kjører på de fleste Android-telefoner, men den gjør ikke mye alene. Her er nedtellingen på hva det er og hvordan det fungerer, komplett med instruksjoner (bla litt ned) for å koble bilen din til Android Auto.


Hva er Android Auto?

Android Auto er mer en alternativ måte å kontrollere en Android-telefon, så den er enkel å bruke mens du kjører. Skjermen er designet for å være lett å lese med et øyeblikk, og talekontroller er sterkt integrert via Google Assistant.

Mens Android Auto er i stand til å fungere som en frittstående app, er den også bygd med tanke på bilradioer med berøringsskjerm, noe som betyr at du kan bruke andre apper sammen med den. Når den er koblet til en av disse kompatible bilradioene, er appen i stand til å speile telefonskjermen til radiodisplayet og integrere med funksjoner som rattlydkontroller.

For å bruke Android Auto, må smarttelefonen være koblet til kjøretøyet. Du kan bruke en direkte USB-tilkobling eller Android Auto Wireless for å oppnå dette.


Hva kan den gjøre?

Android Auto er en hud for telefonen din som er designet for enkel bruk i bilen, men den kan også grensesnitt med bilradioer.

Android Auto kan gjøre stort sett alt som en Android-telefon kan gjøre alene; det er bare justert og finjustert for en bilindstilling. Den grunnleggende ideen er at fomling med en telefon mens du kjører er både vanskelig og iboende farlig, og Android Auto hjelper med å lindre noe av det.

De tre hovedfunksjonene til Android auto er å tilby:

 • veibeskrivelse
 • håndfri ringe
 • en lydspiller

Imidlertid kan systemet tilpasses utover det. For eksempel håndteres sving-for-sving-instruksjonene i Android Auto av Google Maps, men Waze-integrasjon støttes også.

Lydspilleren i Android Auto er veldig fleksibel. Mens standard er YouTube Music, og du kan lytte til det lokale sangerbiblioteket på telefonen din, eller YouTube Music Premium hvis du har det, støtter appen også integrasjon med tjenester som Pandora og Spotify, podcatchers som Pocket Casts og mange andre .

Android Auto inkluderer også et innebygd værkort for å vise forholdene i din nåværende posisjon, noe som er veldig nyttig på lange bilturer. Den kan integreres med telefonens oppringing og støtter andre chat- og taleapper som Skype.

Når du mottar en tekstmelding eller en melding gjennom en app som Skype, er Android Auto i stand til å lese den høyt, slik at du ikke trenger å ta blikket av veien.

Du kan bruke Android Auto på telefonen eller en kompatibel bilradio.


Hvordan Android Auto fungerer

Det er to forskjellige måter å bruke Android Auto på: som en frittstående opplevelse på telefonen din, eller sammen med et kompatibelt bilradio- eller infotainment-system. Begge metodene gir lignende verktøy, men integrering av Android Auto med en kompatibel bilradio med berøringsskjerm er den overlegne opplevelsen.

Når du bruker Android Auto alene på en telefon, er det noen få tilgjengelige alternativer. Den første er å fyre opp Android Auto når du setter deg i bilen, plasserer telefonen i et lett tilgjengelig feste eller holder, og kaller det bra.

Denne mest grunnleggende bruken av Android Auto gir tilgang til håndfrie anrop, ettersom telefonen vil være standard til høyttalertelefonen når du ringer eller mottar en samtale. Telefondisplayet er også lettere å lese i denne modusen enn det er uten at Android Auto kjører på grunn av stor tekst og mangel på rot.

For en større grad av integrasjon kan telefonen pares med hvilken som helst Bluetooth-aktivert bilradio, eller kobles til radioen via en aux-kabel, FM-sender eller annen lignende metode. Denne typen tilkobling gjør at lyd fra Android Auto, som musikk fra Spotify eller veibeskrivelse fra Google Maps, kan spilles over bilens lydsystem.

Den andre måten å bruke Android Auto på er å koble en kompatibel telefon til et kompatibelt bilradio- eller infotainmentsystem. Dette oppnås ved å kjøre Android Auto på telefonen og deretter koble den til et kompatibelt kjøretøy via USB eller Bluetooth. Ved å gjøre det speiler displayet på telefonen på en litt modifisert måte på radioskjermen.

Når en telefon er koblet til en bilradio via Android Auto, blir telefonskjermen tom, og radioskjermen tar over. All den samme informasjonen som normalt vises på telefonen kan sees på radioskjermen. Siden bilradioberøringsskjermer vanligvis er mye større enn telefonskjermbilder, gjør det det mye lettere å se på sving-for-sving-retningen eller hoppe til neste sang i en Spotify-spilleliste, enn det som normalt ville vært med bare telefonen.

Når en telefon er koblet til en bilradio via Android Auto, blir telefonskjermen tom, og radioskjermen tar over. All den samme informasjonen som normalt vises på telefonen kan sees på radioskjermen.

Siden bilradioberøringsskjermer vanligvis er mye større enn telefonskjermbilder, gjør det det mye lettere å se på sving-for-sving-retningen eller hoppe til neste sang i en Spotify-spilleliste, enn det som normalt ville vært med bare telefonen.


Hvordan koble til Android Auto

Det er enkelt å koble en telefon til radioen eller infotainment-systemet i en bil med Android Auto, men et par ting må skje før du til og med kommer i gang. Først må telefonen oppdateres til minst Android 5.0 (Lollipop), ellers fungerer Android Auto ikke i det hele tatt. Telefonen må også ha Android Auto installert, og bilradioen eller infotainment-systemet må være kompatibelt med Android Auto.

Hvis alle disse boksene er merket av, er det ganske enkelt å koble en telefon til Android Auto:

 1. Sjekk telefonens internettforbindelse. Det vil trenge en sterk Wi-Fi- eller mobildataforbindelse for at denne prosessen skal fungere.

 2. Forsikre deg om at kjøretøyet er i park.

 3. Slå på kjøretøyet.

 4. Slå på telefonen.

 5. Koble telefonen til kjøretøyet via en USB-kabel.

 6. Gå gjennom og godta sikkerhetsmerknaden og vilkårene for bruk av Android Auto.

 7. Følg instruksjonene på skjermen på telefonen. Hvis du ikke har konfigurert Android Auto før, må du gi appen tilgang til forskjellige tillatelser.

 8. Velg Android Auto-appen på skjermen til bilradioen eller infotainment-systemet, og følg instruksjonene på skjermen.

Etter at du har utført denne prosessen første gang, vil du kunne koble telefonen din via USB for å aktivere Android Auto når som helst du vil. Hvis det ikke er praktisk å bruke en kablet tilkobling, kan du velge å koble telefonen din via Bluetooth i stedet.


Bruke Google Assistant With Android Auto

Google Assistant fungerer også gjennom Android Auto.

Google Assistant er direkte integrert med Android Auto, noe som betyr at du kan få tilgang til all den samme informasjonen du normalt ville gjort uten å sikkerhetskopiere appen.

Hvis du for eksempel ber om bensinstasjoner i nærheten, vil Google Assistant trekke opp et kart over nærliggende bensinstasjoner uten å lukke Android Auto. Hvis du allerede har en pågående rute, vil den spesifikt vise bensinstasjoner langs den ruten.

Google Assistant-integrasjonen går selvfølgelig langt utover bilen din. Hvis du har smarte lys eller en smart termostat koblet til Google Home, kan du be Google Assistant via Android Auto for å sørge for at ting er fine og komfortable når din lange pendling endelig er over.

Bruke apper med Android Auto

Det er en rekke apper som er designet for å grensesnittet godt med Android Auto.

Google Assistant er direkte integrert med Android Auto, noe som betyr at du kan få tilgang til all den samme informasjonen du normalt ville gjort uten å sikkerhetskopiere appen.

Hvis du for eksempel ber om bensinstasjoner i nærheten, vil Google Assistant trekke opp et kart over nærliggende bensinstasjoner uten å lukke Android Auto. Hvis du allerede har en pågående rute, vil den spesifikt vise bensinstasjoner langs den ruten.

Google Assistant-integrasjonen går selvfølgelig langt utover bilen din. Hvis du har smarte lys eller en smart termostat koblet til Google Home, kan du be Google Assistant via Android Auto for å sørge for at ting er fine og komfortable når din lange pendling endelig er over.

Bruke apper med Android Auto

I tillegg til den grunnleggende funksjonaliteten som kommer inn i Android Auto, har den også støtte for en rekke andre apper. Støtten er begrenset, og de fleste Android-apper oppfyller ikke Googles ganske strenge retningslinjer for Android Auto-kompatibilitet, men massevis av populære underholdnings-, informasjons- og kommunikasjonsapper har gjort kuttet.

For å bruke en app med Android Auto, må du først laste ned og installere den. Hvis du allerede har en app, som Waze eller Spotify, installert på telefonen din, er du klar. Siden Android Auto bare endrer måten ting vises på telefonen din, er det ikke noe ekstra å installere.

Noen apper, som Amazon Music og Pandora, fungerer uansett om telefonen er koblet til en kompatibel bilradio eller ikke. Du får tilgang til disse appene ved å trykke på hodetelefonikonet to ganger og deretter velge ønsket app.

Andre apper, som Waze, fungerer bare når telefonskjermen speiles til en kompatibel bilradioskjerm.

Hvilke telefoner fungerer Android Auto med?

Android Auto fungerer med de fleste Android-telefoner. Hovedkravet er at telefonen må kjøre Android 5.0 (Lollipop) eller nyere. Det dekker mer enn 90 prosent av Android-enhetene.

Mens Android Auto fungerer på Lollipop, anbefaler Google Android 6.0 (Marshmallow) for best ytelse.

Funksjonene til en gitt telefon vil også påvirke hvor godt Android Autoruns. For eksempel, hvis en telefon allerede er treg og ikke svarer, er det lite sannsynlig at den kjører Android Auto veldig bra, selv om den har en passende versjon av Android installert.

Hvilke biler fungerer Android Auto med?

Android Auto-kompatibilitet er tilgjengelig fra de fleste bilprodusenter og en rekke produsenter av bilradioer. Listen vokser og endres med hvert nye modellår, men Chevrolet, Honda, Kia, Mercedes, Volkswagen, Volvo og andre tilbyr alle Android Auto-integrering i noen eller alle kjøretøyene sine.

På ettermarkedsiden er hovedenheter som er kompatible med Android Auto tilgjengelig fra produsenter som Kenwood, Panasonic, Pioneer og Sony.

Google fører en uttømmende liste over biler som er kompatible med Android Auto, inkludert nåværende og planlagte modeller.


Legg igjen en kommentar