EDS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med EDS-filtypen er en Electronic Data Sheet-fil, også kalt en Rockwell Automation DeviceNet- eller ControlNet-fil.

Dette klartekstformatet er basert på CANopen-standarden og brukes til å spesifisere ulike beskrivende og kommunikasjonsdata for maskinvareenheter, vanligvis de innen industrielle automatiseringssystemer.

XDD-filer er et XML-basert format spesifisert i den nyeste CANopen-standarden og vil til slutt erstatte EDS-filer.

Editredudio-videoredigeringsprogrammet bruker også EDS-filer til EditStudio Project-filer. det samme gjør Ensoniq SQ10 lydsynthesizer, som Ensoniq SQ80 Disk Image-filer.

EDS står også for elektronisk dip-bryter, men det har ingenting å gjøre med et filformat.


Hvordan åpne en EDS-fil

EDS-filer kan vises, opprettes og testes med CANeds-programmet, som er inkludert i demoversjonen av både CANoe.CANopen og CANalyzer.CANopen.

Et gratis kommandolinjeprogram, kalt CANchkEDS, er også tilgjengelig som kan kontrollere gyldigheten av filen. CANchkEDS er inkludert som en del av det gratis CANeds-verktøyet.

Siden elektroniske databladfiler bare er vanlige tekstfiler, kan du til og med se dem som tekstdokumenter ved hjelp av hvilken som helst tekstredigerer, som Windows Notisblokk eller en fra listen vår Beste gratis tekstredigeringsliste.

Du kan også legge til filen i FactoryTalk Linx (tidligere RSLinx) for bruk med Logix5000-kontrollerfamilien.

Hvis EDS-filen din er tilknyttet Mediachance's EditStudio-programvare, kan den selvfølgelig åpnes med det programmet.

Den eneste programvaren vi kjenner til som skal åpne Ensoniq SQ80 Disk Image-filer, heter Ensoniq Disk Tools, men vi finner ikke en gyldig nedlastingskobling. Ensoniq-selskapet ble grunnlagt i 1982 og ble deretter kjøpt av Creative Technology Ltd. i 1998, hvoretter de avviklet divisjonen av selskapet og avsluttet støtten for produktene.

Siden det er flere programmer som kan åpne filen, kan et av dem brukes når du dobbeltklikker eller dobbeltklikker på det, men det er kanskje ikke det du vil at filen skal åpnes. Heldigvis kan du endre hvilket program som åpner EDS-filer.


Hvordan konvertere en EDS-fil

En EDS-fil som er lagret i filformatet Electronic Data Sheet kan åpnes med CANeds og deretter lagres i DCF-, XDD- eller XDC-format, som henholdsvis er enhetskonfigurasjon, CANopen enhetsbeskrivelse og CANopen enhetskonfigurasjonsformat.

Siden EditStudio-applikasjonen er en videoredigerer, kan du eksportere prosjektet til et filmformat, men selve EDS-filen brukes bare til å lagre filer relatert til det totale prosjektet, ikke for å holde videodataene du jobber med. Med andre ord, du kan åpne et prosjekt (EDS-fil) i EditStudio, men du kan ikke teknisk lagre filen til noe annet format.

Husk at en EDS-fil er forskjellig fra en ESD-fil. En annen lignende forkortelse er EDT, som står for Eastern Daylight Time — konverterer mellom tidssoner (EDT til EST, etc.) med TimeBie.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du har prøvd EDS-filviserne ovenfra, eller til og med kjørt den gjennom et konverteringsverktøy, og den fremdeles ikke åpnes, kan du misfeile filendelsen.

For eksempel, selv om de samme filtypenes bokstaver brukes til ESD-filer, har de to faktisk ingenting å gjøre med hverandre (ESD-filer er Windows Electronic Software Download-filer). Noen andre eksempler på filformater som sannsynligvis ikke åpnes på samme måte inkluderer EDI (Electronic Data Interchange), DES (Pro / DESKTOP CAD), EDB (Exchange Information Store Database) og EDF (Edificius Project).

Imidlertid, hvis du er sikker på at filen din har .EDS filtypen, fortsett og åpne den med Notepad ++, selv om du ikke tror det er en tekstfil. Dette vil tvinge filen til å åpne som et tekstdokument. Det kan være noe informasjon i teksten som kan peke deg i riktig retning angående filformatet og programmet som kan åpne eller redigere den.


Legg igjen en kommentar