Slik gjenoppbygger du BCD i Windows

Hva å vite

  • Hvis Windows Boot Configuration Data (BCD) -butikken mangler, er ødelagt eller feil konfigurert, kan Windows ikke starte.
  • Den enkleste løsningen på et BCD-problem er å bare bygge det opp igjen, noe du kan gjøre automatisk med bootrec kommando.
  • Det er flere kommandoer å kjøre og mye produksjon på skjermen, men å gjenoppbygge BCD er en veldig grei prosess.

Hvis du ser at BOOTMGR mangler eller en lignende feilmelding ganske tidlig i oppstartsprosessen, har du et BCD-problem. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjenoppbygger BCD.

Disse instruksjonene gjelder Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista. Lignende problemer kan eksistere i Windows XP, men siden oppstartsinformasjon er lagret i boot.ini filen og ikke BCD, innebærer det å korrigere XP-problemer med oppstartsdata en helt annen prosess.


Slik gjenoppbygger du BCD i Windows 10, 8, 7 eller Vista

Ombygging av BCD i Windows tar bare rundt 15 minutter:

  1. På Windows 10 eller Windows 8: Start avanserte oppstartsalternativer. På Windows 7 eller Windows Vista: Start Alternativer for systemgjenoppretting.

  2. I Windows 10/8 velger du Feilsøk > Avanserte alternativer.

  3. Velg Kommandoprompt-knappen for å starte den.

    Kommandoprompt starter ikke umiddelbart. Datamaskinen din vil vise skjermbildet "Klargjør" i en kort stund mens det gjør datamaskinen klar.

    Det kan hende du må velge kontonavn og skrive inn passordet ditt for å komme til ledeteksten.

  4. Når du blir bedt om det, skriver du inn bootrec kommandoen som vist nedenfor, og trykk deretter på Enter:

    bootrec / RebuildBcd

    De bootrec kommandoen vil søke etter Windows-installasjoner som ikke er inkludert i BCD, og ​​spør deg om du vil legge til en eller flere til den.

  5. Du bør se en av følgende meldinger på kommandolinjen.

    Alternativ 1

    Skanner alle diskene for Windows-installasjoner. Vent, siden dette kan ta en stund ... Windows-installasjoner ble skannet. Totalt identifiserte Windows-installasjoner: 0 Operasjonen ble fullført.

    Alternativ 2

    Skanner alle diskene for Windows-installasjoner. Vent, siden dette kan ta en stund ... Windows-installasjoner ble skannet. Totalt identifiserte Windows-installasjoner: 1 [1] D: Windows Legg til installasjon i oppstartslisten? Ja / Nei / Alle:

    Hvis du ser alternativ 1: Gå videre til trinn 7. Dette resultatet betyr mest sannsynlig at Windows-installasjonsdata i BCD-butikken eksisterer, men bootrec kunne ikke finne noen ekstra installasjoner av Windows på datamaskinen din for å legge til BCD. Det er greit; du trenger bare å ta noen ekstra skritt for å gjenoppbygge BCD.

    Hvis du ser alternativ 2: Enter Y or Ja til Legg til installasjon i oppstartslisten? spørsmål, hvorpå du skal se Operasjonen fullført vellykket, etterfulgt av en blinkende markør ved ledeteksten. Avslutt med trinn 10 mot bunnen av siden.

  6. Siden BCD-butikken eksisterer og viser en Windows-installasjon, må du først fjerne den manuelt og deretter prøve å gjenoppbygge den igjen. På anmodning, utfør Bcdedit kommandoen som vist, og trykk deretter på Enter:

    bcdedit / eksport c: bcdbackup

    De Bcdedit kommandoen brukes her for å eksportere BCD-butikken som en fil: bcdbackup. Det er ikke nødvendig å spesifisere en filtype. Kommandoen skal returnere følgende på skjermen, noe som betyr at BCD-eksporten fungerte som forventet:

    Operasjonen ble fullført.

  7. På dette tidspunktet må du justere flere filattributter for BCD-butikken slik at du kan manipulere den. Utfør attrib-kommandoen akkurat slik slik du blir bedt om det:

    attributt c: boot bcd -h -r -s

    Det du nettopp gjorde med attrib-kommandoen var å fjerne de skjulte, skrivebeskyttede og systemattributtene fra filen BCD. Disse attributtene begrenset handlingene du kan utføre på filen. Nå som de er borte, kan du manipulere filen mer fritt (spesifikt endre navn på den).

  8. For å gi nytt navn til BCD-butikken, utfør ren-kommandoen som vist:

    ren c: boot bcd bcd.old

    Nå som BCD-butikken har fått nytt navn, bør du nå kunne gjenoppbygge den, slik du prøvde å gjøre i trinn 6.

    Du kan slette BCD-filen helt siden du skal lage en ny. Å omdøpe den eksisterende BCD oppnår imidlertid det samme siden det nå ikke er tilgjengelig for Windows, pluss at du får et nytt lag med sikkerhetskopiering, i tillegg til eksporten du gjorde i trinn 5, hvis du bestemmer deg for å angre handlingene dine.

  9. Prøv å gjenoppbygge BCD igjen ved å utføre følgende, etterfulgt av Enter:

    bootrec / RebuildBcd

    Det bør produsere dette i ledeteksten:

    Skanner alle diskene for Windows-installasjoner. Vent, siden dette kan ta en stund ... Windows-installasjoner ble skannet. Totalt identifiserte Windows-installasjoner: 1 [1] D: Windows Legg til installasjon i oppstartslisten? Ja / Nei / Alle:

    Dette betyr at gjenoppbyggingen av BCD-butikken går som forventet.

  10. Legg til installasjon i oppstartslisten? spørsmålstype Y or Ja, etterfulgt av Enter nøkkel.

    Du bør se dette på skjermen for å vise at BCD-gjenoppbyggingen er fullført:

    Operasjonen fullføres

  11. Start datamaskinen på nytt. Forutsatt at et problem med BCD-butikken var det eneste problemet, bør Windows starte som forventet.

    Avhengig av hvordan du startet Avanserte oppstartsalternativer eller Alternativer for systemgjenoppretting, kan det hende du må fjerne en plate eller flash-stasjon før du starter på nytt.

Hvis gjenoppbygging av BCD ikke løste problemet du hadde, fortsett å feilsøke det spesifikke problemet du ser som hindrer Windows i å starte opp normalt.


Legg igjen en kommentar