Slik løser du problemer med Google Chrome

Som de fleste nettlesere er Google Chrome utsatt for en og annen feil, men det er nesten alltid en enkel løsning. Både Google og Chrome-samfunnet gir veiledning og måter å løse problemer med Google Chrome på. Her er ni av de vanligste problemene og en løsning for hvert problem.


Årsaker til at Chrome ikke fungerer

Det er mange grunner til at Chrome kanskje ikke fungerer, og noen er mer kompliserte enn andre. Oftere enn ikke er det eksakte problemet ikke tydelig før den tilsvarende løsningen er prøvd.

Hvordan fikse det når Chrome ikke fungerer

Følg disse trinnene for å feilsøke problemet med Chrome og få nettleseren til å fungere igjen.

 1. Tving lukkede faner som ikke svarer. Noen ganger låser eller fryser Chrome-fanene. I slike situasjoner kan du bruke Chrome oppgavebehandling til å tvinge lukke individuelle faner. Gå til Flere meny (tre vertikalt justerte prikker), og velg deretter Flere verktøy > Task manager.

 2. Lukk og åpne Chrome igjen. Denne løsningen fungerer ofte når Chrome kjører sakte. Noen ganger bruker programmet for mye RAM (tilfeldig minne), noe som får det til å krype. En omstart frigjør minne.

 3. Tving lukk nettleseren. Noen ganger kan Chrome se ut som om den er frossen eller ikke kjører. Imidlertid fungerer den fortsatt i bakgrunnen, spiser opp minne og hindrer deg i å starte nettleseren på nytt. Når du lukker Chrome, kan du åpne et nytt Chrome-vindu.

 4. Deaktiver utvidelser. Slå av utvidelser eller plugin-moduler som ikke lenger fungerer eller som du ikke lenger bruker. Utvidelser er ofte skyldige når det oppstår en feil.

 5. Deaktiver Flash. Chrome Flash-programtillegget har kjent å krasje fra tid til annen, noe som kan forårsake problemer når du laster inn bestemte nettsteder. Flash er ikke helt nødvendig, og det kommer med mer sikkerhetsrisiko enn det er verdt. I dag bruker de fleste nettsteder HTML5 og CSS3 til animasjoner i stedet for Flash.

 6. Tilbakestill for å bli kvitt skadelig programvare. Uønskede annonser, popup-vinduer og skadelig programvare kan forårsake problemer, så å tilbakestille Chrome kan hjelpe. Naviger til Mer meny, velg deretter innstillinger > Avansert > Tilbakestill innstillinger.

 7. Slett webdatafilen. Denne løsningen ivaretar vanligvis feilen "Profilen kunne ikke åpnes". Start datamaskinen på nytt etter at du har slettet filen. Her finner du det:

  • Windows: C: Brukere ditt-brukernavn AppData Lokal Google Chrome Brukerdata Standard
  • poppy: / Brukere / ditt-brukernavn / Bibliotek / Applikasjonsstøtte / Google / Chrome / Standard
  • Linux: /home/your-username/.config/google-chrome/Default

  Hvis problemet dukker opp etter at du har startet datamaskinen på nytt, gjentar du trinnene ovenfor for å komme tilbake til profilen din. Ta deretter en sikkerhetskopi av bokmerkene dine og alt du har lagret i profilen din. Lukk Chrome, gå tilbake til og slett hele Misligholde -mappen, start Chrome deretter på nytt og gjenskaper profilen din fra sikkerhetskopiene dine.

 8. Adresser Chrome-konflikter. Chrome har et innebygd verktøy som hjelper deg å finne ut hvor konflikten ligger. Tast inn krom: // konflikter inn i adressefeltet, og oppdater deretter både Chrome og den motstridende programvaren. Hvis ikke, deaktiver eller avinstaller den fornærmende appen.

  De krom: // konflikter alternativet er bare en Windows-funksjon På Mac og Linux må du kanskje avinstallere motstridende apper.

 9. Avinstaller Chrome, og installer det deretter på nytt. Noen ganger går et program i stykker, og en nyinstallasjon gir det en ny start.

 10. Kontakt Chrome Hjelp eller Googles kundestøtte. Hvis alt annet mislykkes, kan du gå til kundeservicen for å løse problemet.


Legg igjen en kommentar